Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner
Scampi met kokosrijst
Voor een snelle en smakelijke hap die zonder al te veel exotische ingrediënten toch verrassend oosters smaakt, is dit makkelijke recept perfect. Door kokosmelk aan de rijst toe te voegen zorg je voor een smeuïg resultaat dat perfect past bij scampi.
Tagged With: basmati, basmatirijst, beginner, citroentijm, comfort food, easy, five spices, five spices powder, gember, groentebouillon, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, makkelijk, Oosters, Orientaals, prei, rijst, scampi, sesamolie, snel, vijfkruidenpoeder, vlug, wortel
Toscaans stoofvlees (Colruyt)
Stoofvlees mag dan wel de Belgische klassieker bij uitstek zijn, ook in andere keukens is het langzaam stoven van blokjes vlees een populair gegeven. Colruyt ging voor dit recept neuzen in de rijke culinaire tradities van Toscane in Italië. Dankzij de volle rode wijn en typische kruiden is een heerlijk diner gegarandeerd!
Tagged With: basilicum, Colruyt, italiaans, Italië, kruiden, kruidig, langzaam, marjolein, mediterraans, oregano, pasta, rode wijn, rozemarijn, rund, runderbouillon, runds, rundsbouillon, rundsstoofvlees, rundsstoverij, stoofvlees, stoverij, tomaten, tomatensaus, voldoende tijd, wijn, witte bonen
Griekse pasta met halloumi
Wie lekker wil (na)zomeren kan in de keuken aan de slag met zuiderse ingrediënten. Dit recept haalt inspiratie in Griekenland. Eén van de plaatselijke lekkernijen heet orzo: fijne, rijstvormige pasta. Gecombineerd met gegrilde halloumi en een mediterraans groentesausje dat smaken uit alle windstreken combineert, zorg je voor waanzinnig lekkere comfort food.
Tagged With: basilicum, comfort food, easy, éénpansgerecht, geen vlees, gegrild, gegrilde kaas, Griekenland, grieks, grillen, hellas, kaas, kikkererwten, kruiden, kruidig, mediterraans, mediterraanse zee, middellandse zee, pasta, pruimtomaten, snel klaar, tomaten, vegetarisch, veggie, zomer, zon, zonnig, zuiders
Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)
Een ultiem voorbeeld van comfort food is een echte klassieker: gehaktbrood! Snel klaar, weinig werk en verdomd lekker. De basis van een gehaktbroodje mag dan wel heel eenvoudig zijn, je kan er wel wat meer smaak en variatie in kwijt dan je zou denken. In dit toffe recept presenteert Jamie Oliver zijn ultieme versie, vergezeld van een pittig tomatensausje. Maximum smaak, minimum werk!
Tagged With: bacon, comfort food, gehakt, gehaktbrood, gemengd gehakt, gerookt spek, Jamie Oliver, kalf, kalfsgehakt, kikkererwten, komijn, koriander, kruiden, kruidig, makkelijk, Meatloaf, mediterraans, met brood, met pasta, met rijst, op voorhand, oven, ovenschotel, pancetta, pittig, rozemarijn, rund, rundsgehakt, spek, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensgehakt, vlees
Zomerse kip met aubergine
Op een warme zomerdag ontbreekt het vaak aan goesting om lang in de koken te staan zweten en zwoegen. Een simpele ovenschotel met een flink aantal (zomerse) smaakmakers is dan de juiste oplossing. In dit recept stelen sappige en kruidige kippenbillen de show en zorgt aubergine voor een malse bedje.
Tagged With: appelkappertjes, aubergine, chicken, drago, gegrild, gevogelte, groene olijven, kappertjes, kip, kippenbillen, kippenbout, kippenbovenbout, kippendij, kippendijen, knoflook, krielaardappelen, krieltjes, kruiden, kruidig, olijven, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, pijnboompitjes, pijnboompitten, smaakvol, tijm, tomaten, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Honingcake (Piet Huysentruyt)
Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.
Tagged With: bloem, boter, cake, citroen, citroenzeste, deeg, gesuikerd, honing, koffie, nagerecht, oven, Piet Huysentruyt, sesam, sesamzaadjes, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vieruurtje, zeste, zoet, zoetigheid
Kip met knoflook en rozemarijn (Antonio Carluccio)
De traditionele Italiaanse keuken blinkt uit in eenvoudige, overtuigende smaken. Zo heeft een gebraden kip helemaal niet veel nodig om fantastisch lekker te smaken, wist Antonio Carluccio. Met niets meer dan knoflook en rozemarijn zorg je voor een waar festijn.
Tagged With: Antonio Carluccio, authentiek, eenvoudig, gebraden kip, gevogelte, italiaans, Italië, kip, knoflook, lente, look, maïskip, olie, olijfolie, oven, puur, rozemarijn, simpel, weinig ingrediënten, zomer, zuiver
Yoghurt-cupcakes
Wanneer je zin hebt in een zoet tussendoortje maar het niet ziet zitten om lang in de keuken te staan zwoegen zijn deze yoghurt-cupcakes perfect. Ze zijn lekker zacht, heel wat gezonder tegenover traditionele de bereidingswijze en zo klaar!
Tagged With: basis, basisrecept, beginner, bloem, bloemsuiker, cake, citroen, citroenzeste, cupcake, cupcakes, eieren, kids, kinderen, koffie, makkelijk, nagerecht, poedersuiker, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, voor kinderen, yoghurt, yoghurtcake, zoet, zoete zonde
Ovenschotel met kip (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari staan garant voor een gezonde en toch lekkere ervaring. Dat betekent evenmin dat je ingewikkelde of uitgebreide recepten moet verwachten, eenvoud is net troef! Met niet meer dan krieltjes, kipfilet, paprika en kerstomaatjes helpt Sandra jou een lekkere, zomerse ovenschotel op tafel toveren!
Tagged With: basilicum, eenvoudig, Frankrijk, Frans, gember, kerstomaat, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenborst, kippenwit, knoflook, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, kruidig, look, oven, ovenschaal, ovenschotel, paprika, Provençaalse kruiden, rode ui, Sandra Bekkari, tomaten, zomer, zomers
Broccolipuree met spekjes
Voor lekkere comfortfood van de bovenste plank hoef je niet creatief te zijn. Gewoon, alledaags goed is soms meer dan voldoende. Dat is precies wat dit recept uit grootmoeders kookboek bewijst: een smeuïge puree van broccoli met knapperige spekjes. Heerlijk!
Tagged With: aardappelen, alledaags, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, bruine fond, bruine saus, comfort food, cresson, gerookt spek, gewoon, grootmoeders keuken, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, puree, simpel, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoemp, waterkers
Spaghetti met tomaat en courgette (Jeroen Meus)
Dit is één van Jeroen Meus zijn lievelingsrecepten wanneer het snel en gemakkelijk moet zijn. Deze smaakvolle, vegetarische pasta is in een handomdraai klaar, ideaal wanneer het snel moet gaan (of je stiekem niet veel zin hebt om te kokkerellen).
Tagged With: basilicum, beginner, comfort food, courgette, dagelijkse kost, easy, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, makkelijk, olijven, pasta, pecorino, pijnboompitten, rode chili, rucola, simpel, snel klaar, spaghetti, starter, tomaat, vegetarisch, veggie, zomers, zwarte olijven
Frisse koolrabisalade
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.
Tagged With: barbecue, bbq, bieslook, bijgerecht, dressing, fris, groen, groenten, groentes, groentjes, honing, honing-mosterd, kerstomaat, kerstomaten, kool, koolrabi, lente, lente-ui, lente-uitjes, lunch, salade, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, waterkers, wortel, wortelen, zomer
Konijn in mosterdsaus (Rick Stein)
De Britse tv-chef Rick Stein werd erg populair met zijn gemoedelijke reisprogramma's in verschillende Europese regio's met een rijke, culinaire geschiedenis. Ook in Frankrijk ontdekte Rick heerlijke klassiekers, zoals deze 'Lapin à la dijonnaise'. Dit heerlijk stoofpotje van konijn in mosterdsaus is een zalig makkelijk gerecht dat je hele jaar door op tafel kan zetten. Je hebt enkel voldoende tijd nodig, zowel voor de marinade als de kooktijd.
Tagged With: alle seizoenen, BBC, BBC food, Bourgondisch, Bourgondische keuken, Brits, dijon, dijonnaise, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gerookt spek, Groot Brittannië, klassiek, konijn, mosterd, Rick Stein, room, spek, stoofpot, stoverij, traditioneel
Yoghurttrifle met mango
Een trifle is een leuk dessert dat oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt. Het principe is eenvoudig: je vult een grote kom om individuele glaasjes met enkele lagen lekkers. Je kan er dan ook eindeloos mee variëren. Dit recept werkt bijvoorbeeld met frisse yoghurt, die heerlijk wordt aangevuld met mango, munt en knapperige koekjes. Zo klaar en het presenteert geweldig!
Tagged With: Brits, dessert, fruit, glaasje, Griekse yoghurt, kletskoppen, koekjes, laagjes, lunch, mango, munt, nagerecht, ontbijt, snel klaar, speculaas, toetje, trifle, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, yoghurt, yoghurttrifle, zoet, zoetigheid
Kippendijen met nieuwe patatjes (Jamie Oliver)
Het begin van de lente is een culinair feest voor liefhebbers van nieuwe aardappelen. Tot halverwege de zomer zijn er dan kraakverse patatjes die enorm veel smaak bevatten. Je kan ze met eender wat combineren en ze zijn een ware lekkernij op verschillende manieren. In dit makkelijke recept met een minimum aan ingrediënten gaat Jamie Oliver aan de slag met kippendijen, tomaatjes en verse oregano. Het resultaat is een lekkere, zomerse ovenschotel.
Tagged With: aardappelen, Jamie Oliver, kerstomaatjes, kerstomaten, kip, kippenbouten, kippendijen, krieltjes, kruidig, makkelijk, nieuwe aardappelen, nieuwe patatjes, oregano, oven, ovenschaal, ovenschotel, patatjes, simpel, tomaten




