Beginner | - deel 46 Beginner | - deel 46

 

Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner

Pink Gin

Pink Gin
Voor liefhebbers van gin is deze ongelooflijk eenvoudige cocktail een must-drink! Met niet meer dan gin en angostura bitters zorg je voor een verfrissende en karaktervolle aperitief. Leuk weetje: het drankje werd bedacht voor de Royal Navy. De 'bitters' waren een medicijn, de gin maakte het drinkbaar.

Enchilada-saus

Enchilada-saus
Hou je van een gezellige terrasje met een lekker hapje en fris drankje? Dan is dit leuke, zomerse recept perfect voor jou! Enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht waar vooral de kruidige tomatensaus met rode peper een hoofdrol speelt. Dat sausje is op zich heel lekker als dipsaus. Ideaal wanneer het zonnetje schijnt en je zin hebt in een zuiders aperitiefhapje!

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.

Rozemarijn Gin Tonic

Rozemarijn Gin Tonic
Een geslaagde Gin-Tonic heeft net dat beetje meer nodig om écht geslaagd te zijn. Niets mis met de basis, natuurlijk, maar een eenvoudig detail zorgt voor heel wat smaaksensatie. Zoals een takje rozemarijn, bijvoorbeeld!

Panini met zalm en tomaat

Panini met zalm en tomaat
Panini's zijn wereldwijd populair als snelle lunch. Je hoeft ze echter niet altijd af te halen, panini's zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken. Ook zin in zo'n smeuïg en krokant broodje? In dit recept ontdek je een eenvoudige maar superlekkere panini met zalm en tomaat.

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)
Het grootste nadeel aan zowat al onze Bourgondische klassiekers is dat ze niet echt gezond zijn. Een steak kan bijvoorbeeld niet zonder een smakelijk sausje, zullen velen beamen. Vooral peperroomsaus is populair; heerlijk maar niet mager. Gelukkig heeft Sandra Bekkari daar een oplossing voor. Ontdek in dit recept hoe je haar gezonde peperroomsaus kan klaarmaken!

Hugo’s Gin Tonic

Hugo’s Gin Tonic
Iedereen kent Gin-Tonic, en ook een 'Hugo' is tegenwoordig geen onbekend drankje meer. Wist je echter dat ze ook te combineren zijn tot een fantastisch frisse cocktail?

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)

Advocaattaart (Piet Huysentruyt)
Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika

Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)

Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)
Ook voor originele visgerechtjes moet je bij het kookteam van Colruyt zijn. In dit lekker simpele recept met weinig ingrediënten spelen zeebaars en zeekraal de hoofdrollen. Niet moeilijk om klaarmaken en verrassend lekker. Het proberen waard!

Gemarineerde ribbetjes

Gemarineerde ribbetjes
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)

Pasta met kippenoester, spekjes en spinazie (Jeroen Meus)
De recepten van Jeroen Meus blinken uit in smaak en eenvoud. Je zou ze dan ook gerust als 'comfort food' kunnen omschrijven. Deze lekkere pasta is daar een fantastisch voorbeeld van. Vooral de kippenoesters - het allerbeste maar ook weinig bekende stukje van een kip - zijn om duimen en vingers af te likken.

Parisien Gin Tonic

Parisien Gin Tonic
Deze originele cocktail met gin kan je zowel met als zonder tonic drinken. Zonder tonic ben je zeker van een karaktervolle aperitief, met tonic is deze Parisien een verfrissende cocktail waar je best van geniet op een zonnig terrasje.

Coleslaw

Coleslaw
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).

Blackberry Lemon Gin-Tonic

Blackberry Lemon Gin-Tonic
Er gaat niets boven een frisse Gin-Tonic als aperitiefje op een mooie zomerdag. Mag het voor jou echter wat avontuurlijker zijn? Dan is deze smaakvolle variant met braambessen een absolute aanrader. Heerlijk fris en toch fruitig!