Wereldkeuken | Wereldkeuken |

 

Recepten - Wereldkeuken

Geroosterde puntpaprika’s met kippengehakt en guacamole

Geroosterde puntpaprika’s met kippengehakt en guacamole
Een recept met weinig of geen koolhydraten hoeft helemaal niet minder smaakvol of buikvullend te zijn. Hou je bovendien van de Mexicaanse keuken? Dat zijn deze geroosterde paprika's met kippengehakt en guacamole exact wat je zocht!

Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas (Colruyt)

Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas (Colruyt)
Voor wie houdt van een exotische wind in de keuken is dit recept van Colruyt ongetwijfeld een topper. Opgebakken rijst, boordevol groentjes én ananas met een mals, gemarineerd stukje zalm. En dat allemaal zonder veel werk. Genieten maar!

Hasselback-zalm met harissa-groentjes (Jamie Oliver)

Hasselback-zalm met harissa-groentjes (Jamie Oliver)
Jamie Oliver is dol op harissa: een pittige smaakmaker uit Tunesië met chilipeper. In dit recept combineert hij Noord-Afrikaanse klassiekers als kikkererwten en couscous met een sappige zalmfilet op hasselback-wijze (ingesneden). Lekker, makkelijk en toch indrukwekkend om op tafel te serveren!

Ontbijtbowl met cottage cheese

Ontbijtbowl met cottage cheese
Vlot en royaal ontbijten zonder te vervallen in de typische, gesuikerde zondes is niet evident. Daar past dit hartig recept een mouw aan: een heerlijke ontbijtbowl met cottage cheese en lekker veel groentes. Een low-carb topstart van de dag!

Komkommerrol met kip

Komkommerrol met kip
De kunst van gezond(er) eten bestaat niet zozeer uit minder eten, wel uit anders eten. Meer groentjes is de vanzelfsprekende basis en daar kan dit gerecht alvast bij helpen. Met dunne plakjes komkommer maak je fijne hapjes met kip en een frisse dressing. Perfect op een feestje, als hapje of lunch.

Crunchy cashews (Sandra Bekkari)

Crunchy cashews (Sandra Bekkari)
Iedereen houdt van snackies! Helaas weet ook iedereen dat ze zelden gezond zijn. Tenzij je ze zelf maakt en zo zelf in de hand hebt welke ingrediënten aan bod komen. Sandra Bekkari to the rescue: deze knapperige cashews met een zoet-zoute smaak zijn snel klaar en stukken gezonder dan eender wat je in de supermarkt kan terugvinden.

Kipfilet met salsa van perzik

Kipfilet met salsa van perzik
Hoewel de combinatie van vlees en fruit voor heel wat verdeeldheid kan zorgen, is vooral kip een populaire en geschikte gezel van fruit. De combinatie met ananas kent iedereen, maar dit recept straalt nog veel meer zomer uit dankzij de sappige salsa van perzik, avocado en zoete paprika. Heerlijk licht en gevarieerd, perfect als lunch of gezond diner!

Chia-omeletwrap (Sandra Bekkari)

Chia-omeletwrap (Sandra Bekkari)
Voor een lekkere maar gezonde lunch kan je altijd rekenen op de verfijnde recepten van Sandra Bekkari. In dit recept legt ze je uit hoe je lekkere wraps van ei kan maken, heerlijk belegd met verse kruidenkaas en (desgewenst) gerookte zalm. Een waar festijn!

Bloemkoolcouscous met staartvis

Bloemkoolcouscous met staartvis
Op zoek naar een extra gezonde maaltijd? Dan zijn er enkele logische vuistregels waar dit recept dankbaar gebruik van maakt: kies voor extra veel groentjes, vermijd koolhydraten en kies liever voor vis dan vlees. De fijne bloemkoolcouscous uit dit recept is daar een fraai voorbeeld van, waar een stukje staartvis (ook wel Zeeduivel of Lotte) perfect bij past.

Sushi style komkommer (Sofie Dumont)

Sushi style komkommer (Sofie Dumont)
Liefhebbers van sushi zullen smullen van dit toffe en originele gerecht van Sofie Dumont. Zelf sushi rollen is een absolute kunst, met deze komkommer-bootjes maak je zonder al te gek veel werk zelf een gezonde en zeker zo smaakvolle variant.

Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)

Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)
Dit gerecht van Jeroen Meus met pittige kippenbouten, gepofte aardappelen en rucola is 100% bedacht met het barbecue-seizoen in gedachte. Houtskool of gas, of zelfs binnen in de oven wanneer het regent? Dit recept is lekker zomers en simpel om maken.

Platbrood met gerookte zalm

Platbrood met gerookte zalm
Met platbrood (flatbread) kan je een ruime groep ongerezen, plat brood benoemen. In dit recept kiezen we voor een snelle, handige oplossing door met een pizzabodem te werken. Belegd met mascarpone, rode ui, kappertjes, gerookte zalm en dille levert dat een onweerstaanbaar gerecht op het midden houdt tussen een Italiaanse pizza en Duitse flammkuchen met een Scandinavische toets.

Salade van gerookte zalm met bloedappelsien en rode biet (Sandra Bekkari)

Salade van gerookte zalm met bloedappelsien en rode biet (Sandra Bekkari)
Voor een simpele en toch verrassende salade boordevol lekkere en voedzame ingrediënten kan je altijd rekenen op Sandra Bekkari. De ster van deze salade is bloedappelsien. De fris-zure smaak past fantastisch goed bij het zilte van gerookte zalm en het zoete van rode biet. Zorgeloos genieten!

Zalmburgers met limoenmayo

Zalmburgers met limoenmayo
Hamburgers! Daar zijn heel wat mensen dol op. Behalve dat een lekkere, snelle snack is, kan je er ook alle kanten mee op. Ook met vis en meer bepaald zalm kan je aan de slag. Ontdek in dit recept hoe je heerlijke zalmburgers maakt met oosterse invloeden die lekker fris smaken dankzij de extra limoenmayonaise.

Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)

Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)
Snel klaar, heel wat groentjes én een verrassende combinatie van ingrediënten? Dat is 100% Sandra Bekkari! Ontdek in dit speedy recept een smakelijke couscous met Noord-Afrikaanse vibes die heerlijk fris smaakt dankzij de stukjes pompelmoes en veel karakter op tafel brengt met kruidige stukjes inktvis.