Recepten - tomatenpassata
Gegrilde zalm met gebakken patatjes en ratatouille (Jeroen Meus)
Op de barbecue leggen we vooral vlees. Nochtans is ook vis een ware delicatesse als je die op hete kolen roostert of grillt. Jeroen kiest voor een sappig stukje zalm met gebakken patatjes en een royale ratatouille met heerlijk mediterrane groentjes. Zomers genieten!
Tagged With: aubergine, basilicum, bbq, brabecue, courgette, dagelijkse kost, Frankrijk, Frans, gebakken patatjes, grillen, grof zout, Jeroen Meus, mediterraans, mediterraanse groentjes, paprika, passata, Provencaalse saus, rozemarijn, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, zalm, zalm op vel, zalmfilet, zomer, zomers
Pizza Valtellina
Zelf pizza maken is altijd een beetje feest. Het is makkelijk en de opties zijn eindeloos. Heb je àlle klassiekers uit Italië al geprobeerd? Vast niet, het lijstje is immers erg lang en ze zijn lang niet allemaal bekend. Zo is deze pizza Valtellina een fraai voorbeeld van smaakvolle eenvoud: bresaola (luchtgedroogd rundvlees), Parmezaan en rucola. Voor fijnproevers!
Tagged With: bresaola, deeg, fijnproever, gedroogd rundsvlees, italiaans, Italië, kaas, lunch, luxe, mediterraans, mozzarella, oregano, oven, ovengebakken, parmezaan, parmezaanse kaas, pizza, pizzadeeg, royaal, rucola, rund, rundsvlees, snack, tomaat, tomatensaus, Valtellina, verfijnd, zomer, zomers, zonnig
Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus
Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Tagged With: alle seizoenen, basilicum, chili, favoriet, gegartineerd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gratin, grote groep, italiaans, Italië, kalf, kids, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, lievelingsgerecht, look, mediterraans, met kinderen, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, ovenschool, ovenschotel, rund, sjalot, tomaat, tomatenconcentraat, tomatenpassata, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, voor klein en groot
Bisque van grijze garnalen
Wie iets heel chique wil serveren dat tegelijktertijd poepsimpel om maken is, moet deze bique van grijze garnalen geprobeerd hebben! Een bisque staat bekend als een exquis soepje omdat het gemaakt wordt van schaaldieren. In dit recept beperken we ons tot grijze garnalen, waardoor het relatief betaalbaar en vooral best makkelijk om maken blijft. Tegelijkertijd zal het uiterst smaakvolle resultaat niet teleurstellen, perfect voor wanneer het feestelijk(er) mag zijn.
Tagged With: aperitief, apero, België, Belgisch, bieslook, bisque, bloem, cayennepeper, chique, cognac, feest, feestelijk, garnaalpellen, garnalen, gezeefde tomaten, grijze garnalen, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, luxe, luxueus, nieuwjaar, noordzee, noordzeegarnalen, oud en nieuw, paprikapoeder, Pasen, passata, room, schaaldieren, selder, soep, speciaal, tomaat, traditioneel, visbouillon, voorgerecht, whiskey, whisky, zondagse kost
Courgettecannelloni (Donna Hay)
Al wie vreest dat vegetarisch koken saai en smaakloos is, moet dit recept van de Australische Donna Hay geprobeerd hebben. Haar pure recepten zijn wereldwijd populair en zijn altijd verrassend. Dit gerecht zit propvol groentjes, is heerlijk gezond en mag je gerust als comfort food van de bovenste plank beschouwen.
Tagged With: comfort food, courgette, Donna Hay, easy, ei, eieren, erwten, erwtjes, fris, gemakkelijk, groentjes, haalbaar, italiaans, Italië, kruidig, makkelijk, mediterraans, munt, origineel, oven, ovenschotel, ricotta, simpel, spinazie, tomaten, tomatensaus, veel groentjes, vegetarisch, veggie, verrassend, vlug klaar, zomer
Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Tagged With: bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, budget, budgetvriendelijk, comfort food, emmental, Emmentaler, gegratineerde kaas, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gesmolten kaas, Gruyère, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, kids, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, mediterraans, oregano, pizza, rucola, rundsgehakt, snel klaar, tomatensaus, varkensgehakt, zuiders
Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.
Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.
Tagged With: champignons, comfort food, comfortfood, deeg, eekhoorntjesbrood, fastfood, frutti di mare, garnaaltjes, garnalen, inktvis, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, mosselen, mosseltjes, oregano, paddenstoelen, pizza, Pizza Mare e Monti, pizzadeeg, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, vakantie, vis, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt, zomer, zomers
Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.
Tagged With: authentiek, België, Belgisch, classic, ei, eieren, feestelijk, frituren, frituur, gefrituurd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, grootmoeder, grootmoeders keuken, hardgekookt, hardgekookt ei, hardgekookte eieren, klassiek, lente, oven, Pasen, puree, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vogelnest, vogelnestjes, zondag, zondagse kost
Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.
Tagged With: alledaags, deeg, eekhoorntjesbrood, gewoon, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, kruidig, mediterraans, mozzarella, oregano, origineel, oven, paddenstoelen, pizza, Pizza Francescana, pizzadeeg, simpel, snel klaar, verrassend, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Mini-kerstpizza’s
Liefhebbers van Kerstmis en toffe hapjes: dit recept moet je geprobeerd hebben. Origineel, schattig en perfect voor alle leeftijden!
Tagged With: aperitief, feest, feestdagen, feestelijk, grappig, hapje, kerst, kerstbomen, kerstboom, kerstmis, kids, kinderen, leuk, maïs, mini-pizza, origineel, oven, paprika, pizza, proever, proevertje, starter, tomaten, tomatensaus, verrassend
Pizza Tonno
Een lekkere, zelfgemaakte pizza is altijd een klein feestje in de mond. Als het niet te ingewikkeld hoeft te zijn, is een pizza tonno perfect: enkel ui en tonijn. Lekker maar simpel!
Tagged With: ajuin, comfort food, deeg, fastfood, feest, feestje, gesmolten kaas, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, mediterraanse zee, oregano, oven, pizza, pizza tonno, simpel, snack, tomatensaus, tonijn, tonno, tv, ui, vis, zee
Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.
Tagged With: artisjok, artisjokharten, artisjokken, basilicum, champignons, deeg, fastfood, fijnproever, gekookte ham, gesmolten kaas, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, lekker, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijven, oregano, oven, pizza, Pizza capricciosa, pizzadeeg, simpel, smaakt altijd, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Pizza met avocado en zalm
Sommige combinaties zijn bijna te fantastisch om waar te zijn. Deze geweldige pizza is daar een perfect voorbeeld van: pizza, zalm én avocado?! Jawel, en het is zo lekker als het klinkt!
Tagged With: avocado, comfort food, deeg, fast food, feestje, gerookte zalm, gesmolten kaas, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, lekker, origineel, oven, pizza, pizzadeeg, snack, snelle hap, speciaal, tomaten, tomatensaus, vernieuwend, verrassend, vis, zalm, zomer, zomers, zonnig
Pizza met rauwe ham en rucola
Deze eenvoudige pizza is een echte smaakbom. Vergeet de klassieke bereiding met ham of salami, deze variant is stukken verfijnder en lekkerder! En zeg nu zelf, wat is er leuker dan zelf pizza maken?
Tagged With: crudo, deeg, gesmolten kaas, ham, italiaans, Italië, kaas, kinderen, leuk, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, Parma, parmaham, pizza, pizzadeeg, prosciutto, prosciutto curdo, rauwe ham, rucola, serrano, simpel, snel, tomaten, tomatensaus, zelfgemaakt, zuiders