Recepten - olijfolie
Leng met puree en champignons in kruidenboter
De Leng is een smakelijk visje dat, zeker qua smaak, best goed lijkt op kabeljauw. Er bestaat een witte en blauwe variant, de verschillen zijn echter bijzonder klein. Deze vissoort, ook wel Julienne genoemd, leent zich tot heel eenvoudige en zuivere recepten vanwege de volle maar gebalanceerde smaak. Perfect met gesmoorde champignons en een flinke schep puree!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, blauwe leng, boter, champignon, eenvoudig, filet, julienne, kruidenboter, leng, look, mager, omega 3, oven, paddenstoel, paddenstoelen, Parijse champignons, peterselie, puree, simpel, snel makkelijk, vis, visfilet, vlug klaar, witte leng, witte wijn
Mexicaanse lasagna (Nigella Lawson)
Verrassende gerechten zijn niet altijd makkelijk te bereiden, dikwijls zijn de ingrediënten niet vanzelfsprekend of vraagt de bereiding (veel) meer moeite dan gebruikelijk. Dit Mexicaans geïnspireerde en vegetarisch gerecht van de Britse topchef Nigella Lawson is buitengewoon origineel en zeker zo eenvoudig om maken. Zeker en vast de moeite waard om te proberen!
Tagged With: amerikaans, bonen, cheddar, chili, exotisch, geen vlees, kaas, ketchup, koriander, leuk, maïs, Mexicaans, Mexico, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, oven, pikant, pittig, tex mex, texmex, tomaat, tomaten, tomatensaus, tortilla, vegetarisch, wrap, wraps, zuiders, zwarte bonen
Italiaans tapabord Margherita
Er bestaat niets gezelliger dan tijdens de zomermaanden lekker te aperitieven. De Spaanse traditie van tapas staat dan ook voor velen gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. Met dit eenvoudige recept haal je er een vleugje klassiek Italië bij. Ideaal op een zonnige dag met een fris glaasje wijn.
Met ricotta gevulde en in rauwe ham gewikkelde kipfilets (Gordon Ramsay)
Een kipfilet is op zich een eenvoudig, zelfs ietwat saai, ingrediënt. Dit recept, oorspronkelijk van de Britse topchef Gordon Ramsay, brengt zo'n filet naar een heel nieuw, zuiders niveau: gevuld met ricotta en omwikkeld met rauwe ham (Parma, Serrano,...).
Tagged With: eenvoudig, feest, feestelijk, Frankrijk, ganda, Gandaham, gedroogde ham, ham, italiaans, kip, kipfilet, kippen, kippenborst, kippenvlees, leuk, origineel, oven, Parma, parmaham, provençaals, rauwe ham, ricotta, salie, serrano, serranoham, tijm, zuiders
Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti
Aperitiefhapjes hoeven je niet, op zoek naar exotische ingrediënten, naar de winkel te jagen. Ook met alledaags materiaal maak je iets lekker - en zeker zo origineels! - klaar.
Tagged With: alledaagse, amuse, Belgisch, courgette, Duits, feestje, fusion, gegratineerd, gegrild, gewoon, gratineren, grillen, hapje, italiaans, kalkoen, kalkoenfilet, kalkoenschitzel, komkommer, krokant, makkelijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, rosti, schnitzel, tapa, tomaat, tomaten, voorgerecht
Gepofte aardappel met zure room, grijze garnaaltjes en gegrilde groenten
Een gepofte aardappel is een heerlijk makkelijke manier om iets leuks te presenteren waar je nog allerlei kanten mee op kan. Met een fijn sausje op basis van zure room heb je een erg lekkere basis. In dit recept werken we verder met grijze garnalen en een selectie zomerse gegrilde groenten.
Tagged With: aardappel, aardappelen, barabecue, basilicum, België, Belgisch, bieslook, courgette, eenvoudig, garnalen, gegrild, gepoft, gepofte aardappel, grijze garnalen, groenten, knoflook, kust, look, makkelijk, mediterraans, noordzee, oregano, oven, papillot, patat, patatten, peterselie, poffen, provençaals, room, simpel, tomaat, tomaten, vis, zee, zilverpapier, zomer, zomers, zonnig, zure room
Champiñones al Ajillo
Wie zomer zegt, zegt terrasje en hapjes. In Spanje heeft men dat geperfectioneerd in de vorm van tapas. Lichte, gevarieerde en smaakvolle hapjes waar je uren mee kan tafelen. Zalig! Deze 'Champiñones al Ajillo' (champignonetjes met look) is een echte klassieker. Bomvol smaak, niet moeilijk om maken en zowel koud als warm lekker.
Tagged With: amuse, aperitief, authentiek, Barcelona, brood, champignons, Champiñones al Ajillo, chili, feest, fris, hapje, klassiek, koud, look, makkelijk, olijfolie, paddenstoelen, paprika, peterselie, pittig, sherry, Spaans, Spanje, tapa, tapas, terras, typisch, voorgerecht, warm, zomers, zon, zonnig
Duivenfilets met boontjes, röstis en een Toscaans sausje
Met duivenfilets kan je heerlijke gerechten maken zonder enige moeite, het fijne vlees vraagt immers weinig werk. Met enkele klassieke en zeker zo eenvoudige ingrediënten, zoals boontjes en een Italiaans tomatensausje, tover je een alledaags maar feestelijk gerecht op tafel.
Tagged With: alledaags, boerenkost, bonen, boontjes, duif, duiven, duivenfilet, eenvoudig, feestelijk, filet, italiaans, Italië, makkelijk, rosti, rösti's, saus, sperzie, sperziebonen, sperzieboontjes, tomaten, tomatensaus, Toscaans, Toscane
Italiaanse kippenburger met zomerse pasta en boontjes
Een bereid stukje vlees kan je ook zelf maken. Het resultaat is doorgaans stukken gezonder dan wat je in de winkel koopt. En het is heel wat leuker op de koop toe! Dit recept leert je zelf lekkere, zuiderse kippenburgers maken. Heerlijk met een simpele pasta en wat verse tuinboontjes.
Pasta met pikante mosseltjes en Parmezaanse kaas
Dit lekker pastagerecht combineert het beste uit de Noordzee - mosselen - met de typische basiskenmerken van een geslaagde, authentieke, Italiaanse pasta. Maak je klaar voor eenvoudige, maar overheerlijke pasta die flinke pit combineert met de volheid van Parmezaanse kaas in een zalig tomatensausje.
Gemarineerd kalfsmedaillon met tagliatelle
Een fijn stukje kalfsvlees is in de Italiaanse keuken een kostbaar goed, veelal is het de apotheose van een lekker diner. Met de juiste, zelfgemaakte, marinade en eenvoudige garnering kan je van een lekker stuk medaillon een ware topper maken. Heerlijk met een koel glas wijn op een zonnige avond.
Tagged With: chili, chilipeper, fijn vlees, gemarineerd, italiaans, Italië, kalf, kalfsmedaillon, kalfsvlees, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, look, marinade, medaillon, olie, oregano, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, provençaals, rozemarijn, rucola, rund, runderen, rundsvlees, tagliatelle, tijm, Toscaans, Toscane, vlees, zomers, zonnig, zuiders
Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)
Authentieke pastagerechten zijn doorgaans bijzonder eenvoudig. Deze vegetarische pasta van Antonio Carluccio is daar een prachtig voorbeeld van. Met opvallend weinig en uiterst eenvoudige ingrediënten tover je een zalige pasta die zal verbazen en vooral smaken.
Tagged With: Antonio, Antonio Carluccio, basilicum, Carluccio, cucina povera, cucina povere, eenvoud, eenvoudig, italiaans, Italië, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, selder, Siciliaans, Sicilië, simpel, spaghetti, tomaten, volkoren, volkoren spaghetti, wortel, zomers, zonnig
Couscoussalade met feta en geroosterde paprika
Een frisse salade is nooit verkeerd als bijgerecht op een gezellige barbecue of als gezonde lunch. Naast klassieker als pasta en rijst, kan je ook met coucous lekkere dingen maken. Deze salade combineert heel wat verrassende smaken uit het volledige mediterraanse gebied. Van Marokko tot Griekenland!
Tagged With: barbecue, bijgerecht, couscous, couscoussalade, eenvoudig, exotisch, fris, geroosterd, geroosterde paprika, gezond, Griekenland, grieks, honing, komkommer, lunch, makkelijk, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middagmaal, middellandse zee, munt, noten, origineel, paprika, salade, smaakvol, walnoten, wereld, wereldkeuken, werelds, zonnig, zuiders
Moqueca Baiana (Braziliaans visstoofpotje)
Wie graag wat exotischer kookt zonder een resem speciale of zeldzame ingrediënten te moeten sprokkelen, is met recept absoluut geholpen. Moqueca Baiana is een stoofschotel met vis uit Brazilië, een land dat heel wat culturen herbergt. Europese, Afrikaanse en Amerikaanse invloeden vloeien rijkelijk samen in dit uiterst eenvoudige maar erg lekker gerechtje.
Gegrilde mozzarellabroodjes
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.
Tagged With: afbakbroodjes, aperitief, brood, gegrild, gesmolten, gesmolten kaas, hapje, italiaans, Italië, kaas, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, snel, stokbrood, tomaat, voorgerecht, zomer, zomers





