Honing | - deel 4 Honing | - deel 4

 

Recepten - honing

Scampispiesjes met honing en look

Scampispiesjes met honing en look
Deze pittige spiesjes zijn ongelooflijk makkelijk om maken en ze zullen op geen enkel feestje misstaan als hapje.

Eend met bospaddenstoelenroomsaus en pastinaakblokjes

Eend met bospaddenstoelenroomsaus en pastinaakblokjes
De herfst is vanuit een culinair perspectief een absoluut topseizoen: wild! Met typische seizoensgroentjes (denk aan bospaddenstoelen, pastinaak, witloof, spruitjes,...) en stevige sausjes maak je alledaagse en toch ontzettend feestelijke gerechten klaar.

Couscoussalade met feta en geroosterde paprika

Couscoussalade met feta en geroosterde paprika
Een frisse salade is nooit verkeerd als bijgerecht op een gezellige barbecue of als gezonde lunch. Naast klassieker als pasta en rijst, kan je ook met coucous lekkere dingen maken. Deze salade combineert heel wat verrassende smaken uit het volledige mediterraanse gebied. Van Marokko tot Griekenland!

Honingflapjes met brie en walnoten

Honingflapjes met brie en walnoten
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!

Krokante duivenfilets op een oosters bedje

Krokante duivenfilets op een oosters bedje
Duif doet ons snel denken aan traditionele, stevige jagerskost. Nochtans kan je met de filets erg delicate bereiding maken. Het vlees is immers erg fijn en vol van smaak. Dit recept vertelt je hoe een elegant voorgerechtje klaar te maken dat, hoewel absoluut West-Europees, heel wat inspiratie in Japan haalt.

Pittige noedels met eendenreepjes

Pittige noedels met eendenreepjes
Werken met een wok is erg dankbaar koken: het gaat snel en je hebt zonder veel moeite een smakelijk resultaat. Met behulp van dit recept kan je de lat een beetje hoger leggen. Een smakelijke eendenfilet precies garen, de groentjes perfect stoven, de saus à point kruiden? Geen probleem!

Bouilliesalade

Bouilliesalade
Net een heerlijke rundsbouillon gemaakt of vlees afgekookt voor de soep? Gooi het vlees niet weg, dit recept vertelt je hoe er een heerlijke salade van te maken. Perfect als aperitiefhapje of bij een stevige boterham.

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes
Wokken is makkelijk, gezond en snel. Meer hoeft dat op een drukke werkdag niet te zijn. Dit recept leert je een makkelijke manier aan om een lekkere en eenvoudige wokschotel met eend te bereiden.

Broodpudding

Broodpudding
De kroon op elk feestelijk diner; een smakelijk dessertje. Dat hoeft lang niet altijd ingewikkeld of hoogstaand te zijn. Integendeel, met restjes oud brood bereid je zonder moeite een prima dessert uit grootmoeders keuken waar je nooit iets verkeerds mee kan doen.

Eend op Oosterse wijze

Eend op Oosterse wijze
Hoewel we hier in West-Europa fier zijn op onze beroemde Bourgondische keuken, kan het geen kwaad om over de grenzen te piepen. Oosterse gerechten blinken uit in uitzonderlijke smaakcombinaties en heerlijke ingrediënten. Dit gerecht haalt een beetje Azië naar jouw keuken.