Kipballetjes met pesto? Het beste recept vind je hier! Kipballetjes met pesto? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kipballetjes met pesto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kipballetjes met pesto
Recept Afdrukken
Het woordje 'pesto' doet talloze mensen lekkerbekken, en terecht. Deze groene, smeuïge saus uit Genua is een eenvoudige smaakbom waar je alle kanten mee uit kan. In dit recept maken we er heerlijke kipballetjes van, top als hapje/apero/tapa!
Kipballetjes met pesto
Recept Afdrukken
Het woordje 'pesto' doet talloze mensen lekkerbekken, en terecht. Deze groene, smeuïge saus uit Genua is een eenvoudige smaakbom waar je alle kanten mee uit kan. In dit recept maken we er heerlijke kipballetjes van, top als hapje/apero/tapa!
Servings Prep Time Cook Time
6personen 15minuten 10minuten
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Doe het gehakt samen met het ei en de panko in een mengkom. Voeg voor 500 gram gehakt twee flinke eetlepels pesto toe.
  2. Breng het gehakt voldoende op smaak met peper en zout (maar hou in rekening dat de pesto ook al best zout kan zijn, zeker wanneer je kant-en-klare gebruikt).
  3. Maak je handen nat en meng het gehakt grondig door elkaar. Rol er vervolgens hapklare balletjes (ongeveer zoals een pingpong-bal) van.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de balletjes gedurende een tiental minuten goudbruin en gaar.
  5. Prik de warme (of koude) balletjes per twee op een prikker. Serveer op een plank met de rest van de pesto als dipsaus, bestrooid met nog wat bieslook (of een ander groen kruid). Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*