Pasta | - deel 9 Pasta | - deel 9

 

Recepten - Hoofdgerecht - Pasta

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.

Mediterraanse linguine met kabeljauw

Mediterraanse linguine met kabeljauw
Een flink bord pasta smaakt altijd. Je kan er bovendien alle kanten mee uit. Zo wordt in dit recept linguine lekker gecombineerd met een mediterraans sausje en malse blokjes kabeljauw. Perfect om snel een gezond gerecht op tafel te zetten.

Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)

Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)
Konijn is de afgelopen decennia langzaam maar zeker uit ons menu verdwenen. Dat is zonde, het vlees is immers mager en smaakvol. Ook Jeroen Meus weet dat, daarom bedacht hij dit kindvriendelijke recept. Deze zuiderse ragout, die je best serveert met pasta, heeft wat weg van een verfijnde bolognese-saus en is bijzonder smaakvol. Het geheim? 3 uur lang traag garen in de oven.

Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)

Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)
Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.

Linguine met scampi en bloemkoolsaus

Linguine met scampi en bloemkoolsaus
Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.

Italiaanse ragout van everzwijn

Italiaanse ragout van everzwijn
Wanneer het wildseizoen is aangebroken, is het ook tijd voor hartverwarmende stoofpotjes. Hoewel dat erg winters klinkt, kan je ook voor een zonnige toets zorgen door inspiratie in de Italiaanse keuken te zoeken. Zo is deze ragout een heerlijk kruidig, krachtig en vol van smaak. Het geheim? Geduld en goede rode wijn!

Varkenshaas met champignonpesto

Varkenshaas met champignonpesto
Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje 'klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan'. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)

Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus (Jeroen Meus)
Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!

Courgette carbonara

Courgette carbonara
Een authentieke spaghetti carbonara kan je niet echt gezond noemen. Deze pastabereiding zou dan ook bedacht geweest zijn door arbeiders die een snelle en bovenal stevige hap nodig hadden. Dit recept lost dat probleem grotendeels op door de smeuïge pasta in gegrilde courgettes te serveren. Origineel, mooi op je bord en niet moeilijk!

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)
Met een mals stukje zalmfilet kan je in de keuken alle kanten op. In dit recept kiest het kookteam van Colruyt voor een zonnige bereiding met kerstomaatjes, broccoli, gemarineerde artisjok, mozzarella en pasta. Een heerlijk licht gerecht dat snel klaar is en het uitstekend doet op een warme zomerdag.

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.

Pasta met tonijn (Carluccio)

Pasta met tonijn (Carluccio)
Dit snelle recept noemde de Italiaanse chef zijn 'store cupboard favourit'; een recept dat je dat je met weinig en makkelijk te bewaren ingrediënten kan klaarmaken. Onderschat de eenvoud van dit recept niet, het resultaat is een opvallend smaakvolle pasta!

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)

Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)
Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.

Spaghetti met krokante kip

Spaghetti met krokante kip
Met dit toffe gerecht zit jong en oud in een vingerknap aan tafel. Een eenvoudige spaghetti zonder poespas smaakt altijd, aangevuld met de krokante stukjes kip wordt het een waar feestmaal!

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!