Recepten - spaghetti
Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.
Tags: chili, chilipeper, comfort food, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, inkoken, italiaans, Italiaanse saus, Italië, kindvriendelijk, laurier, linguine, mediterraans, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, ragu, rode wijn, rundsvlees, san marzano, saus, slow cooking, spaghetti, tagliatelle, tomatensaus, traag gegaard, varkensvlees, wijn, zonnig, zuiders
Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.
Tags: ajuin, chili, chilipeper, dagelijkse kost, één, gerookt spek, guanciale, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, klassiek, klassieker, knoflook, linguine, look, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, Pasta all’amatriciana, pikant, pittig, Rome, rucola, spaghetti, spek, tagliatelle, tomatensaus, ui, Varken, varkenswang, zuiders
Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)
Met deze alledaagse pastabereiding bewijst Jeroen Meus eens te meer dat dit niet noodzakelijk in een banaal gerecht moet resulteren. Dit recept maak je in geen tijd klaar en bevat eenvoudige, betaalbare ingrediënten die toch heerlijk samenkomen. Enkel het lepeltje truffelpasta maakt dit gerecht tot een verdoken feestmaal!
Tags: cayenne, cayennepeper, champignon, champignons, comfort food, dagelijkse kost, één, gehakt, gemengd gehakt, grotchampignons, Jeroen Meus, kalf, kids, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, linguine, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rozemarijn, rucola, rund, salie, spaghetti, truffel, truffelpasta, Varken, venkelzaad, voor elke dag, zuiders
Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal
Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.
Tags: bieslook, eenvoudig, gerookte zalm, mascarpone, pasta, romig, roomsaus, roomsausje, snel klaar, snelle hap, spaghetti, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zee, zeekraal, zilt, zout
Spaghetti met avocadosaus en spekjes
In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.
Tags: avocado, basilicum, bieslook, blender, bonen, citroen, edamame, edamameboontjes, erwten, erwtjes, gemixt, gerookt spek, groene bonen, groene kruiden, groene saus, groentesaus, kruiden, linguine, mixer, pasta, peterselie, romig, smeuïg, snel klaar, spaghetti, spek, spekjes, spekreepjes, tuinbonen, weinig werk
Spaghetti met gehaktballen
De beroemde Disney-film 'Lady en de vagebond' maakte dit gerecht onsterfelijk: spaghetti met gehaktballen. Het is geen authentiek Italiaans gerecht, het ontstond toen migranten in de Verenigde Staten verschillende keukens mengen. Dat neemt niet weg dat het een heerlijke portie comfort food is waar je ook de allerkleinsten dolgelukkig mee maakt!
Tags: amerika, amerikaans, basilicum, bekend, comfort food, gehakt, gehaktballen, gemalen kaas, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, knoflook, leuk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, selder, sjalot, spaghetti, tomatenblokjes, tomatensaus, voor elke dag, wortel
Spaghetti met verse tomaten en avocadopesto (Colruyt)
Snel klaar, vegetarisch en lekker hip? Colruyt weet naar welk recept jij op zoek bent: ontdek hieronder de bereidingswijze voor een vlotte spaghetti met een pesto op basis van avocado.
Tags: avocado, avocadopesto, basilicum, dieet, geen vlees, gezond, groentjes, hedendaags, hip, knoflook, look, mager, modern, noten, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pesto, rucola, snel, spaghetti, tomaten, vegetarisch, veggie, verse tomaten, volkoren pasta, volkoren spaghetti, walnootpitten, walnoten
Romige spaghetti met kruidenkaas en zalm (Jeroen Meus)
Jeroen Meus beschouwt zichzelf als een pastaliefhebber. En hij is vast niet de enige! Deze romige pasta met zalm en prei bedacht hij als ultieme snelle hap die elke dag van het jaar smaakt.
Linzenbolognese (slowcooker)
Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediënten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.
Tags: basilicum, bolognese, bolognesesaus, brunoise, chili, chilivlokken, crock pot, geen vlees, gemalen kaas, groene linzen, italiaans, Italië, knoflook, kruidig, langzaam, linzen, mediterraans, oregano, pasta, selder, slow cooker, slowcooker, spaghetti, tomatensaus, traag gegaard, ui, vegetarisch, vegetarische variant, veggie, wortel, zonder vlees
Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)
Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.
Tags: alla Norma, aubergine, azijn, basilicum, geen vlees, gezond, groentesaus, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kappertjes, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, Siciliaans, Sicilië, snel klaar, spaghetti, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, tomatenstukjes, vegetarisch, veggie, volkoren, voor elke dag, zonder vlees
Pasta carbonara met mosselen
Pasta carbonara behoeft geen introductie. Deze eenvoudige en smeuïge pasta met spek, ei en kaas is een snelle, smakelijke hap die altijd past. Dit recept geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse topper: mosselen! Het sausje op basis van room en cider mag dan wel niet helemaal authentiek zijn, de volle aroma's zullen je zintuigen verwennen!
Tags: België, Belgisch, capellini, carbonara, cider, dragon, gerookt spek, italiaans, Italië, knoflook, leuk, linguine, look, met een twist, mosselen, origineel, pasta, pasta carbonara, peterselie, rode ui, room, rustiek, seafood, smeuïg, snel klaar, spaghetti, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verrassend, vis en vlees, weinig werk, zeevruchten, zilt
Spaghetti met gebakken bloemkool
Bloemkool is veel veelzijdiger dan je zou denken. Vergeet gekookte bloemkool in witte saus, deze typische groente van bij ons kan je een heel andere smaak geven door ze te bakken. In combinatie met een eenvoudig tomatensausje levert dat een verfijnde vegetarische pasta op die je regelmatig terug op het menu zal willen zetten.
Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)
Dit pitoreske gerecht van Jamie Oliver komt rechtstreeks uit Italië en bevat een heerlijke agrodolce-stijl. Dit wil zeggen dat de linguine op smaak wordt gebracht met iets dat het midden houdt tussen een saus en kruidige smaakmaker (zoals een currypasta). De dikke saus bevat meestal een zoet én zuur accent, maar de variaties zijn eindeloos. Jamie combineert de gamba's en tonijn met de heerlijke, aanwezige smaken van kaneel, pistache, peterselie, azijn en saffraan. Alledaags, en toch ook pure luxe op je bord!
Tags: agrodolce, ajuin, ansjovis, ansjovisfilets, azijn, balsamico, balsamico bianco, dikke saus, gamba, garnaal, garnalen, geelvintonijn, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaneel, kruidig, linguine, luxe, luxueus, mediterraans, parmezaan, Parmezaankorst, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, peterselie, pistache, pistachenoten, reuzegarnalen, rijk, rijkelijk, saffraan, saus, scampi, seafood, smaakvol, spaghetti, The Naked Chef, tonijn, ui, vis, witte wijn, witte wijnazijn, zee, zeevruchten, zuiders
Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)
Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!
Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)
Konijn is de afgelopen decennia langzaam maar zeker uit ons menu verdwenen. Dat is zonde, het vlees is immers mager en smaakvol. Ook Jeroen Meus weet dat, daarom bedacht hij dit kindvriendelijke recept. Deze zuiderse ragout, die je best serveert met pasta, heeft wat weg van een verfijnde bolognese-saus en is bijzonder smaakvol. Het geheim? 3 uur lang traag garen in de oven.
Tags: comfort food, Dagelijke kost, genoeg tijd, gestoofd, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kindvriendelijk, konijn, laurier, mediterraans, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, past altijd, pasta, penne, provençaals, Provençaalse kruiden, ragout, rode wijn, rozemarijn, selder, slow cooking, spaghetti, spek, stoverij, tijm, tomaten, tomatensaus, traag garen, traag gegaard, wild, wortel, zuiders