Recepten - Chinees
Witloof met stroop (Jamie Oliver)
Dit winterse bijgerecht of (vegetarisch) voorgerecht van Jamie Oliver tikt alle vakjes af om de moeite waard te zijn: niet moeilijk om maken, fascinerende smaken en erg veelzijdig. De ster van het gerecht - behalve kraakvers witloof en Luikse stroop? Chinees vijfkruiden-poeder!
Tags: appel-perenstroop, bij wild, bijgerecht, China, Chinees, Chinese kruiden, dressing, feestelijk, five spice powder, herfst, Jamie Oliver, kerst, kerstmis, kruidig, Luikse stroop, noten, origineel, pistachenoten, salade, stroop, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, veldsla, verrassend, vijfkruiden poeder, voorgerecht, weinig ingrediënten, winter, witlof, witloof, witte wijnazijn, zoet-zout
Oosterse pasta met kip en paksoi
Liefhebbers van pasta met een verfijnde portie oosterse smaken houden dit recept best goed mee. De malse stukken kip staan garant voor een lekkere maar snelle bereiding die dankzij typische smaakmakers zoals sojasaus en knapperige stukken paksoi voor heerlijke variatie in je weekmenu zorgt.
Tags: alledaags, Aziatisch, China, Chinees, citroensap, comfort food, kindvriendelijk, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, Oosters, Orientaals, paksoi, pasta, snel klaar, soja, sojasaus, tahin, tahini, voor elke dag, witte bonen, wok, wokken
Loempia met kip en groenten (Piet Huysentruyt)
Loempia's kennen we allemaal als een Aziatische lekkernij van gefrituurd deeg met een gevarieerde vulling van groentjes, vlees,... Deze specialiteit kan je best makkelijk zelf klaar maken, al wat je nodig hebt is een beetje handigheid en een goed recept - zoals dit basisrecept van Piet Huysentruyt, bijvoorbeeld.
Tags: Aziatisch, Azië, China, Chinees, frituren, frituur, kip, kipfilet, koriander, loempia, Oosters, Orientaals, Piet Huysentruyt, prei, rijstdeeg, snack, soja, sojascheuten, verrassend, Vietnam, Vietnamees, wok, wokkruiden, wortel, zelfgemaakt
Babi tempra
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Tags: chili, chilipeper, China, Chinees, knoflook, limoen, limoensap, makkelijk, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, sesamolie, snel klaar, sojasaus, spiering, suiker, ui, Varken, varkensvlees, vlug, voor elke dag, wok, wokken
Bami Goreng (Piet Huysentruyt)
Bami Goreng kennen we uit Chinese (afhaal)restaurants. Hoewel lekker, sluit dat niet zo goed aan bij het originele, Indonesische gerecht dat 'gebakken noedels' betekent. Er bestaan talloze varianten van dit rijke gerecht, in dit recept doet Piet Huysentruyt ook zijn duit in het zakje met kip, spek en talloze groentjes.
Tags: Aziatisch, Azië, bami, bami goreng, broccoli, chili, chillipeper, China, Chinees, curry, eieren, eiernoedels, exotisch, Indonesië, Indonesisch, kerrie, ketjap, ketjap manis, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenreepjes, koriander, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, prei, sambal, soja, sojasaus, sojascheuten, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, veel groentjes, wereldkeuken, wok, wokken, wortel
Stoofvlees op Chinese wijze (slowcooker)
Belgische stoverij is een heerlijke klassieker, maar we zijn niet het enige land dat graag geniet van traag gegaarde blokjes rundsvlees. Wie over een slow cooker beschikt moet deze Oosterse variant zeker eens geprobeerd hebben: de pittig en toch zoete smaak is een heerlijke sensatie in combinatie met rijst en gestoomde groentjes.
Tags: chili, China, Chinees, exotisch, geen moeite, gestoofd, gestoomde groenten, honing, langzaam, noedels, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, rund, rundsvlees, slow cooker, slowcooker, soja, sojasaus, stoofvlees, stoverij, traag, traag gegaard, variant, voor elke dag, weinig werk, wereldkeuken
Oosters visstoofpotje
Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.
Tags: Aziatisch, basmati, basmatirijst, bonen, boontjes, broccoli, Chinees, courgette, gember, jasmijnrijst, kabeljauw, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, lente-ui, limoen, look, olie, Oosters, Orientaals, origineel, pittig, rijst, scampi, sesam, sesamolie, sperziebonen, stoofpot, stoofpotje, Thais, vis, visbouillon, visfond, visstoofpotje, witte wijn
Oosterse varkenshaas met wokgroentjes
De zachte en verfijnde smaak van een varkenshaas laat zich vlot combineren met allerlei smaakmakers en ingrediënten. Dit recept voert je naar oosterse streken met een milde saus op basis van sojasaus. De knapperige wokgroentjes passen perfect bij het sappige vlees.
Tags: bruine fond, China, Chinees, groene kool, japan, Japans, ketchup, noedels, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, rode ui, sake, sesam, sesamzaadjes, soja, sojasaus, sojascheuten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, voor elke dag, wereld, wereldkeuken, witte kool, wok, wokken, wokrgoentjes
Chinese citroenkip
Helemaal dol op afhaalchinees maar ook zin om zelfs eens iets te proberen dat in de buurt komt van die typische smaken en texturen? Dan zit je helemaal goed met dit recept. De malse kipreepjes gaan heerlijk samen met de frisse smaak van citroen en typische Aziatische smaakmakers. Bonus: dit maak je in een handomdraai klaar, zeker als je kan wokken!
Tags: afhaalchinees, alledaags, Aziatisch, chili, Chinees, citroen, fris, gember, kip, kippenblokjes, kippenreepjes, knoflook, lente-ui, look, maïszetmeel, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, sherry, snel klaar, soja, sojasaus, suiker, wereldkeuken, wok, wokken, zuur
Babi pangang
Babi pangang is een echte klassieker van Chinese afhaalrestaurants. Het is een oosters gerecht dat uit Maleisië of Indonesië afkomstig is en talloze varianten kent. De basis is echter eenvoudig: geroosterd varkensvlees in een pittige saus met typische smaakmakers. Ontdek in dit recept hoe je dit pittige gerecht eenvoudig zelf kan klaarmaken.
Tags: afhaalchinees, babi pangang, bouillon, bruine suiker, chili, chilisaus, China, Chinees, Chinees afhaalrestaurant, citroen, gemarineerd, gember, getomateerd, Indonesië, Indonesisch, ketchup, ketjap, ketjap manis, ketjapsaus, knoflook, kruidig, look, Maleisië, Maleisisch, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, rode pepers, rundsbouillon, sambal, sambal oelek, smaakvol, soja, sojasaus, sweet and spicy, take away, tomatenconcentraat, tomatenpuree, Varken, varkenslapjes, varkensreepjes, varkenssneden, varkensvlees, veel smaak, verre oosten, zoet-zuur
Nasi Goreng met varkensblokjes (Jeroen Meus)
Voor een lekker Aziatisch gerecht hoef je heus niet naar een wokrestaurant of afhaalchinees. Heel wat typische gerechten - zoals Nasi Goreng - kan je perfect zelf maken. Jeroen Meus demonstreert in dit simpele en snelle recept hoe je deze klassieker zelf klaarmaakt met sappige varkensblokjes.
Tags: alledaags, Aziatisch, Azië, chili, chilipeper, China, Chinees, dagelijkse kost, ei, eieren, garnalenpasta, gebakken rijst, in een handomdraai, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, look, nasi goreng, Oosters, Orientaals, pittig, rap, rijst, rijstgerecht, sambal, smaakvol, snel en simpel, snel klaar, trassie, Varken, varkensblokjes, varkensvlees, vlug, wereldkeuken, wok, wokken
Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.
Tags: alledaags, appel, basics, basis, bijgerecht, bloem, bouillon, China, Chinees, classic, curry, currypoeder, currysaus, gewoon, granny smith, kerrie, kerriepoeder, kerriesaus, kip, kippenbouillon, klassiek, klassieker, kruidig, Oosters, Orientaals, room, roomsaus, saus, simpel, sjalot, vegetarisch, veggie
Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.
Tags: Aziatisch, bouillon, broccoli, bruine suiker, Chinees, comfort food, crockpot, easy, geduld, gemakkelijk, knoflook, langzaam, langzaam koken, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rund, runderlapjes, rundsbouillon, rundsvlees, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, slow cooked, slowcooker, soja, sojasaus, sriracha, stoofvlees, traag, traag garen, traag koken, vleesbouillon
Loempia met currysaus en wokgroentjes
Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.
Tags: alledaags, appel, China, Chinees, courgette, curry, currypoeder, currysaus, dagelijkse kost, frituren, gewoon, granny smith, kerrie, kerriepoeder, kerriesaus, kippenbouillon, koriander, loempia, loempia's, Oosters, Orientaals, peterselie, prei, rijst, room, soja, sojascheuten, wekelijks, wok, wokgroentjes, wokken, wortel
Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!
Tags: Aziatisch, Azië, bruine suiker, China, Chinees, easy, ei, eieren, gemakkelijk, hip, ketchup, koriander, limoen, limoensap, noedels, oosten, Oosters, Orientaals, pad thai, pinda, pindanoten, rijstnoedels, roerbakken, scampi, snel klaar, soja, sojasaus, street food, streetfood, Thai, Thailand, Thais, trendy, vissaus, wereldkeuken, wok, wokgroenten, wokken