Recepten - origineel
Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.
Tags: alledaags, biefstuk, Bourgondisch, champignon, champignons, doordeweeks, entre-côte, entrecote, erwten, erwtjes, Europees, flamberen, fusion, gewoon, italiaans, Italië, kruidenboter, luxe, mediterraans, origineel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, rijkelijk, room, roomsaus, royaal, rund, runderen, rundsvlees, smaakvol, steak, stevig, tuinkruiden, verrassend, vlees, whiskey
Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)
Een lekkere doordeweeks maaltijd klaarmaken die toch een beetje origineel is? Daarvoor moet je bij Colruyt zijn! De smeuïge speculaassaus maakt dit simpele gerechtje net tot dat ietsje meer. Heerlijk!
Tags: aardappelen, alledaags, biefstuk, bonen, boontjes, bresaola, Colruyt, doordeweeks, eenvoudig, gedroogd vlees, gewoon, klassiek, makkelijk, met een twist, normaal, origineel, rode wijn, rund, rundsvlees, simpel, speculaas, speculoos, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, steak, verrassend, vleesbouillon, zoet
Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree
Konijn was ooit heel populair in de Belgische keuken. Vandaag komt het steeds minder op tafel en heel wat mensen denken enkel nog aan de traditionele bereiding met pruimen. Nochtans is er met een magere en smaakvolle vlees veel meer aan te vangen, een herwaardering van konijn zou dan ook niet verkeerd zijn. Deze smeuïge vol-au-vent, vergezeld van een heerlijke puree van aardpeer, kan je hopelijk overtuigen.
Tags: aardappelen, aardappelpuree, aardpeer, aardperen, Belgisch, bouillon, Bourgondisch, erwtjes, fond, Frans, grootmoeders keuken, herfst, klassiek, konijn, mager vlees, met een twist, origineel, puree, room, roux, saus, selder, sherry, smeuïg, stoemp, traditioneel, vol-au-vent, wild, wildfond, wildseizoen, winter, zondag, zondagse kost
Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!
Tags: alledaags, bonen, cheddar, chili, esdoornsiroop, geen vlees, geraspte kaas, groenten, groentjes, jalapeno, kaas, komijn, koriander, kruiden, kruidig, look, maïs, makkelijk, Mexicaans, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, rode bonen, selder, simpel, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, tomaten, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, yoghurt, zure room
Spicy kippenbovenbouten met couscous
Liefhebbers van vrolijke, wereldse gerechten met een explosie aan smaak zullen dol zijn op dit recept. Van de smeuïge couscous, tot de pittige kip en frisse koriander: dit makkelijk recept heeft alles om te genieten.
Tags: alledaags, arabisch, couscous, eenvoudig, fusion, grillen, Harissa, honing, internationaal, kikkererwten, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, koriander, lekker, limoen, makkelijk, mediterraans, origineel, oven, pikant, pittig, simpel, smaakvol, smeuïg, spicy, sweet, verrassend, wereldkeuken, werelds, zoet
Havermouttaart met kiwi
Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.
Tags: bakken, bananen, bloemsuiker, deeg, dessert, fruit, gezond, havermout, honing, kaneel, kiwi, koffie, nagerecht, origineel, oven, poedersuiker, roomkaas, studentenhaver, suiker, taart, thee, verrassend, zoet, zoetigheid
Quinoa-gehaktballetjes met pompoenpuree
Een smaakvolle puree is de perfecte maaltijd om op een gewone, drukke weekdag lekker en snel aan tafel te kunnen schuiven. Samen met de originele quinoa-gehaktballetjes uit dit recept wordt het gegarandeerd smullen!
Tags: aardappelen, aardappelpuree, alledaags, balletjes, butternut, butternutpompoen, dagelijks, eenvoudig, gehakt, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gewoon, grootmoeders keuken, kalf, kippengehakt, klassiek, met een twist, origineel, patat, pattaten, peterselie, pompoen, pompoenpuree, quinoa, rund, simpel, snel, stoemp, Varken
Bramble
Deze relatief jonge cocktail werd snel beroemd en is vooral populair in de lente. De likeur van braambessen is verantwoordelijk voor de opvallende smaak, kleur en naam.
Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)
Liefhebbers van gezonde salades zullen smullen van dit eenvoudige recept van Pascale Naessens. De oosterse accentjes maken deze magere salade origineel en opvallend lekker.
Tags: avocado, bekend, dieet, gezond, groenten, groentesalade, groentjes, mager, makkelijk, Oosters, Orientaals, origineel, Pascale, Pascale Naessens, Pascalle Naessens, puur pascale, radijs, rucola, salade, sesam, sesamzaadjes, simpel, sojasaus, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wortel
Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!
Tags: arrabiata, capellini, chique, coquilles, dagelijkse kost, één, eenvoudig, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruiden, kruidig, laurier, linguine, luxueus, origineel, pasta, pikant, pittig, Saint Jacques, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, spaghetti, speciaal, tomaten, tomatensaus
Bagels
Bagels zijn hip! Deze broodjes, afkomstig uit Polen maar beroemd in New York, lijken op donuts maar zijn stukken gezonder. Meer zelfs, ze staan in heel wat lijstjes die gezonde voedingsmiddelen opsommen. De traditionele bereidingswijze vraagt best veel tijd, gelukkig is dit gezonde recept er om je (zonder veel tijd, noch moeite) lekkere huisgemaakte bagels te garanderen.
Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!
Tags: anders, Belgisch, Belgische keuken, bloemkool, bloemkoolsaus, champignons, citroen, dieet, diëten, Frans, Franse keuken, frieten, frietjes, gezond, gezonder, kip, kippenhaas, kippenhaasje, kippenhaasjes, klassiek, klassieker, krielaardappel, krielaardappelen, krieltjes, limoen, low carb, mager, met een twist, origineel, oven, ovenfrieten, ovenfrietjes, sana, Sandra Bekkari, speciaal, vermageren, vol-au-vent, vrm koken, vtm, wortel, wortelen
BBQ-champignons met mozzarella
Op zoek naar een leuk en lekker hapje dat perfect past op jouw gezellige barbecue? Dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Deze gevulde champignons zijn heel eenvoudig, origineel en bovenal lekker.
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, champignon, champignons, eenvoudig, gesmolten kaas, grill, grillen, hapje, kaas, makkelijk, mozzarella, oregano, origineel, paddenstoel, paddenstoelen, simpel, vegetarisch, veggie, zomer, zomers
Eendenborst met gestoofde paprika (Colruyt)
Een sappige eendenfilet op het menu zetten is een uitstekend plan. Het vlees heeft een volle en markante smaak die heerlijk past bij Franse en mediterraanse bereidingen. De kookploeg van Colruyt toont in dit recept perfect aan hoe veelzijdig en eenvoudig eend kan zijn: met een romig sausje en lekkere gestoofde paprikareepjes maak je een lekker en origineel avondmaal klaar dat past op een gewone, doordeweekse dag.
Tags: alledaags, borstfilet, bouillon, eend, eendenborst, eendenfilet, Frans, Franse keuken, gestoofd, gestoofde paprika, gewoon, kalfsbouillon, kalfsfond, kroketjes, kroketten, lekker, makkelijk, olijfolie, origineel, paprika, paprikareepjes, paprikatapenade, pasta, room, roomsaus, simpel, smakelijk, stoven, tapenade
Vegetarische lasagne
Hoe lekker een traditionele lasagne ook is, er zijn heel wat varianten te vinden die eveneens om duimen en vingers af te likken zijn. Een vegetarische variant is ook heel populair. Er bestaan dan ook talloze recepten. Maar welk recept levert je het beste resultaat op? Het blijft persoonlijk, maar met deze instructies zal je op z'n minst niet teleurgesteld zijn. Met behulp van vele groentjes en een blender maak je een spectaculair lekkere vegetarische lasagne klaar!
Tags: basilicum, cottage cheese, courgette, geen vlees, groenten, groentjes, hip, huttenkase, italiaans, Italië, kaas, kwark, lasagna, lasagne, lasagnevellen, mediterraans, mozzarella, origineel, oven, paprika, pasta, platte kaas, spinazie, tomaat, tomaten, tomatensaus, trendy, vegetarisch, vegetarische lasagne, veggie, verfrissend, wortel, wortelen, zonder vlees, zuivel