Snel Klaar? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 13 Snel Klaar? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 13

 

Recepten - snel klaar

Linguine met tomatensaus en kappertjes (Jamie Oliver)

Linguine met tomatensaus en kappertjes (Jamie Oliver)
De beste pasta-recepten zijn vaak de meest eenvoudige. In Italië heeft men al generaties lang goed begrepen dat een handvol smaakvolle ingrediënten meer dan genoeg kan zijn om lekker te eten. De Britse topchef leerde heel wat kneepjes van het vak in Italië, waardoor hij als geen ander weet hoe een simpele maar geslaagde pasta gemaakt moet worden. Dit recept blinkt uit in smaak én eenvoud: tomaten met kappertjes. Eerlijke eenvoud op je bord en bovendien ook lekker als voorgerecht.

Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade

Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade
Met simpele ingrediënten kan je toch verrassend uit de hoek komen. Meestal is dat een kwestie van inspiratie of gewoon het juiste recept. Tof aan dit recept is het totaalpakket aan smaken en structuren: een smeuïge puree, een knapperige/frisse salade en een fijn stukje worst - telkens met een originele draai. Meer moet dat echt niet zijn om op een gewone werkdag toch te kunnen genieten van origineel lekkers.

Hartige pannenkoeken met krokante spekjes

Hartige pannenkoeken met krokante spekjes
Pannenkoeken staan garant voor zoete zonde en leuke kinderfeestjes. Met de basisbereiding kan je echter net zo goed de hartige toer op! Dit toffe recept leert je een snelle en smakelijke hap bereiden die het uitstekend doet als originele lunch.

Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje

Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje
Pasta is in elk huishouden een populaire keuze. Lekker, snel en makkelijk! Het is echter een goed idee om nu en dan voor volkoren pasta te kiezen. De smaak is iets rijker en het is stukken gezonder. Verder kan je het gewoon en plezierig makkelijk houden: net zoals dit vegetarisch recept! Echte comfort food!

Gegrilde halloumi met kruidige couscous

Gegrilde halloumi met kruidige couscous
Halloumi is een traditionele, ongerijpte geitenkaas uit Cyprus die recentelijk heel populair werd. De kaas heeft immers de uitzonderlijke eigenschap niet te smelten, waardoor het een perfecte en smaakvolle vleesvervanger is. In de oven, op de grill, in stukjes,... deze uitzonderlijke kaas is heel veelzijdig. Dit recept is een prima kennismaking met het mediterraanse product: de smakelijke en kruidige couscous levert je een zonnige en eenvoudige vegetarische schotel om duimen en vingers bij af te lekken op!

Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Risotto met witloof en gerookte zalm (Jeroen Meus)
In dit originele recept zorgt Jeroen Meus voor een smakelijke combinatie van een typische Italiaanse risotto met heerlijk Belgisch witloof en gerookte zalm. Het proberen waard!

Spinaziesoep met spekjes

Spinaziesoep met spekjes
Spinazie kennen we vooral als trouwe bondgenoot van puree. Wist je echter dat je er ook lekkere soep van kan maken? Smaakvol en gezond! Voeg nog wat knapperige spekjes toe en het feest is compleet!

Chocolademousse (Sandra Bekkari)

Chocolademousse (Sandra Bekkari)
Dol op dessertjes maar minder dol op diëten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!

Noedels met scampi en ananas

Noedels met scampi en ananas
Dit originele recept combineert oosterse keukens tot een pittig gerecht waar elke liefhebber van Aziatische en wereldkeukens geen nee tegen kan zeggen.

Luxueuze vissoep

Luxueuze vissoep
Met een zorgvuldig geselecteerd soepje kan je elk diner succesvol starten. Van een eenvoudige groentesoep, tot een exquise soep met zachte stukjes vis en royaal op smaak gebracht met pastis. Al aan het likkebaarden?

Pittige toastjes met tarama

Pittige toastjes met tarama
Tijdens de feestdagen wil elke gastheer of -vrouw zijn gasten culinair verwennen. Exquise producten, zoals kaviaar, zijn helaas vreselijk duur. Gelukkig bestaan er ook goedkopere producten die zeker zo feestelijk en lekker kunnen zijn. Dit recept leert je een supersimpel toastje met tarama maken: een roze mousse van de eitjes van kaviaar of steur.

Griekse pasta in tomatensaus met kip en mini-paprika

Griekse pasta in tomatensaus met kip en mini-paprika
Het lijkt op rijst, maar eigenlijk is het een toffe pasta-soort: orzo! Deze Griekse pasta leent zich tot heel wat simpele en sappige pasta-schoteltjes. In dit recept gaan we aan de slag met frisse mini-paprika's, malse kip en een pittig tomatensausje. Een perfect maaltje op een drukke weekdag.

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!

Spinaziestoemp met kippengehakt en dragonsaus

Spinaziestoemp met kippengehakt en dragonsaus
Dit leuke gerecht is vooral een topper voor kinderen! Lekkere stukjes kippengehakt met een smeuïge (en voedzame) spinaziepuree vormen een topmaal voor speelgrage rakkers. Maar geen nood, ook volwassenen zullen smullen van deze zalige comfort food!

Avocado met krab (Colruyt)

Avocado met krab (Colruyt)
Zin om een luxueus en hip, maar makkelijk aperitiefje uit je koksmouw te schudden? Colruyt zorgt voor inspiratie: een frisse mengeling van avocade en krab, lekker in een glaasje of op een toastje.