Recepten - Aziatisch
Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas (Colruyt)
Voor wie houdt van een exotische wind in de keuken is dit recept van Colruyt ongetwijfeld een topper. Opgebakken rijst, boordevol groentjes én ananas met een mals, gemarineerd stukje zalm. En dat allemaal zonder veel werk. Genieten maar!
Tagged With: ananas, Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, Colruyt, exotisch, gebakken rijst, gemarineerd, komkommer, lente-ui, limoen, marinade, Oosters, paprikapoeder, rijst, sesam, sesamzaadjes, soja, sojasaus, sojascheuten, vis, wokken, zalm
Schelvis met sojascheuten en edamame
Heerlijk en toch mager eten? Dan is vis de beste keuze. Schelvis heeft een volle en verfijnde smaak die met talloze ingrediënten te combineren is. In dit recept kiezen we voor een Aziatische aanpak: met sojascheuten en edamame. Daarnaast is het een low-carbgerecht: geen pasta of rijst.
Zeewolf met kerriesaus en champignons (Colruyt)
Hoewel de naam 'Zeewolf' misschien iets gruwelijks doet vermoeden, is het een erg smaakvolle en verfijnde vissoort die zich uitstekend laat combineren met allerlei ingrediënten. Het kookteam van Colruyt vult de lekkere vis in dit recept aan met gestoofde champignons in een kerriesaus. Klassiek, en toch ook weer niet!
Tagged With: appel, Aziatisch, Azië, beginner, champignons, citroen, Colruyt, curry, currysaus, eenvoudig, fusion, kerrie, kerriesaus, kippenbouillon, klassieker, knoflook, makkelijk, Oosters, Orientaals, rijst, tomatenpuree, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, zeewolf
Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)
Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, dagelijkse kost, dorade, dorade royale, gebakken vis, gefrituurde vis, gember, goudbrasem, Jeroen Meus, kokossuiker, koriander, lente-ui, marinade, Oosters, oosterse marinade, Orientaals, rijst, sesamolie, sesamzaadjes, sluimererwten, tamarinde, tamarindepasta, vis, vissaus, volledige vis
Noedels met rundderreepjes en peultjes
Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!
Tagged With: Aziatisch, Azië, beginner, biefstuk, champignons, chili, gember, germarineerd, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, makkelijk, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, peultjes, rund, runderreepjes, rundsvlees, sesamolie, snel klaar, sojabonen, sojasaus, steak, sugar snaps, wok, wokken
Thaise komkommersalade
Aziatische keukens zoals de Thaise bieden een rijkdom aan smaken en texturen waar we in West-Europa alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zo bevat deze knapperige komkommersalade onder meer zoete reepjes mango, knapperige pinda's, frisse granaatappelpitjes en expressieve kruiden. De pittige dressing maakt de salade tot een fantastische lunch of een verfijnd bijgerecht, smullen zal je!
Tagged With: Aziatisch, bijgerecht, cashew, chili, chilipeper, dressing, exotisch, geen koolydraten, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, knoflook, komkommer, koolhydraatarm, koriander, lente-ui, light, limoen, low carb, lunch, mager, mango, munt, noten, Oosters, Orientaals, papaya, pittig, rietsuiker, salade, sla, Thai, Thailand, Thais, verrassend, vissaus, voor elke dag, voorgerecht, Zuidoost-Azië
Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen
Snel, simpel, oosters en ontzettend lekker! Dat is exact wat dit vlotte recept met gemarineerde kalfsreepjes en sojabonen omschrijft.
Tagged With: Aziatisch, beginner, chili, chilipeper, edamame, éénpansgerecht, gebakken rijst, gember, kalf, kalfslapjes, kalfsreepjes, kalfsvlees, ketjap, ketjapsaus, knoflook, lente-ui, makkelijk, Oosters, Orientaals, rijst, rundsvlees, simpel, snel klaar, sojabonen, sojasaus, weinig ingrediënten, wereldkeuken, wok, wokken
Oosterse salade met kip en rode kool
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.
Tagged With: Aziatisch, Azië, azijn, cashew, chili, chilipeper, gezond, kip, kippenbouter, kippenkuiden, komkommer, koriander, licht, low carb, lunch, mager, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rode kool, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, soja, sojasaus, Thailand, Thais, vermageren
Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)
Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, citroen, citroengras, gezond, honing, kip, kippengehakt, knoflook, koriander, Laab Gai, lente-ui, limoen, look, lunch, mager, munt, Oosters, Orientaals, rode ui, Romeinse sla, salade, sofie dumont, Thailand, Thais, vissaus, voor elke dag
Spaghetti met bloemkool en scampi
Wie spaghetti zegt, zegt Italië. Deze populaire pastasoort kennen we het best met bolognese-saus. Altijd lekker, maar er valt nog zo veel meer te ontdekken! In dit recept maken we de lange slierten klaar met knapperige stukjes bloemkool, scampi en een romig sausje van kokosroom en curry.
Tagged With: Aziatisch, bloemkool, curry, fusion, kerrie, kokos, kokosroom, komijn, kruidig, makkelijk, Oosters, paprikapoeder, pasta, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, vis, visbouillon, voor elke dag
Oosterse ramensoep
Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.
Tagged With: Aziatisch, Azië, China, Chinees, citroengras, comfort food, edamame, gember, hoisin, hoisonsaus, kippenbouillon, knoflook, koriander, look, maaltijdsoep, makkelijk, noedels, noedelssoep, Oosters, Orientaals, puntpaprika, ramen, ramensoep, rode paprika, sesam, sesamolie, snel klaar, soep, Thailand, Thais, ui, wortel, wortelen
Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)
Dit visrecept van Sofie Dumont is snel klaar en barst van smaak. Inspiratie haalde ze in Aziatische keukens met ingrediënten zoals citroengras en kokos. Perfect om smaakvol te variëren zonder veel werk!
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, chilipeper, citroengras, eenvoudig, gember, knoflook, kokos, kokosroom, kruidig, lente-ui, Oosters, Orientaals, pittig, roodbaars, snel klaar, sofie dumont, tomaat, vis, visfilet, voor elke dag, weinig werk, witte vis, zeebaars, zeebaarsfilet
Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)
Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.
Tagged With: Aziatisch, five-spice, gebakken rijst, gember, gewokt, honing, kip, kippendijen, knapperig, knapperige groentjes, komkommer, lente-ui, limoen, Oosters, Orientaals, pinda, pindanoten, prei, qoj, rijst, snel klaar, sofie dumont, soja, sojasaus, sojascheuten, ui, veel groentjes, wok, wokken, wortel
Oosterse pasta met kip en paksoi
Liefhebbers van pasta met een verfijnde portie oosterse smaken houden dit recept best goed mee. De malse stukken kip staan garant voor een lekkere maar snelle bereiding die dankzij typische smaakmakers zoals sojasaus en knapperige stukken paksoi voor heerlijke variatie in je weekmenu zorgt.
Tagged With: alledaags, Aziatisch, China, Chinees, citroensap, comfort food, kindvriendelijk, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, Oosters, Orientaals, paksoi, pasta, snel klaar, soja, sojasaus, tahin, tahini, voor elke dag, witte bonen, wok, wokken
Loempia met kip en groenten (Piet Huysentruyt)
Loempia's kennen we allemaal als een Aziatische lekkernij van gefrituurd deeg met een gevarieerde vulling van groentjes, vlees,... Deze specialiteit kan je best makkelijk zelf klaar maken, al wat je nodig hebt is een beetje handigheid en een goed recept - zoals dit basisrecept van Piet Huysentruyt, bijvoorbeeld.
Tagged With: Aziatisch, Azië, China, Chinees, frituren, frituur, kip, kipfilet, koriander, loempia, Oosters, Orientaals, Piet Huysentruyt, prei, rijstdeeg, snack, soja, sojascheuten, verrassend, Vietnam, Vietnamees, wok, wokkruiden, wortel, zelfgemaakt





