Recepten - dagelijkse kost
Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)
Jeroen Meus houdt van klassiekers, maar geeft ze even graag een leuke twist. Klassieke gehaktballen met tomatensaus tovert hij in dit recept om tot een Provençaalse variant. Heerlijk met wilde rijst, maar ook puree is een uitstekende keuze.
Tags: courgette, dagelijkse kost, één, ei, Frankrijk, Frans, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gele paprika, gemengd gehakt, Harissa, Jeroen Meus, kindvriendelijk, knoflook, komijn, kruidig, krulpeterselie, laurier, look, olie, oregano, paneermeel, paprika, paprikapoeder, passata, peterselie, provençaals, Provençaalse kruiden, puntpaprika, puree, ratatouille, rijst, rode paprika, rozemarijn, rucola, selder, sjalotten, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, ui, wilde rijst, witte wijn, zuiders
Sint-jakobsnootjes en risotto met erwtjes, chorizo en munt (Jeroen Meus)
Een (voor)gerechtje dat best chique is en toch niet vreselijk veel werk of moeilijke technieken vereist? Jeroen Meus heeft wat je zoekt: een smeuïge maar frisse risotto met erwtjes, chorizo en bovenal heerlijke Sint-jakobsnootjes. Iets duurder, maar elke euro waard!
Tags: chorizo, coquilles, dagelijkse kost, erwten, erwtjes, feest, feestelijk, groentebouillon, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, laurier, luxe, luxueus, munt, nieuwjaar, oudjaar, parmezaanse kaas, Pasen, rijst, risotto, Sint-Jakobsnoten, tijm, vis en vlees, voorgerecht
Gegrilde zalm met gebakken patatjes en ratatouille (Jeroen Meus)
Op de barbecue leggen we vooral vlees. Nochtans is ook vis een ware delicatesse als je die op hete kolen roostert of grillt. Jeroen kiest voor een sappig stukje zalm met gebakken patatjes en een royale ratatouille met heerlijk mediterrane groentjes. Zomers genieten!
Tags: aubergine, basilicum, bbq, brabecue, courgette, dagelijkse kost, Frankrijk, Frans, gebakken patatjes, grillen, grof zout, Jeroen Meus, mediterraans, mediterraanse groentjes, paprika, passata, Provencaalse saus, rozemarijn, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, zalm, zalm op vel, zalmfilet, zomer, zomers
Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!
Tags: alla Milanese, ansjovis, chili, dagelijkse kost, één, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, kabeljauw, kappertjes, knapperig, linguine, mediterraans, Milaan, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rozemarijn, rucola, spaghetti, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, veel smaak, vis, visfumet, wijting, witte wijn, zuiders
Steak met peperroomsaus, frietjes en sla (Jeroen Meus)
Voor een rasechte klassieker uit onze eigenste Belgische keuken moet je bij Jeroen Meus zijn. Vlaanderens favoriete tv-kok vertelt je helder hoe je, bijvoorbeeld, een steak voorziet van een pittig, zelfgemaakt, peperroomsausje. Een knapperige salade en verse frieten mogen uiteraard niet ontbreken.
Tags: aardappelen, authentiek, basisrecept, beginner, België, Belgisch, biefstuk, boerenkost, Bourgondisch, bruine fond, cognac, dagelijkse kost, frieten, frietjes, groene peperbolletjes, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, klassieker, kleinhoofd, kropsla, mosterd, peperroomsaus, room, roomsaus, rund, rundsvlees, salade, steak, vlaams, Vlaanderen, zelfgemaakt, zondag, zondagse kost, zwarte peper
Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.
Tags: aardappelen, dagelijkse kost, één, geroosterde aardappelen, ham, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, kruidig, laurier, olijfolie, oregano, paprika, Porvençaalse kruiden, puntpaprika, rauwe ham, Rome, Romeins, rozemarijn, tijl, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, veel smaak, verschillende smaken, zuiders
Witte pens met spruitjes in kaassaus (Jeroen Meus)
Wie niet zo tuk is op spruitjes moet dit eenvoudige gerecht van Jeroen Meus een kans geven. Een smeuïge kaassaus zorgt voor een mildere smaak waar je misschien zelfs de allerkleinsten zelfs mee kan bekoren. Jeroen serveert witte pensen en gekookte aardappelen bij. Lekkere boerenkost van bij ons!
Tags: aardappel, bechamel, België, Belgisch, boerenkost, dagelijkse kost, eenvoudig, gekookte aardappelen, gekookte patatten, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaas, kaassaus, patat, pens, pensen, simpel, spruiten, spruitjes, typisch, vlaams, Vlaanderen, weinig ingrediënten, witte pens, witte pensen, witte saus
Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.
Tags: basilicum, chili, chilivlokken, comfort food, dagelijkse kost, farfalle, gnocchi sardi, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, linguine, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, rozemarijn, saffraan, sjalot, sjalotten, spaghetti, tomaat, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, venkel, venkelworst, witte wijn, worst, zonnig, zuiders
Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)
Heel klassiek, best gezond en toch feestelijk. Dat is hoe je dit smakelijke recept van Jeroen Meus het best kan omschrijven. Zowel op een alledaagse dag als een gezellig kerstfeest misstaat deze bereiding niet: een sappig kalkoengebraad met geroosterde krieltjes, groentjes en een snelle mosterdsaus is al wat je nodig hebt om heerlijk te tafelen.
Tags: bezoek, dagelijkse kost, feest, feestelijk, gebraden vlees, gerookt spek, herfst, Jeroen Meus, kalkoen, kalkoengebraad, kerst, kerstmis, krielpatatjes, krieltjes, oven, ovengebakken, ovengebakken groentjes, rozemarijn, selder, snelle mosterdsaus, spek, tijm, veel groentes, venkel, winter, wortelen, zondagse kost
Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.
Tags: amuse, aperitief, apero, augurken, azijn, basilicum, bezoek, chorizo, citroen, dagelijkse kost, dip, dipsaus, één, feest, feestelijk, hapje, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, knoflook, kruiden, kruidig, look, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, peterselie, pittig, prikker, salsa, salsa verde, saté, saus, scampi, Spaans, Spanje, starter, surf and turf, tapa, tapas, tv, vis en vlees, voorgerecht, zomers, zon, zonnig, zuiders
Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus)
Dit gerecht is een echte klassieker uit de Franse keuken (Canard à l'Orange) waar Jeroen Meus warme herinneringen aan hoeft. Het kenmerkende aspect van dit recept is de combinatie van zoet en zout tot een meesterlijk, zelfs feestelijk, geheel.
Tags: aardappelnootjes, appelsien, appelsienen, balsamico, bezoek, canard à l'orange, chique, dagelijkse kost, eendenborst, feest, feestdagen, feestelijk, fond, Frankrijk, Frans, Grand Marnier, honing, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, luxe, oud en nieuw, rode wijnazijn, runderfond, sinaas, sinaasappelen, Sinaasappellikeur, sojasaus, tijm, waterkers, wortelen, zoet en zout, zondag
Penne met bloemkool en spekjes (Jeroen Meus)
Wie tijdens de herfst- en wintermaanden op zoek is naar echte comfortfood kan altijd rekenen op Jeroen Meus. Dit recept heeft een beetje weg van macaroni met kaassaus, maar dan met bloemkool en spekjes. Heerlijke pasta voor een kille dag!
Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)
Stoemp is voor Jeroen Meus de ideale manier om heel wat voedzame groenten makkelijk binnen te lepelen. Ook perfect voor de allerkleinsten, met andere woorden. Dit alledaagse recept combineert een frisse selderstoemp met malse stukken zalm en een verfijnd sausje op basis van boter en lavas. Smullen!
Tags: alledaags, bieslook, bleekselder, boerenkost, botersaus, citroen, dagelijkse kost, groene kruiden, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kindvriendelijk, lavas, limoen, meunière, meunièresaus, puree, selder, selderstoemp, stoemp, tuinkruiden, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, zalm, zalm op vel, zalmfilet, zee, zure room
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Tags: alledaags, Aziatisch, Azië, champignons, chili, chilipeper, dagelijkse kost, gebakken rijst, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, mirin, Oosters, oosterse keuken, Orientaals, rijst, rund, runderreepjes, rundsvlees, sake, shiitake, soja, sojasaus, teriyaki, voor elke dag, wok, wokken
Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.
Tags: ajuin, chili, chilipeper, dagelijkse kost, één, gerookt spek, guanciale, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, klassiek, klassieker, knoflook, linguine, look, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, Pasta all’amatriciana, pikant, pittig, Rome, rucola, spaghetti, spek, tagliatelle, tomatensaus, ui, Varken, varkenswang, zuiders