Peterselie | - deel 15 Peterselie | - deel 15

 

Recepten - peterselie

Luxueuze vissoep

Luxueuze vissoep
Met een zorgvuldig geselecteerd soepje kan je elk diner succesvol starten. Van een eenvoudige groentesoep, tot een exquise soep met zachte stukjes vis en royaal op smaak gebracht met pastis. Al aan het likkebaarden?

Garnalentoastjes met tarama

Garnalentoastjes met tarama
Een simpel toastje is en blijft een uitstekend hapje om tijdens de aperitief te serveren. Je kan er makkelijk mee variëren, het presenteert mooi en het vraagt niet bijzonder veel moeite. Deze zilte toastjes zullen je gasten absoluut bekoren, vooral de zoutige maar smaakvolle tarama zorgt voor een verrassende smaak.

Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi

Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi
In dit recept komen een aantal minder bekende ingrediënten samen tot een voedzame en gezonde maaltijd. Koolvis is een smaakvolle witte vis, een waardig (en vooral goedkoper) alternatief voor kabeljauw. Zwarte rijst is dan weer ongepelde rijst, de vezels zijn erg voedzaam. Koolrabi is tot slot een beetje een vergeten groente, met een erg frisse smaak. Drie keer gezond maar lekker!

Kruidendip met feta

Kruidendip met feta
Een lekker dipkaasje mag niet ontbreken op een geslaagde, zomerse aperitief. Fetakaas leent zich prima tot hapjes die zomer en vakantie uitstralen. Met enkele fijne kruiden en wat knoflook heb je in geen tijd een lekker en zelfgemaakt knabbeltje op tafel staan!

Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)

Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)
Een lekker vispapillot komt niet dikwijls op tafel, terwijl het een heel eenvoudige en gevarieerde manier is van koken. Zoals immer zorgt Colruyt voor smakelijke inspiratie: dit smaakvolle recept kan je zowel in de keuken als op de barbecue bereiden.

Mosselen met verse frietjes

Mosselen met verse frietjes
Tijdens zwoele zomerdagen is er geen gerecht dat beter past dan overheerlijke mosselen met verse frietjes!

Linguine met paprikareepjes en avocado

Linguine met paprikareepjes en avocado
Een lekkere vegetarische pasta is ideaal op een zonnige zomerdag. Daarnaast niets mis met een klassieke pasta pesto, soms wil je echter iets origineler. Dit recept beantwoordt perfect aan die twee ideeën: de paprikareepjes zorgen voor een verfijnde smaaksensatie, terwijl de avocado er een smeuïg geheel van maakt.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.

Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)

Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)
Met dit geweldige recept haalt je een stukje Ierland in huis. Dit soort recepten is er erg typisch. Het is stevige, smaakvolle kost die niet moeilijk om maken of kostelijk is. Het is dan ook het soort gerecht dat je in heel wat Ierse pubs kan bestellen. Echte barfood!

Broodje Bismarck

Broodje Bismarck
Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)

Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)
Tof aan werken met witte asperges is dat de fijne smaak zo royaal is, dat je er een heel eenvoudige recepten rond kan bouwen. Die kunst van smaakvolle eenvoud wordt perfect beheerst door Piet Huysentruyt in dit makkelijke recept.

Linzenstoofpotje met groene asperges en kikkererwten

Linzenstoofpotje met groene asperges en kikkererwten
Hoewel linzen niet erg populair zijn, kan je er onwaarschijnlijk lekkere stoofpotjes mee maken. Daarnaast zijn linzen erg voedzaam en laten ze, zoals dit recept bewijst, zich makkelijk combineren met allerlei andere voedzame groentjes.

Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes

Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes
Wie lente zegt, zegt asperges. Dit heerlijke witte goud heeft weinig nodig om te schitteren. Kraakverse krieltjes, een piekfijn stukje vlees en een klassieke bearnaise zijn meer dan genoeg om een feestelijk gerecht op tafel te presenteren. Authentieke en feestelijke zondagskost!

Quinoa en bulgur met stukjes kippenchipolata en groenteweelde

Quinoa en bulgur met stukjes kippenchipolata en groenteweelde
Zogenaamde superfoods als quinoa en bulgur staan ondertussen al enkele jaren met stip op de boodschappenlijstjes van hippe foodies. Of het al dan niet zo gezond is blijft wat vaag, lekker is het sowieso. Een goede reden om dit gezonde receptje te proberen: de vele groentjes en stukjes worst zorgen voor een lekker éénpansgerechtje.

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)
Pastinaak werd nog niet zo lang geleden steevast omschreven als een vergeten wintergroente. Dat is al lang niet meer het geval, mede dankzij inspanningen van bekende chefs. Jeroen Meus mag in dat lijstje niet ontbreken, in dit klassieke recept maakt hij er een kruidige stoemp van. Doe daar een lekker stukje zalm en een klassieke 'beurre blanc' bij, en je weet dat het absoluut lekker zal zijn!