Beginner | - deel 2 Beginner | - deel 2

 

Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)
Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?

Varkenshaas met broccoligratin

Varkenshaas met broccoligratin
De meest eenvoudige en beproefde recepten, zijn vaak de beste. Niet onlogisch, er is immers een reden waarom we er graag naar terug blijven grijpen. Denk bijvoorbeeld aan een sappige varkenshaas: peper, zout, correct bakken en klaar. Net zoals aardappelen gratineren met een kaassausje en een groente. Heerlijke boerenkost!

Sint-jakobsnootjes en risotto met erwtjes, chorizo en munt (Jeroen Meus)

Sint-jakobsnootjes en risotto met erwtjes, chorizo en munt (Jeroen Meus)
Een (voor)gerechtje dat best chique is en toch niet vreselijk veel werk of moeilijke technieken vereist? Jeroen Meus heeft wat je zoekt: een smeuïge maar frisse risotto met erwtjes, chorizo en bovenal heerlijke Sint-jakobsnootjes. Iets duurder, maar elke euro waard!

Antipasti-salade met kikkererwten

Antipasti-salade met kikkererwten
Salades saai? Niet als je deze volwaardige en geweldig smaakvolle salade hebt geprobeerd. Antipasti zijn de typische, gevarieerde hapjes die in Italië als aperitiefhapje worden geserveerd. Deze salade voegt verschillende ingrediënten uit die categorie samen in een royale salade die schittert als lunch of lichte maaltijd. De flinke portie kikkererwten zorgt er voor dat brood overbodig wordt en je een gezond maar voldaan gevoel hebt.

Gegrilde roodbaars met paprikasaus (Piet Huysentruyt)

Gegrilde roodbaars met paprikasaus (Piet Huysentruyt)
Een lekker stukje vis bakken kan ontzettend veel voldoening geven. De fijne smaak heeft weinig extra nodig om een lekker, smaakvol gerecht te realiseren. Zo maakt Piet Huysentruyt in dit snelle en makkelijke recept roodbaars klaar: een witte vis met een toegankelijke, volle smaak. Aangevuld met een simpele, gladde paprikasaus heb je in geen tijd een culinaire hap.

Geroosterde zalm met tomatensalsa

Geroosterde zalm met tomatensalsa
Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.

Moules marinière (Rick Stein)

Moules marinière (Rick Stein)
Mosselen zijn en blijven uiterst eenvoudige en toch fantastisch heerlijke schaaldieren die we met liefde regelmatig klaarmaken. Je hebt er niet alleen weinig werk aan, met een minimum aan moeite heb je een erg smaakvol resultaat. De Britse tv-kok Rick Stein is er ook dol op: in dit recept vertelt hij hoe hij ze klassiek en eenvoudig ("marinière") klaarmaakt.

Kipblokjes met witte kool

Kipblokjes met witte kool
Witte kool is ietwat vergeten groente die al eeuwenlang ontzettend populair is in West-Europa. Deze typische wintergroente kan je tegenwoordig het hele jaar door krijgen en is vooral geliefd in stoofpotjes. De voedzame groente is echter heel wat veelzijdiger dan dat. In dit recept maken we er een simpel maar lekker sausje van met wortel en tomaat, aangevuld met malse kippenblokjes. Voedzame comfort voor jong en oud!

Gegrilde zalm met gebakken patatjes en ratatouille (Jeroen Meus)

Gegrilde zalm met gebakken patatjes en ratatouille (Jeroen Meus)
Op de barbecue leggen we vooral vlees. Nochtans is ook vis een ware delicatesse als je die op hete kolen roostert of grillt. Jeroen kiest voor een sappig stukje zalm met gebakken patatjes en een royale ratatouille met heerlijk mediterrane groentjes. Zomers genieten!

Parelcouscous met chorizo en halloumi

Parelcouscous met chorizo en halloumi
Snel, lekker en ontzettend smaakvol dankzij de pittige chorizo-worst. Dat is dit zuiderse recept met slechts een handvol ingrediënten kort en bondig omschreven. Perfect om op een drukke weekdag iets klaar te maken dat extra zon laat schijnen. Ook leuk als bijgerecht op een barbecue of snelle lunch.

Kipgehaktballen met speltpasta en broccolisaus (Sandra Bekkari)

Kipgehaktballen met speltpasta en broccolisaus (Sandra Bekkari)
Gehaktballetjes zijn terecht een favoriet bij jong en oud. Ook Sandra Bekkari is er dol op, al kiest ze liever voor kippengehakt wat magerder en gezonder is. Ze serveert er een heerlijke pasta met een broccolisausje en kastanjechampignons bij. genieten!

Gegrilde halloumi met mediterraanse groentjes

Gegrilde halloumi met mediterraanse groentjes
Snel, simpel, gezond en toch lekker? Dit toffe recept met zonnige vibes heeft het allemaal. De Cypriotische grillkaas halloumi smaakt lekker af in combinatie met enkele gegrilde en rauwe groentjes. Perfect als lunch, lichte maaltijd of voorgerecht.

Komkommersalade met haring

Komkommersalade met haring
Opgelegde haring is een buitengewoon ondergewaardeerd ingrediënt. Het wordt vaak als goedkoop en weinig interessant beschouwd. Nochtans is het een heel eerlijk en voedzaam product. In dit recept maken we er een frisse salade met komkommer mee. Perfect als lunch of bijgerecht.

Havermoutpannenkoekjes met mascarpone en vers fruit

Havermoutpannenkoekjes met mascarpone en vers fruit
Dit recept kan je op talloze manieren inzetten. Of je het nu als ontbijt, tussendoortje of dessert klaarmaakt: het is altijd lekker en bovendien relatief gezond!

Cappellini met spekjes, paprika en olijven (Colruyt)

Cappellini met spekjes, paprika en olijven (Colruyt)
Voor een lekkere pasta vol groentjes waar je het hele gezin mee laat smullen kan je rekenen op het kookteam van supermarkt Colruyt. De fijne cappellini (iets dunner dan spaghetti) past perfect bij de knapperige spekjes en smaakvolle paprikareepjes.