Melk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Melk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - melk

Aardappelgratin

Aardappelgratin
Een echte klassieker uit de Franse keuken: aardappelgratin! Dit smeuïge bijgerecht vraagt een extra inspanning in vergelijking met frietjes of kroketjes, maar kan ontzettend lekker smaken en een maaltijd stukken feestelijker maken. Ontdek hier het basisrecept.

Knolselderpuree

Knolselderpuree
Eén van de allerbeste dingen aan de intrede van de herfst, is de start van het knolselderseizoen. De veelzijdige groente is erg lekker in soepen maar schittert in een puree. Perfect bij een lekker stukje wild.

Broodpudding (Jeroen Meus)

Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus

Penne met ham en kerstomaatjes in broccolisaus
Simpel en lekker! Deze originele pasta met een heerlijke romig broccolisausje heb je binnen de 30 minuten op tafel gezet. Geef het een Italiaanse touch door af te werken met Italiaanse ham en parmezaanse kaas.

Rijstpap

Rijstpap
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!

Gegratineerde pasta met kip, prei en erwtjes (Jamie Oliver)

Gegratineerde pasta met kip, prei en erwtjes (Jamie Oliver)
Ovenschotels klaarmaken is altijd een toffe manier van koken: minimaal werk voor een maximaal resultaat. Dit lekker receptje van Jamie Oliver bevat de perfecte combo van smaak en eenvoud. Perfect als je een restje kip hebt. Echte comfort food!

Pepernoten

Pepernoten
Begin december is het traditionele hoogtepunt voor kinderen weer daar: Sinterklaas! Dit gezellige kinderfeest staat al decennia synoniem voor lekkernijen. Vooral speculaas mag niet ontbreken. Deze kruidige koek is in België, Nederland en Duitsland heel populair. In Nederland zijn vooral de kleine koekjes geliefd: pepernoten (of kruidnoten). Met dit recept maak jij deze lekkernij zelf in een handomdraai!

Vanillepudding met speculaascrumble

Vanillepudding met speculaascrumble
Er gaat niets boven een lekker dessert om je maaltijd gezellig mee af te sluiten. Vaak hoeft dat zelfs niet ingewikkeld te zijn, een simpele vanillepap is heerlijk simpel en perfect. Met speculaascrumble maak je er echter, zonder veel moeite, toch net dat ietsje meer van.

Milkshake met aardbei en banaan

Milkshake met aardbei en banaan
Een milkshake kan enorm smaken op hete dagen. De verfrissende mengeling van melk ijs en fruit is een stevige dorstlesser waar je heel wat kanten mee uit kan. De enige echte klassieker; bananenmilkshake, geef je net dat beetje meer door er enkele aardbeien aan toe te voegen.

Hartige pannenkoeken met krokante spekjes

Hartige pannenkoeken met krokante spekjes
Pannenkoeken staan garant voor zoete zonde en leuke kinderfeestjes. Met de basisbereiding kan je echter net zo goed de hartige toer op! Dit toffe recept leert je een snelle en smakelijke hap bereiden die het uitstekend doet als originele lunch.

Grasshopper

Grasshopper
Wil je eens écht uitpakken met een originele cocktail of een verrassend dessert? Dan is een Grasshopper je ideale oplossing, dit drankje is immers bedoeld als 'after-dinner' drink, wat het zowel als cocktail, als dessert heel geschikt maakt. De frisse muntsmaak is mooi in balans met de chocoladetoetsen. Proberen maar!

Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree

Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree
Een groene kool doet niet onmiddellijk aan een fris gerechtje denken, eerder aan winterse stoofpotjes. Toch kan je een kool net zo goed fris en elegant op tafel toveren, het vraagt slechts iets meer moeite en een gebalanceerd recept. Het eerste aspect is voor jouw rekening, met het tweede helpen we je graag op weg! Met behulp van uitgelezen ingrediënten zoals rozijntjes, kokosschilfers en kastanjechampigons maak je zonder probleem iets origineel en lekker van een groene kool.

Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline

Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline
Asperges, het witte goud, zijn danig lekker van smaak dat ze niet al te veel aandacht nodig hebben. Met enkele rake ingrediënten heb je snel een topgerechtje op tafel dat heel feestelijk ingezet kan worden. Met wat gerookte zalm maak je zonder moeite zalige rolletjes. Met een schepje fluweelzachte aardappelmousseline er bij heb je een heerlijk bord dat zowel als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden.

Quiche met venkel en roodbaars

Quiche met venkel en roodbaars
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!

Wentelteefjes

Wentelteefjes
Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,...) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.