Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro - < 2 euro
Verse slagroom
Slagroom kan je heel makkelijk en zonder veel moeite zelf maken. Nog nooit geprobeerd of twijfel je aan de juiste methode? Dit recept helpt je graag op weg.
Tagged With: aardbeien, bloemsuiker, cake, crème, creme fraiche, desert, dessert, mixer, opkloppen, room, slagroom, suiker, taart, vanillesuiker, vers, verse room, zelfgemaakt, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Knapperige barbecuegroentjes
Ben je het ook een beetje beu om bij elke barbecue gewoon een krop sla, wat komkommer en tomaten te serveren? Met een minimum aan moeite en een klein beetje inspiratie, dankzij dit recept, zet je een frisse groentesalade op tafel die heel wat fijner en origineler is.
Linguine met tomatensaus en kappertjes (Jamie Oliver)
De beste pasta-recepten zijn vaak de meest eenvoudige. In Italië heeft men al generaties lang goed begrepen dat een handvol smaakvolle ingrediënten meer dan genoeg kan zijn om lekker te eten. De Britse topchef leerde heel wat kneepjes van het vak in Italië, waardoor hij als geen ander weet hoe een simpele maar geslaagde pasta gemaakt moet worden. Dit recept blinkt uit in smaak én eenvoud: tomaten met kappertjes. Eerlijke eenvoud op je bord en bovendien ook lekker als voorgerecht.
Tagged With: beginner, beginners, eenvoud, eenvoudig, fris, goedkoop, Jamie Oliver, kappertjes, limoen, linguine, makkelijk, passata, pasta, simpel, snel klaar, spaghetti, tomaten, tomatenpassata, tomatensaus, vegetarisch, veggie, zomer, zonnig
Italiaanse maaltijdsoep met linzen
Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediëntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.
Tagged With: authentiek, basilicum, bouillon, cucina povera, cucina povere, echt, gemalen kaas, gezond, groene linzen, groentebouillon, italiaans, Italië, kaas, knoflook, linzen, look, maaltijdsoep, mager, makkelijk, mediterraans, pecorino, rap, snel, soep, tomaten, tomatensoep, vegetarisch, veggie, vlug, voedzaam, zomers, zon, zonnig
Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje
Pasta is in elk huishouden een populaire keuze. Lekker, snel en makkelijk! Het is echter een goed idee om nu en dan voor volkoren pasta te kiezen. De smaak is iets rijker en het is stukken gezonder. Verder kan je het gewoon en plezierig makkelijk houden: net zoals dit vegetarisch recept! Echte comfort food!
Tagged With: basilicum, comfort food, eenvoudig, emmental, Emmentaler, gemalen kaas, groentjes, Gruyère, italiaans, Italië, kaas, maïs, makkelijk, paprika, pasta, penne, penne rigata, rode paprika, saus, simpel, snel klaar, tijm, tomatensaus, vegetarisch, veggie, vlug, volkoren
Vegetarische spaghetti met andijvie en romige champignons
Een lekker vegetarisch receptje vinden is niet altijd makkelijk. Zeker als je regelmatig vlees eet, is de verleiding groot om (uit gewoonte of vrees om iets te missen) wat vlees toe te voegen. Deze simpele maar smaakvolle spaghetti met andijvie is lekker vol en smakelijk dat je nog niet aan vlees zal denken!
Tagged With: alledaags, andijvie, champignon, champignons, eenvoudig, geen vlees, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, plezant, Provençaalse kruiden, rap, room, roomsaus, simpel, snel, spaghetti, vegetarisch, veggie, vlug
Bierbroodjes (Paul Hollywood)
Paul Hollywood maakte faam als Britse topchef en jurylid in 'The Great British Bake Off'. Sinds er ook een Vlaamse variant bestaat, is bakken nog populairder geworden. Het geeft dan ook erg veel voldoening om zelfgemaakte broodjes op tafel te kunnen zetten. Dit toffe en behoorlijk middeleeuwse recept is op maat van Belgen gesneden: de kwaliteit van bier is essentieel! Paul raadt Duvel Tripel Hop aan, dat kan niet mis lopen!
Tagged With: bakken, bier, boter, Brits, brood, broodjes, deeg, gist, lunch, meel, middeleeuws, oven, Paul Hollywood, pistolet, pistolets, tarwe, The Great British Bake Off, zelf bakken
Spinaziesoep met spekjes
Spinazie kennen we vooral als trouwe bondgenoot van puree. Wist je echter dat je er ook lekkere soep van kan maken? Smaakvol en gezond! Voeg nog wat knapperige spekjes toe en het feest is compleet!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bladspinazie, eenvoudig, gemixt, gerookt, gerookt spek, gezond, grootmoeders keuken, mager, makkelijk, mix, mixer, prei, preistengel, preiwit, simpel, simpele kost, snel klaar, soep, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, spinaziesoep, vlaams, vlug
Schuimpjes
Zoetekauwen die graag koken weten maar al te goed dat lekkere dessertjes werk en concentratie vragen. De ingrediënten moeten juist zijn, de baktijd moet kloppen, niet te zoet, niet te zwaar,... Kijk je daarom op tegen een zoete afsluiter van een geslaagd etentje? Dit recept biedt je de perfecte oplossing: schuimpjes! Uiterst eenvoudig en heerlijk bij een kopje koffie!
Tagged With: bloemsuiker, eenvoudig, eieren, goedkoop, hapje, kids, kinderen, koffie, koffie en thee, kristalsuiker, makkelijk, meringue, meringues, mixen, mixer, nagerecht, oven, patiserie, schuim, schuimpjes, simpel, snack, suiker, toetje, tussendoortje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetekauw
Cupcakes met blauwe bessen
Met eenvoudige cupcakes maak je heel wat mensen gelukkig. Je kan er flink mee variëren en ze zijn bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Dit recept is heel basic, de toevoeging van blauwe bessen volstaat om er net dat ietsje meer van te maken dan een gewone cupcake.
Tagged With: alledaags, bakken, beslag, blauwe bessen, bloem, bosbessen, cupcake, deeg, desert, dessert, eenvoudig, ei, eieren, fruit, gewoon, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kinderfeestje, makkelijk, meel, nagerecht, niet moeilijk, oven, simpel, snoepen, suiker, vanillesuiker, zoet, zoete zonde
Selder-pompoensoep
Soep is niet te missen is een gebalanceerd weekmenu. Makkelijk, gezond en weinig moeite zijn de sleutelwoorden. Meer hoeft dat toch niet te zijn? Dit soepje is heerlijk lekker en verdrijft de kilte van de gure herfstdagen.
Tagged With: basic, bouillon, eenvoudig, gezond, groene selder, groente, groentebouillon, groenten, groentes, grootmoeders keuken, klassiek, mager, pompoen, prei, preiwit, selder, simpel, soep, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wortel
Lemon curd met blauwe bessen
Dit dessert is niet erg bekend in België, in Groot Brittanië is het echter een klassieker. Het is niet erg gemakkelijk, wanneer je de temperatuur niet goed controleert mislukt het snel. Maar eenmaal in de vingers zal je deze zoete maar frisse zonde vaak klaarmaken. Heerlijk met blauwe besjes!
Tagged With: blauwe bessen, bloemsuiker, boter, citroensap, desert, dessert, ei, eieren, fruit, nagerecht, suiker, zoet, zoete zonde
Pastinaaksoep met knapperige erwtjes
De start van de herfst staat in de keuken synoniem voor de start van het soepseizoen! Niks smaakt beter op een gure dag dan een dampende kom verse soep. Eén van de lekkerste (en lange tijd vergeten) soepgroentjes: pastinaak!
Tapenade
Tapenade is een klassieker uit de mediterraanse keuken. Deze dikke, koude saus wordt bereid met olijven, ansjovis kappertjes. Heerlijk als aperitiefhapje, of extra accent bij een zuiders-getint gerecht. Er bestaan heel wat varianten, in dit recept leer je de eenvoudige en traditionele basis.
Tagged With: ansjovis, aperitief, hapje, kappertjes, makkelijk, mediterraans, olijf, olijven, provençaals, provence, simpel, snel klaar, tapa, tapas, tapenda, toast, toastjes, zomers, zonnig, zuiders
Kruidendip met feta
Een lekker dipkaasje mag niet ontbreken op een geslaagde, zomerse aperitief. Fetakaas leent zich prima tot hapjes die zomer en vakantie uitstralen. Met enkele fijne kruiden en wat knoflook heb je in geen tijd een lekker en zelfgemaakt knabbeltje op tafel staan!