Recepten - boter
Pasta met gehakt en witte kool
Witte kool is een voedzame en dankbare wintergroente waar je alle kanten mee uit kan. Ook een simpele pasta met gehakt, bijvoorbeeld. Perfect voor die dagelijkse zoektocht naar lekker, betaalbaar en makkelijk eten.
Rabarberkoekjes met rood fruit (Colruyt)
Wie houdt van een eenvoudige, zoete traktatie met fruit zal dit recept van Colruyt weten te waarderen. Het kookteam bedacht deze leuke combinatie van rabarber en rood fruit met een zacht kruimeldeeg.
Uilencupcakes
Wie houdt van snoezige gebakjes die bij een thema zoals Halloween of tovenarij aansluiten moet niet verder zoeken. Deze uilencupcakes zijn ontzettend schattig en lekker tegelijkertijd!
Tags: bloem, boter, botercème, brunch, chocolade, cupcake, cupcakes, dessert, feestelijk, feestje, gebak, gebakjes, halloween, Harry Potter, kids, kinderen, kindvriendelijk, koekjes, M&M, M&M's, magie, magisch, ontbijt, oreo, Smarties, snack, speculaas, speculoos, suiker, tovenarij, toveren, tussendoor, tussendoortje, uil, uilen, vanille, vanillesuiker, zoet
Sponscake met aardbeien
Een sponscake is de perfecte keuze voor liefhebbers van zacht en sappig gebak. Aangevuld met verse aardbeitjes en wat slagroom maak je er zonder gek veel werk een fraai en lekker dessert van waar jong en oud van zal smullen.
Tags: aardbeien, aardbeitjes, bloem, boter, Brits, brunch, cake, dessert, ei, eieren, Engeland, fruit, kids, kindvriendelijk, koffie, lunch, melk, nagerecht, nagerechtje, Pasen, rood fruit, sappig, slagroom, sponscake, suiker, taart, thee, vanille, vanille-extract, verjaardag, volle melk, zoet, zoetigheid
Geroosterde kip met geconserveerde citroen (Ottolenghi)
Niet alleen bij vis doet een vleugje citroen wonderen, ook kip kan je er naar een hoger niveau mee tillen. Yotam Ottolenghi gebruikt echter geconserveerde citroen, wat de smaak concreter en verfijnder maakt. In combinatie met kruidenboter levert dat een geroosterde kip op die hemels smaakt.
Risotto met zalm en broccoli
Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.
Tags: arborio, basis, basisbereiding, basisrecept, beginner, boter, bouillon, broccoli, geraspte kaas, italiaans, Italië, klassiek, klassieker, olijfolie, oven, ovengebakken vis, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, sjalot, smeuïg, vis, visfilet, weinig ingrediënten, witte wijn, zalm, zalmhaas, zlamfilet
Appelmuffins
Een luchtige muffin is een heerlijk tussendoortje dat prima past bij een tasje koffie of thee. Dit luchtige gebak kan je makkelijk zelf klaarmaken. In dit basisrecept ontdek je heerlijk eenvoudige instructies om zelf appelmuffins met een snuifje kaneel te maken.
Tags: amerika, amerikaans, appel, appelen, appelstukjes, bakken, bakpoeder, België, Belgisch, bloem, boter, cake, cakejes, ei, eieren, feest, feestje, gebak, gebakjes, kaneel, kinderfeest, kinderfeestje, muffins, oven, room, suiker, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, zout
Risotto met scampi en groene groentjes
In Italië is risotto een populaire, snelle hap. Het typische gerecht vraagt dan ook weinig werk en kan met talloze ingrediënten bereid worden. Dit recept combineert scampi (altijd lekker!) met een selectie verfijnde, groene groentjes. Smullen!
Tags: arborio, beginner, boter, bouillon, comfort food, dit kan iedereen, één pan, eenpasngerecht, fris, groene asperges, groene groentjes, italiaans, Italië, kippenbouillon, knoflook, mediterraans, munt, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, peultjes, rijst, risotto, scampi, seafood, sjalot, smeuïg, weinig werk, witte wijn
Zalmgratin met spinazie
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Tags: aardappelblokjes, aardappelen, basilicum, bloem, boter, champignons, comfort food, comfortabel, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, groentebouillon, grote groep, herfst, kaas, lente-ui, op voorhand, oregano, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, prei, roux, spinazie, vis, winter, zalm, zalmfilet, zalmgratin
Coquilles met kruidenboter en Parmezaan
Dit eenvoudige recept is de absolute perfectie wanneer je een snel maar feestelijk hapje nodig hebt. De zuivere smaak van coquilles (of Sint-Jakobsvruchten) wordt perfect gecombineerd met een beetje kruidenboter en een snuifje Parmezaanse kaas. Terwijl de oven al het werk doet, heb jij tijd om je gasten te ontvangen. Heerlijk genieten!
Tags: amuse, aperitief, apero, apetiser, bieslook, boter, chique, coquille, coquilles, eenvoudig, feest, feestelijk, gegratineerd, gratin, hapje, kaas, kerst, kerstmis, kruidenboter, luxe, luxueus, ovengebakken, parmezaan, parmezaanse kaas, party, Pasen, royaal, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, sint-jakobsnootjes, sint-jakobsvrucht, Sint-Jakobsvruchten, tapa, tapas, verfijnd, verjaardag, voorgerecht
Bananenkoekjes
Heb je enkele (over)rijpe in de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, je kan er makkelijk lekkere maar eenvoudige koekjes van maken die perfect zijn als tussendoortje.
Tags: bananen, beslag, bloem, boter, chocolade, deeg, fruit, gebak, kaneel, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, koeken, koekjes, koffie, no waste, noten, overschot, restjes, rijpe bananen, rozijnen, snack, suiker, tegen verspillinh, thee, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, voor elke dag, zoet
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Tags: België, Belgisch, boter, botersaus, citroen, dragon, eenvoudig, groene kruiden, grootmoeders keuken, kabeljauw, kabeljauwfilet, kerstomaatjes, klassiek, knapperig, met puree, olijfolie, op grootmoeders wijze, op Vlaamse wijze, panko, peterselie, puur, trostomaatjes, vis, visfilet, vlaams, witte vis, witte wijn, zuiver
Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, andijvie, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, boerenworsten, bonen, boontjes, boter, braadworst, bruine fond, bruine saus, dagelijkse kost, fijne boontjes, gerookt spek, gewoon, grootmoeders keuken, puree, simpel, spek, spekjes, stamppot, stoemp, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, worst, worsten
Aardbei-rabarbertaart
Eenmaal de lente goed op gang is, genieten we traditioneel van lekkers zoals aardbeien en asperges. Ook rabarber is een echte lekkernij die dan niet mag ontbreken. De fris-zure smaak leent zich uitstekend tot allerlei zoete gerechten en hapjes. Voor wie rabarber toch té zuur is, is deze eenvoudige taart op basis van kruimeldeeg de perfecte oplossing. Aardbeien passen perfect bij rabarber en zorgen voor een zachtere, zoete smaakervaring.
Tags: aardbei, aardbeien, bakken, België, Belgisch, boter, cake, deeg, dessert, eenvoudig, eieren, feest, fris, koffie, kruimeldeeg, lente, nagerecht, ontbijt, oven, ovengebakken, rabarber, rabarberstengel, rabarberstengels, snel klaar, suiker, taart, thee, toetje, tussendoor, tussendoortje, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet, zoetigheid, zuur
Savooisoep
De savooikool is zonder twijfel stilaan een vergeten groente aan het worden. Dat is jammer, het is een echte, betaalbare groente van bij ons die erg voedzaam is, op talloze manieren gebruikt kan worden en lang bewaart. Je kan er bijvoorbeeld een heerlijk soepje van maken, perfect om je tijdens gure dagen lekker op te warmen.
Tags: aardappel, ajuin, België, Belgisch, Benelux, boerenkost, boter, bouillon, croutons, eenvoudig, gemixt, gerookt spek, groene kool, groentebouillon, grootmoeders keuken, herfst, kippenbouillon, kool, koude maanden, kruidentuiltje, laurier, lokaal, mixer, Nederland, Nederlands, opwarmen, peterselie, plaatselijk, puur, savooi, savooikool, soep, spek, spekjes, tijm, typisch, ui, van bij ons, vergeten groente, verse kruiden, vlaams, Vlaanderen, winter, winters, zuiver