Dit winterse bijgerecht of (vegetarisch) voorgerecht van Jamie Oliver tikt alle vakjes af om de moeite waard te zijn: niet moeilijk om maken, fascinerende smaken en erg veelzijdig. De ster van het gerecht - behalve kraakvers witloof en Luikse stroop? Chinees vijfkruiden-poeder!
Dit winterse bijgerecht of (vegetarisch) voorgerecht van Jamie Oliver tikt alle vakjes af om de moeite waard te zijn: niet moeilijk om maken, fascinerende smaken en erg veelzijdig. De ster van het gerecht - behalve kraakvers witloof en Luikse stroop? Chinees vijfkruiden-poeder!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 50 gram veldsla
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel five spice power
- 4 stronkjes witloof
- 30 gram boter
- 3 eetlepels Luikse stroop
- 25 gram geroosterde pistachenoten gehakt
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Was de veldsla en laat uitlekken.
- Meng ondertussen de olie en de azijn, met wat zout en peper, tot een simpele dressing. Zet opzij.
- Versnijd de witloofstronkjes in 4 parten. Bak ze in een klontje boter goudbruin aan gedurende een vijftal minuten. Kruid met de Chinese kruidenmengeling.
- Overgiet de stronkjes witloof met de stroop en twee eetlepels water. Laat nog 2 à 3 minuten stoven op hoog vuur tot de stronkjes mooi blinken.
- Meng de dressing door de salade en verdeel over de bordjes. Schik op elk toefje sla enkele partjes witloof.
- Werk de bordjes af met nog wat stroopsaus en gehakte pistachenoten. Serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind