Recepten - aperitief
Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!
Tagged With: aperitief, apero, balsamico, bezoek, chili, feest, feestelijk, gehakt, groene kruiden, hapje, honing, kip, kippengehakt, klassiek, klassieker, knoflook, koriander, kruidig, mediterraans, middellandse zee, peterselie, pittig, Spaans, Spanje, tapa, tapas, tomatensaus, variant, voorgerecht, zoet-zuur, zuiders
Antipasti-salade met kikkererwten
Salades saai? Niet als je deze volwaardige en geweldig smaakvolle salade hebt geprobeerd. Antipasti zijn de typische, gevarieerde hapjes die in Italië als aperitiefhapje worden geserveerd. Deze salade voegt verschillende ingrediënten uit die categorie samen in een royale salade die schittert als lunch of lichte maaltijd. De flinke portie kikkererwten zorgt er voor dat brood overbodig wordt en je een gezond maar voldaan gevoel hebt.
Tagged With: anitpasti, antipasto, aperitief, artisjok, artisjokharten, babyspinazie, diner, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kikkererwten, knoflook, licht, low carb, lunch, mediterraans, mosterd, mozzarella, mozzarellaballetjes, olijfolie, olijven, pepperonici, rode ui, salade, salami, spinazie, trostomaatjes, trostomaten, zwarte olijven
Gevulde champignons met geitenkaas en pesto
Zin een leuk, snel, vegetarisch hapje dat erg leuk is op een tafel vol kleine lekkernijen/tapas? Deze gevulde champignons zijn wat je zoekt!
Tagged With: amuse, aperitief, bezoek, champignons, geitenkaas, geroosterd, gevulde champignons, groene pesto, hapje, leuk, makkelijk, origineel, oven, ovengebakken, pesto, pesto genevese, pijnboompitten, simpel, snel klaar, tafelen, tapa, terras, vegetarisch, veggie, vlug, voorgerecht
Oesters Kilpatrick
Talloze mensen zullen beweren dat oesters op hun allerbest wanneer je ze helemaal naturel serveert. Over smaken valt echter niet te twisten, ook warm zijn oesters ware delicatessen. Ontdek in dit recept een eenvoudige en traditionele bereiding met gerookt spek en worcestershiresaus. Perfect om een feestelijk moment in te zetten!
Tagged With: aperitief, bacon, Brits, Britse eilanden, chique, citroen, Eire, Engeland, Engelse saus, exclusief, feest, feestelijk, gerookt spek, Groot Brittannië, hapje, Ierland, Iers, kerst, kerstmis, luxe, nieuwjaar, oesters, ontbijtspek, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, peterselie, romantisch, schaaldieren, spek, starter, tapa, tapas, valentijn, voorgerecht, worcester, worcestershire, zee, zeevruchten, zeezout
Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.
Tagged With: alle seizoenen, amuse, aperitief, apero, bezoek, culinair, feest, feestelijk, fris, gasten, gember, gerookte zalm, gezellig tafelen, gezond, hapje, honing, kerst, kerstmis, limoen, mager, mierikswortel, nieuwjaar, olijfolie, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, room, salade, scampi, sla, starter, tapa, tapas, verfijnd, verzorgd, vis, voorgerecht, zalm, zee, zeevruchten
Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.
Tagged With: amuse, aperitief, apero, augurken, azijn, basilicum, bezoek, chorizo, citroen, dagelijkse kost, dip, dipsaus, één, feest, feestelijk, hapje, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, knoflook, kruiden, kruidig, look, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, peterselie, pittig, prikker, salsa, salsa verde, saté, saus, scampi, Spaans, Spanje, starter, surf and turf, tapa, tapas, tv, vis en vlees, voorgerecht, zomers, zon, zonnig, zuiders
Oesters natuur
Oesters reserveren we graag voor feestelijke momenten. Deze uitzonderlijke lekkernij is immers wat prijziger en heeft een verfijnde smaak. Dit absolute basisrecept helpt je om ze op de meest pure en eerlijke manier klaar te maken.
Tagged With: amuse, aperitief, apero, chique, feest, feestelijk, fijnproever, fijnproeverij, hapje, kerst, kerstmis, nieuwjaar, oesters, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, peper, puur, voorgerecht, zee, zeevruchten, zout, zuiver
Italiaanse aperitiefkrans
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.
Tagged With: alle seizoenen, aperitief, aperitieven, apero, artisjok, basilicum, basilicumblaadjes, bezoek, brood, burrata, charcuterie, ciabatta, feestelijk, fijne vleeswaren, gedroogde tomaat, gerookte kaas, groene olijven, ham, hapjes, hesp, italiaans, Italië, kaas, lunch, mediterraans, met brood, mozzarella, olijfolie, olijven, pancetta, prosciutto, salami, scamorza, stokbrood, tapas, voorgerecht, zachte kaas, zomer, zomers, zongedroogde tomaat, zwarte olijven
Gegratineerde oesters
Hoewel oesters absoluut niets nodig hebben om een heerlijke hapje of voorgerechtje te zijn, kan je ze net zo goed bereiden. Een heerlijk eenvoudige manier is ze gratineren: met een scheutje wijn en een beetje kaas heb je een heerlijk feestelijk hapje klaar zonder veel werk.
Tagged With: aperitief, apero, champagne, chique, feest, feestelijk, gegrilde kaas, gratineren, hapje, kerst, kerstmis, luxe, luxueus, nieuwjaar, oesters, oud en nieuw, oudjaar, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, party, romantisch, royaal, schaaldieren, valentijn, voorgerecht, witte wijn, zee
Gevulde eieren (Nigella Lawson)
Ooit was dit eenvoudige hapje verplichte kost op allerlei feestelijkheden. Dat is misschien een beetje jammer, het blijft een lekker, feestelijk en makkelijk te bereiden recept. De Britse tv-kok Nigella Lawson vertelt je in dit recept wat haar aanpak is.
Tagged With: amerika, amerikaans, aperitief, apero, bieslook, ei, eieren, eigeel, eiwit, gevulde eieren, goedkoop, hapje, hapjes, klassiek, klassieker, mayonaise, mosterd, Nigella Lawson, paprikapoeder, pittig, retro, snack, tabasco, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, vintage, voorgerecht, zeezout
Coquilles met kruidenboter en Parmezaan
Dit eenvoudige recept is de absolute perfectie wanneer je een snel maar feestelijk hapje nodig hebt. De zuivere smaak van coquilles (of Sint-Jakobsvruchten) wordt perfect gecombineerd met een beetje kruidenboter en een snuifje Parmezaanse kaas. Terwijl de oven al het werk doet, heb jij tijd om je gasten te ontvangen. Heerlijk genieten!
Tagged With: amuse, aperitief, apero, apetiser, bieslook, boter, chique, coquille, coquilles, eenvoudig, feest, feestelijk, gegratineerd, gratin, hapje, kaas, kerst, kerstmis, kruidenboter, luxe, luxueus, ovengebakken, parmezaan, parmezaanse kaas, party, Pasen, royaal, Sint-Jacob, Sint-Jacobsvrucht, sint-jakobsnootjes, sint-jakobsvrucht, Sint-Jakobsvruchten, tapa, tapas, verfijnd, verjaardag, voorgerecht
Bisque van grijze garnalen
Wie iets heel chique wil serveren dat tegelijktertijd poepsimpel om maken is, moet deze bique van grijze garnalen geprobeerd hebben! Een bisque staat bekend als een exquis soepje omdat het gemaakt wordt van schaaldieren. In dit recept beperken we ons tot grijze garnalen, waardoor het relatief betaalbaar en vooral best makkelijk om maken blijft. Tegelijkertijd zal het uiterst smaakvolle resultaat niet teleurstellen, perfect voor wanneer het feestelijk(er) mag zijn.
Tagged With: aperitief, apero, België, Belgisch, bieslook, bisque, bloem, cayennepeper, chique, cognac, feest, feestelijk, garnaalpellen, garnalen, gezeefde tomaten, grijze garnalen, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, luxe, luxueus, nieuwjaar, noordzee, noordzeegarnalen, oud en nieuw, paprikapoeder, Pasen, passata, room, schaaldieren, selder, soep, speciaal, tomaat, traditioneel, visbouillon, voorgerecht, whiskey, whisky, zondagse kost
Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Op Sandra Bekkari kan je rekenen in je zoektocht naar lekkere, verrassend en gezonde receptjes. Dit smaakvolle soepje is zowel alledaags, als erg feestelijk wanneer je het serveert met sint-jakobsnoten. Extra bonus: ook de allerkleinsten zullen smullen van dit voedzame soepje met zoete aardappel en gember.
Tagged With: alledaags, aperitief, aperitiefje, cayenne, cayennepeper, coquilles, feest, feestelijk, gember, geroosterd, gezond, groentebouillon, hapje, hazelnoten, kerst, kerstmis, knoflook, koriander, kurkuma, look, mager, noten, Pasen, rode ui, romantisch, sana, Sandra Bekkari, Sint-Jakob, sint-jakobsvrucht, Sint-Jakobsvruchten, soep, speciale gelegenheid, tapa, tapas, valentijn, voorgerecht, wereldkeuken, zeevruchten, zoete aardappel
Yakitori
Yakitori is een heerlijke lekkernij uit Japan die vooral populair is als snelle snack op straat en op allerlei manieren bereid wordt. De regels zijn simpel: gespiesd kippenvlees. Welke soort kippenvlees, de kruiding en de bakwijze kunnen allemaal sterk verschillen. In dit makkelijke basisrecept kiezen we voor de typische zoet-zure en licht-pikante smaak die we doorgaans associëren met oosterse gerechten. De sappige spiesjes doen het goed als aperitief of bijgerecht.
Tagged With: aperitief, Aziatisch, Azië, bijgerecht, chili, chilipeper, exotisch, hapje, japan, Japans, kip, kippenbouten, kippenfilet, kippenvlees, knoflook, look, marinade, mirin, Oosters, Orientaals, pikant, prikker, rijstwijn, sake, saté, soja, sojasaus, streetfood, suiker, tapa, tapas, yakitori, zoet-zuur
Oostere rijstsalade met grijze garnalen
In dit recept ontdek je een heerlijk hapje dat ook kan dienen als lunch of bijgerecht. Onze eigenste grijze garnalen worden heerlijk gecombineerd met rijst die op smaak wordt gebracht met typische oosterse ingrediënten zoals kokos en koriander. Wereldkeuken van de bovenste plank!
Tagged With: aperitief, apero, basmati, basmatirijst, bijgerecht, fusion, garnalen, geroosterde paprika, grijze garnalen, hapje, ijsberg, ijsbergsla, komkommer, koriander, lunch, noordzee, paprika, rijst, rijstsalade, salade, tapa, tapas, voorgerecht, voorgerechtje, wereldkeuken