Mosterd? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 Mosterd? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - mosterd

Jachtschotel met gehakt

Jachtschotel met gehakt
Op kille dagen is er niets fijner dan je buik vullen met een dampend stoofpotje - bij voorkeur uit de oven. Een toffe klassieker maak je met gehakt en puree. Ontdek in dit recept een heel smaakvolle en gevarieerde jachtschotel met gestoofd gehakt en wintergroentes, op smaak gebracht met donker bier. Perfect na een lange herfst- of winterwandeling.

Kippendijen met honing en mosterd

Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!

Fazant in Duvelsaus

Fazant in Duvelsaus
Het wildseizoen is een uitgelezen kans om vlees en gevogelte klaar te maken dat eerder zeldzaam is. Zo zijn we allemaal vertrouwd met de typische smaak van kip en is de meer verfijndere en karaktervolle smaak van fazant eerder onbekend terrein. Een gemis dat dit recept wil oplossen: naast gebakken patatjes en bloemkool zorgt het blonde speciaalbier Duvel voor een kenmerkend smaakpallet in dit feestelijke ovengerecht.

Mosselen met Oude Geuze (Sofie Dumont)

Mosselen met Oude Geuze (Sofie Dumont)
Dit verrassende gerecht komt van pas wanneer het mosselseizoen nog volop aan de gang is maar je stilaan een originelere variant wil proberen dan de klassieke variant met frietjes. Sofie Dumont toont je hoe je met Oude Geuze en een verfijnd mosterdroomsausje een delicaat voor- of hoofdgerecht kan presenteren dat het ook op de BBQ als papillot erg goed doet.

Balletjes in tomatensaus (Peter Goossens)

Balletjes in tomatensaus (Peter Goossens)
In de absolute top-tien van vaderlandse klassiekers staat het gerecht 'balletjes in tomatensaus' zonder enige discussie hoog genoteerd. Dit eenvoudige gerecht smaakt altijd en is niet moeilijk om klaar te maken. Als je echter net wat meer tijd hebt en zin hebt in perfectie is dit de versie van sterrenchef Peter Goossens.

Konijn in mosterdsaus (Rick Stein)

Konijn in mosterdsaus (Rick Stein)
De Britse tv-chef Rick Stein werd erg populair met zijn gemoedelijke reisprogramma's in verschillende Europese regio's met een rijke, culinaire geschiedenis. Ook in Frankrijk ontdekte Rick heerlijke klassiekers, zoals deze 'Lapin à la dijonnaise'. Dit heerlijk stoofpotje van konijn in mosterdsaus is een zalig makkelijk gerecht dat je hele jaar door op tafel kan zetten. Je hebt enkel voldoende tijd nodig, zowel voor de marinade als de kooktijd.

Wijting à la moutarde (Jeroen Meus)

Wijting à la moutarde (Jeroen Meus)
Mosterd is een heel veelzijdig en dankbaar ingrediënt. Het kan zowel subtiel als heel aanwezig gebruikt worden. Dit recept van Jeroen Meus bouwt op de aloude Franse traditie om de typische mosterdsmaak flink in de verf te zetten. Dat past perfect bij de volle, rijke smaak van wijting.

Coleslaw

Coleslaw
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)

Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)
Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)

Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!

Everzwijnragout (slowcooker)

Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.

Varkenswangen in slowcooker

Varkenswangen in slowcooker
Koken met een slowcooker zorgt, door de trage garing, voor botermalse bereidingen. Het loont dan ook de moeite om uitgelezen ingrediënten op deze manier te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van varkenswangetjes? Heerlijk mals en smaakvol vlees dat nog beter wordt als je het bereid in een slowcooker.

Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!

Kip in feestelijke cidersaus

Kip in feestelijke cidersaus
Kip klinkt misschien een beetje gewoon als je op zoek bent naar een feestelijker gerecht. Met dit recept, waar een romig sausje de hoofdrol speelt, wordt dat idee snel ontkracht. Perfect als je graag wat origineler, feestelijker en bovenal lekker maar zonder moeite wil koken!

Zuiderse kip in de oven (Colruyt)

Zuiderse kip in de oven (Colruyt)
Een lekkere braadkip is niet te versmaden. Het sappige, kruidige vlees verdient bovendien lekkere bijgerechten. Dat heeft Colruyt goed begrepen, dit zuiderse recept combineert kip met lekkere pasta en mediterraanse groentjes. Het proberen waard!