Mini-blauwebessentaartjes? Het beste recept vind je hier! Mini-blauwebessentaartjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Mini-blauwebessentaartjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Mini-blauwebessentaartjes, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Mini-blauwebessentaartjes
Recept Afdrukken
Het beste aan een dessert of zoetigheid tussendoor: niet gek veel werk. Dat is precies wat je in dit leuke recept kan vinden: uiterst makkelijke, maar smaakvolle en originele minitaartjes met een sappige vulling van blauwe bessen. Let wel op: je hebt een cupcake- of muffinbakvorm nodig voor dit makkelijke recept.
Mini-blauwebessentaartjes
Recept Afdrukken
Het beste aan een dessert of zoetigheid tussendoor: niet gek veel werk. Dat is precies wat je in dit leuke recept kan vinden: uiterst makkelijke, maar smaakvolle en originele minitaartjes met een sappige vulling van blauwe bessen. Let wel op: je hebt een cupcake- of muffinbakvorm nodig voor dit makkelijke recept.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
12minitaartjes 25minuten 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
12minitaartjes 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 15minuten
Ingrediënten
Porties: minitaartjes
Ingrediënten
Porties: minitaartjes
Instructies
  1. Prak de helft van de blauwe bessen. Roer er de suiker en het maïszetmeel door.
  2. Voeg de volledige bessen toe en nogmaals roer om.
  3. Rol de vellen kruimeldeeg uit. Druk ronde vormen uit waarmee je vormen van je cupcake-bakvorm helemaal kan vullen.
  4. Wrijf de bakvormpjes in met wat boter. Schik er de ronde stukken kruimeldeeg in. Druk de rondjes aan zodat ze mooie, dichte taartjes vormen.
  5. Vul de taartjes met de blauwe bessenmengeling.
  6. Druk uit de rest van het bladerdeeg kleinere rondjes uit die de taartjes ongeveer dichten. Druk licht aan.
  7. Klop het eigeel los en bestrijk er de taartjes mee.
  8. Laat 15 à 20 minuten bakken op 220° (boven- en onderwarmte), of tot de taartjes mooi goudgeel zijn en de blauwe bessenvulling pruttelt.
  9. Haal uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen. Ga dan met een mes langs de taartjes en haal ze er voorzichtig uit. Serveer lauw of koud. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*