Lekkere verse aardbeien zijn op zichzelf een volwaardig dessert. Hun heerlijke smaak is synoniem voor de lente- en zomermaanden. Wanneer het net dat ietsje meer mag zijn zonder gek veel moeite, is deze crumble van Piet Huysentruyt een leuk idee. Dit simpel en smeuïg dessertje is extra lekker met een bolletje vanille-ijs.
Lekkere verse aardbeien zijn op zichzelf een volwaardig dessert. Hun heerlijke smaak is synoniem voor de lente- en zomermaanden. Wanneer het net dat ietsje meer mag zijn zonder gek veel moeite, is deze crumble van Piet Huysentruyt een leuk idee. Dit simpel en smeuïg dessertje is extra lekker met een bolletje vanille-ijs.
Servings | Prep Time | Cook Time |
2personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
2personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 1 bakje aardbeien
- 150 gram boter op kamertemperatuur
- 150 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 50 gram amandelpoeder
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Spoel de aardbeien en verwijder de steeltjes. Halveer grote aardbeien.
- Verdeel alle aardbeien over één grote of meerdere vuurvaste potjes. Bestrooi met een beetje suiker en het amandelpoeder.
- Kneed de rest van de suiker samen met de boter en bloem tot kruimeldeeg. Bestrooi in kleine brokjes gelijkmatig over de aardbeien.
- Laat in een voorverwarmde oven (180°) 10 à 15 minuten bakken tot de aardbeien smelten en de crumble goudbruin wordt. Serveer warm of lauw, bij voorkeur met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind