Recepten - boter
Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.
Tagged With: alledaags, asperge, asperges, bekende chef, chef-kok, dagelijkse kost, één, ei, eieren, gerookte zalm, gewoon, hartig, hartige taart, Jeroen Meus, kaas, lente, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, quiche, room, simpel, taart, tv, witte asperges, zalm
Hazenrug met portosaus (Piet Huysentruyt)
Eén van de fijnste en pittigste stukjes wild is hazenrug. Het magere vlees zit propvol smaak en heeft weinig nodig om te schitteren. In dit makkelijke recept leert topchef Piet Huysentruyt je een heerlijk portosausje bereiden dat perfect past bij de karaktervolle eigenschappen van haas.
Tagged With: bekende chef, België, Belgisch, Bourgondisch, confituur, Europees, feest, feestdagen, feestelijk, frambozenazijn, Frankrijk, Franse keuken, haas, hazenrug, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, luxueus, makkelijk, Piet Huysentruyt, porto, portosaus, room, roomsaus, royaal, simpel, smaakvol, veenbessen, veenbessenconfituur, vlaams, vtm, vtm koken, wild, wildbouillon, wildseizoen
Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree (Colruyt)
Dit is een topgerecht op een alledaagse werkdag. Niet moeilijk, vol smaak, snel klaar en perfect voor het hele gezin!
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, broccoli, broccolipuree, comfort food, dagelijkse kost, eenvoudig, gerookt spek, gerookte spekblokjes, gewoon, gezin, gezinsvriendelijk, kabeljauw, kinderen, kindvriendelijk, knoflook, look, makkelijk, noordzee, puree, snel klaar, spek, spekjes, stoemp, surf and turf, vis, voor elke dag, witte vis, zee
Varkensgebraadsalade met champignons
Als je het broodbeleg van je slager of supermarkt een beetje beu bent, is dit recept een absolute aanrader. Het is niet alleen makkelijk en eenvoudig, het is ook heel wat goedkoper en je vermijdt voedselverspilling. Met dit lekkere slaatje wordt jouw lunch een festijn!
Tagged With: alledaags, beleg, brood, broodbeleg, champignons, eenvoudig, gebraad, graanmosterd, lunch, makkelijk, mayonaise, middag, mierikswortel, mosterd, selfmade, simpel, Varken, varkensgebraad
Snelle couscous met scampi en groentjes
Moet het vandaag snel vooruit gaan, maar heb je geen zin in ongezonde fastfood? Dan is dit turbo-recept helemaal wat je zoekt. Tjokvol gezonde groentjes, malse scampi, heerlijk kruidig en in een wip klaar!
Tagged With: bouillon, champignons, comfort food, courgette, cous cous, couscous, fusion, garnaalstaarten, groentebouillon, kerstomaat, kerstomaten, kippenbouillon, kruidig, makkelijk, Marokkaans, middellandse zee, Oosters, paprika, Parijse champignons, ras el hanout, scampi, simpel, snel klaar, snijbonen, snijboon, tomaat, zuiders
Varkensgebraad met tripel en knolselder (Jeroen Meus)
In dit recept gaat Jeroen Meus de familiale toer op. Het is geen moeilijk en heel smaakvol gerechtje dat zelfs wat rustiek is. Verwacht geen speciale smaken of specifieke technieken: gewone en vooral lekkere alledaagse kost!
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, alledaags, appel, België, Belgisch, belgisch bier, bier, boerenkost, dagelijkse kost, één, eenvoudig, familie, gewoon, gezin, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, knolselder, knolselderpuree, laurier, patatten, puree, simpel, tripel, Varken, varkensgebraad, varkensvlees
Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.
Balletjes met kriekjes op grootmoeders wijze
Deze oerklassieker is niet te versmaden! Zowel op feestelijke als alledaagse momentjes kan dit simpele gerecht smaken. Op grootmoederswijze is bovendien de allerbeste manier, dat weet iedereen. Geen idee of je oma het doet? Wij helpen je op weg!
Tagged With: balletjes, België, Belgisch, brood, fruit, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieken, kriekjes, lunch, typisch, zoet-zout
Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade
Met simpele ingrediënten kan je toch verrassend uit de hoek komen. Meestal is dat een kwestie van inspiratie of gewoon het juiste recept. Tof aan dit recept is het totaalpakket aan smaken en structuren: een smeuïge puree, een knapperige/frisse salade en een fijn stukje worst - telkens met een originele draai. Meer moet dat echt niet zijn
om op een gewone werkdag toch te kunnen genieten van origineel lekkers.
Tagged With: aardappelen, aardpeer, alledaags, bieslook, boerenkost, chipolata, eenvoudig, elke dag, gewoon, grootmoeders keuken, kappertjes, kip, kippenchipolata, knolselder, met een twist, origineel, puree, salade, simpel, sla, snel klaar, stoemp, Varken, vlug makkelijk, worst
Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.
Tagged With: aardappelen, appel, appels, bekende chef, dagelijkse kost, één, gezond, graanmosterd, Jeroen Meus, kabeljauw, knapperig, koolvis, krokant, kruidenkorst, laurier, mosterd, oven, panko, patat, patatten, peterselie, salade, simpel, televisie, tijm, tv, veldsa, vis
Hartige pannenkoeken met krokante spekjes
Pannenkoeken staan garant voor zoete zonde en leuke kinderfeestjes. Met de basisbereiding kan je echter net zo goed de hartige toer op! Dit toffe recept leert je een snelle en smakelijke hap bereiden die het uitstekend doet als originele lunch.
Tagged With: bloem, eenvoudig, eieren, emmental, Emmentaler, gemakkelijk, gemalen kaas, gerookt spek, gerookte spekblokjes, Gruyère, hartig, kaas, koekenpan, lunch, melk, origineel, pan, pannenkoek, pannenkoeken, Provençaalse kruiden, rap, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, vlug
Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!
Tagged With: bakken, beginners, bekende chef, beslag, bloem, bloemsuiker, bodem, boter, cake, cheesecake, citroen, deeg, desert, dessert, eenvoudig, eidooiers, eieren, kaastaart, kinderen, koffie, kristalsuiker, limoen, makkelijk, munt, nagerecht, njam, oven, platte kaas, roger van damme, room, simpel, taart, thee, tv, vanille, vegetarisch, veggie, zoet, zoete zonde
Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.
Tagged With: appel, Aziatisch, basmati, citroengras, culinair, curry, fusion, gember, Hof van Cleve, kerrie, kip, kip met curry, kipfilet, kippenbouillon, klassieker, kokos, kokosmelk, koriander, laurier, njam, Oosters, Orientaals, paprikapoeder, peter goossens, rijst, speciaal, sterrenchef, tijm, tomaten
Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree
Winterse kost mag dan soms wat saai zijn (stevig, zwaar, niet zo verfijnd,...), op een kille dag gaat er niets boven een eenvoudige ovenschotel vol lekkers. Nooit moeilijk om maken en je kan meteen een portie voor twee dagen bereiden. Leuk aan dit recept is de smaakvolle basis van typische wintergroentjes in wildfond. Zo wordt het toch nog dat tikje verfijnder!
Tagged With: alledaags, bouillon, champignon, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, erwten, fond, gegratineerd, gehakt, gezin, gratineren, kool, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschotel, pastinaak, puree, savooi, savooikool, spek, spekjes, stevig, wildbouillon, wildfond, winter, wintergroenten, winters
Skreifilet met gestoomde groentjes en kerstomatenbalsamico
Voor een korte tijd kan je skrei kopen. In het Noors betekent dit woord 'reiziger' of 'zwerver', het betreft immers een specifieke soort winterkabeljauw die een verre reis maakt om te kuiten en enkel tussen januari en maart verkrijgbaar is. De smaak is nog steviger en rijker dan de traditionele kabeljauw, perfect voor visliefhebbers die op zoek zijn naar dat beetje meer!
Tagged With: balsamico, garnalen, gestoomd, gezond, groenten, groentjes, kabeljauw, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, lovefish, mager, noordzee, Noorwegen, romantisch, skrei, stomen, stoomoven, tomaten, valentijn, vis, winterkabeljauw, zee





