Deze Franse soep bestaat al erg lang, het is dan ook een echte klassieker in de streek rond het stadje Vichy. Traditioneel wordt deze romige soep van prei, aardappel en kippenbouillon koud gegeten (perfect als lichte maaltijd op een hete dag!), maar ook warm is ze erg lekker.
Deze Franse soep bestaat al erg lang, het is dan ook een echte klassieker in de streek rond het stadje Vichy. Traditioneel wordt deze romige soep van prei, aardappel en kippenbouillon koud gegeten (perfect als lichte maaltijd op een hete dag!), maar ook warm is ze erg lekker.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 1 liter kippenbouillon
- 3 preiwitten
- 1 grote aardappel
- 1 dl room
- 1 handvol verse bieslook gesnipperd
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper het preiwit in schijfjes. Schel de aardappel en snijd in grove stukken.
- Smelt het klontje boter in een ruime kookpot. Bak de stukken prei en aardappel even aan, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Giet de bouillon bij de groentjes en breng aan de kook. Laat zo'n 20 minuutjes afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Mix de soep fijn en werk indien nodig verder af met peper/zout/nootmuskaat. Laat desgewenst afkoelen.
- Serveer de soep met enkele drupjes room en werk af met wat gesnipperde bieslook. Smakelijk!
Recipe Notes
Liever vegetarisch? De kippenbouillon vervang je uiteraard gewoon door groentebouillon, al is net dat een essentieel ingrediënt van deze eenvoudige soep.
Share this Recipe
Speak Your Mind