Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!
Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!
Servings | Prep Time | Passive Time |
4personen | 30minuten | 2uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 30minuten |
Passive Time |
2uur |
Ingredients
- 3 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 3 citroenen
- 500 gram mascarpone
- 1 scheut limoncello
- 150 gram citroenkoekjes
- bloemsuiker afwerking
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Scheid de eieren. Klop de dooiers met twee derde van de suiker op tot een schuimige massa. Bewaar de eiwitten.
- Doe de rest van de suiker in een steelpannetje. Pers de citroenen en voeg het sap toe. Laat zachtjes warmen tot de suiker is opgelost.
- Voeg het gesuikerde citroensap toe aan de eidooiers en klop verder op.
- Voeg de mascarpone toe en klop rustig verder op.
- Klop tot slot de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
- Doe de limoncello in een schaaltje en dompel de citroenkoekjes heel even onder. Schik de helft van de koekjes op de bodem van een ruime schaal.
- Overgiet met een deel van het beslag. Schik daar opnieuw een laag koekjes op, gevolgd door een laag beslag. Maak, indien mogelijk nog één laag op deze manier.
- Laat de tiramisu gedurende twee uur opstijven in de koelkast. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!
Recipe Notes
Gebruik bij voorkeur een keukenmachine (met K-vormig hulpstuk), dat werkt stukken vlotter.
Share this Recipe
Speak Your Mind