Recepten - Valentijn
Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango (Colruyt)
Originele hapjes voor een feestelijke gelegenheid, vragen om een verrassende combinatie van smaken. In dit toffe recept van Colruyt wordt dat idee perfect uitgevoerd: een toastje van peperkoek met het sappige van mango en karaktervolle van zwarte pens. Een heerlijk hapje voor elk feestelijk moment!
Tags: aperitief, aperitieven, Colruyt, feest, feestelijk, hapje, herfst, kerst, kerstmis, koud, koud hapje, makkelijk, mango, origineel, Pasen, peperkoek, speciaal, tapa, tapas, toast, toastje, uienconfijt, verjaardag, verrassend, winter, zoet-zout, zwarte pens
Mousse van advocaat
In volle voorbereiding voor een feestelijk moment (Kerstmis, Pasen, verjaardag,...) en nog geen origineel dessert gevonden waar je weinig werk aan hebt? Zoek niet langer, met dit stevig afsluitertje gaat geen enkele gast van tafel!
Tags: advocaat, biscuit, boudoir, boudoirs, chocomousse, dessert, eieren, eigeel, eiwit, feest, feestelijk, gesuikerd, kattentongen, kerst, kerstmis, koek, koekjes, mascarpone, nagerecht, natafelen, nieuwjaar, opgeklopte room, origineel, oud en nieuw, Pasen, room, suiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, witte chocolade, zoet, zoetigheid
Witloofbootjes met kingkrab en granaatappel (Sandra Bekkari)
Wanneer je in volle voorbereidingsfase voor een feestelijk moment zit, kan het soms lelijk tegenvallen om lekkere dingen te vinden die origineel zijn en toch snel klaargemaakt kunnen worden. Vanuit die filosofie bedacht Sandra Bekkari dit leuke hapje. Snel klaar, gezond en een lust voor het oog.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, aperitiefje, bezoek, citroen, citroensap, ei, eieren, feest, feestelijk, fris, granaatappel, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, hapje, kerst, kerstmis, king krab, kingkrab, krab, maritiem, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, peterselie, rode currypasta, Sandra Bekkari, smaakvol, verjaardag, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, witloofbootjes, yoghurt, zee, zondag
Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Tags: bosvruchten, comfort food, comfortfood, dessert, dessertje, desserts, easy, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, karamel, makkelijke recepten, nagerecht, nagerechten, panna cotta, romig, rood fruit, room, simpel, suiker, vanille, vanillestok, vanillestokje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetig, zoetigheid
Gestoofde aardbeien met ricotta en honing (Pascale Naessens)
Wanneer je een fantastisch lekker dessert wil voorbereiden maar in tijdsnood zit, is deze topper van Pascale Naessens niet te missen. Met enkel natuurlijke zoetstoffen zorg je voor een gezond nagerecht in amper 10 minuten!
Tags: aardbeien, België, Belgisch, dieet, fruit, fruitig, gemakkelijk, gezond, honing, kaas, koffie, lente, mager, nagerecht, origineel, Pascale Naessens, Pasen, ricotta, rozemarijn, simpel, thee, vegetarisch, veggie, verrassend, verse kaas, weinig ingrediënten, zoet, zoete zonde, zoetigheid, zomer, zomers
Bavarois van aardbeien (Roger Van Damme)
Met dit recept maak jij het ideale valentijndessert! Roger Van Damme leert je een bavarois maken; luchtige pudding die vooral in taartvorm beroemd is. Deze variant met aardbeien is niet moeilijk om klaar te maken en bovenal romantisch lekker.
Tags: aardbei, aardbeien, aardbeiencoulis, bavarois, coulis, dessert, fruit, fruitig, gelatine, liefde, nagerecht, njam, pudding, roger van damme, romantisch, rood fruit, room, slagroom, suiker, toetje, valentijn, yoghurt, zoet, zoetigheid
Linguine met coquilles en truffelolie
Op zoek naar een uiterst feestelijk gerechtje met uitgelezen ingrediënten dat toch helemaal niet veel werk vraagt? Zoek niet verder, deze fantastisch lekkere en chique pasta is wat je zoekt. Perfect als voorgerecht of tussengerecht, of aangevuld met groentjes naar wens als hoofdgerecht.
Tags: chique, coquille, coquilles, coquilles saint-jacques, eenvoudig, feest, feestdagen, feestelijk, kerst, kerstmis, linguine, luxe, luxueus, makkelijk, munt, nieuwjaar, olie, origineel, oud en nieuw, oudjaar, parmezaan, parmezaanse kaas, Pasen, pasta, royaal, simpel, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, truffel, truffelolie, tussengerecht, voorgerecht
La Vie en Rouge
Ook een schitterende cocktail mag niet ontbreken op jouw feestjes. Deze 'La Vie en Rouge' past dankzij de kleur en royale smaak perfect bij kerst, oud en nieuw! Of Valentijn, natuurlijk!
Tags: alcohol, alcoholische drank, chique, citroen, cocktail, cranberry, drank, drankje, drinken, feest, feestdagen, feestelijk, Grand Marnier, kerst, kerstmis, limoen, luxe, luxueus, nieuw, nieuwjaar, oud, oud en nieuw, oudjaar, rozemarijn, sap, siroop, veenbessen, veenbessensap
Godmother
Een Godmother is een heerlijke, eerder zoete en vooral supersimpele cocktail. Het is een variant op de beroemde Godfather waarin de whisky vervangen wordt door vodka. Perfect om een chique feestje op gang te trekken of als verfijnd degustiefje!
Tags: alcohol, alcoholisch, amandel, amandelen, amandellikeur, amaretto, aperitief, chique, cocktail, degustief, dessert, drank, drankje, drinken, feest, feestdagen, feestelijk, Godmother, ijs, ijsblokjes, kerst, kerstmis, kruiden, likeur, nagerecht, nieuwjaar, oud en nieuw, Schotland, scotch, vodka, whiskey, whisky
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!
Tags: aardappelen, aardappelpuree, Belgisch, bloemig, champignons, chique, dagelijkse kost, droge witte wijn, één, feestdagen, feestelijk, feestmaal, garnaaltjes, garnalen, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, koningennenhapje, koninklijk, loskokend, luxe, luxueus, maritiem, mosselen, mosseltjes, noordzee, noordzeegarnalen, peterselie, puree, roux, royaal, schelvis, videe, vis, vol-au-vent, wite wijn, zalm, zee, zondagse kost
Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.
Tags: alle seizoenen, aperitief, aperitiefhapje, appel, avocado, curry, feest, feestdagen, feestelijk, fris, fruit, fruitig, gemakkelijk, granny smith, hapje, kerrie, kerriepoeder, lente-ui, limoen, makkelijk, munt, scampi, scampi's, snel klaar, tapa, tartaar, verfrissend, voorgerecht
French 75
Als een cocktail wat chiquer, tot zelfs ronduit feestelijk, mag zijn, is een French 75 de perfecte keuze. De elegante combinatie van gin en champagne is tongstrelend en perfect op feestelijke momenten.
Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Tags: asperge, asperges, beure blanc, blanke boter, boter, botersaus, Bourgondisch, chique, coquilles, feestelijk, Frans, groene asperge, groene asperges, mini, mini asperges, room, royaal, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, sjalotten, speciaal, uitzonderlijk, vis, visfumet, voorgerecht, witte wijnazijn, zee, zeevruchten
Woo Woo
De naam doet het misschien niet vermoeden, maar dit is een heel elegante cocktail op basis van veenbessensap die sterk lijkt op de beroemde Cosmopolitan. Vooral dames zullen dit drankje appreciëren dankzij de zoete perziklikeur.
Tags: alcohol, aperitief, chique, cocktail, cosmopolitan, cranberry, cranberrysap, drank, drankje, elegant, feest, feestelijk, likeur, perzik, perzikken, perziklikeur, terras, terrasje, veenbes, veenbessen, veenbessensap, vodka, wodka, zoet, zomer, zomers, zon, zonnig
Asperges met garnalen (Pascale Naessens)
De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.
Tags: asperge, asperges, bekend, boter, dieet, ei, eidooier, eieren, fijn, garnalen, gezond, goede boter, grijze garnalen, kervel, lente, luxueus, mager, noordzee, Pascale Naessens, puur, puur pascale, schaaldieren, smaakvol, tv, vtm, witte asperges, zee, zuiver