Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier! Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)
Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens), 4.3 out of 5 based on 4 ratings
Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Pascale Naessens kan als geen ander toveren met heel eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een prima voorbeeld van haar talent: een smaakvol, mager en toch eenvoudig gerecht op tafel zetten. Een absolute aanrader voor vis- en aspergeliefhebbers.
Op vel gebakken zeebaars met asperges en tomaat (Pascale Naessens)
Recept Afdrukken
Pascale Naessens kan als geen ander toveren met heel eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een prima voorbeeld van haar talent: een smaakvol, mager en toch eenvoudig gerecht op tafel zetten. Een absolute aanrader voor vis- en aspergeliefhebbers.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2personen 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de asperges met een dunschiller en snijd de harde onderkantjes af. Stoom ze bij voorkeur in een stomer (15 minuten), of gaar ze in licht gezouten water (10 à 15 minuten).
  2. Ontvel ondertussen de tomaten (dompel ze even onder in heet water) en snijd het binnenste weg. Druk dit door het zeef, met dit vocht bereid je straks de saus. Snijd de overgebleven stukjes tomaat in kleine blokjes.
  3. Maak enkele ondiepe snedes in de velkant van de zeebaars. Verhit een beetje olijfolie en schroei de velkant enkele minuten tot deze lekker krokant is. Draai voorzichtig om en laat de andere kant nog een drietal minuten warmen op een zachter vuur. Kruid met peper en zout. Houd warm.
  4. Verhit in een andere pan opnieuw wat olijfolie en bak de asperges nog even aan voor een krokante toets. Haal ze uit de pan en houd ook warm.
  5. Doe in diezelfde pan het tomatensap en laat even opkoken. Voeg dan de stukjes tomaat toe. Laat warmen en breng op smaak met wat limoensap, peper en zout. Haal van het vuur en werk af met wat truffelolie naar smaak.
  6. Serveer de vis op een bedje van asperges, vergezeld van een royale lepel tomatenstukjes. Lekker met een koel glaasje witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*