Mediterraan | - deel 30 Mediterraan | - deel 30

 

Recepten - Mediterraan

Spiesje met serranoham, kaas en artisjok (Colruyt)

Spiesje met serranoham, kaas en artisjok (Colruyt)
Geen leuker hapje dan iets op een prikker! Proper, snel klaar en je kan er vooral heel tof mee variëren. Colruyt bezorgt je wat verse inspiratie om je zomerse terrasje nog gezelliger te maken.

Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)

Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)
Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.

Pasta con ragù (Jamie Oliver)

Pasta con ragù (Jamie Oliver)
Dit dromerige mediterraanse recept pende Jamie Oliver neer nadat hij pasta had gemaakt met de eigenares van een hotelletje. De zelfgemaakte pasta was geweldig, de uiterst eenvoudige saus was echter super. In dit eenvoudige recept ontdek je wat het geheim is van een authentieke Italiaanse ragù-saus (tomaten en gehakt).

Mosselen in saffraansaus (Colruyt)

Mosselen in saffraansaus (Colruyt)
Dit is een fantastisch lekker voorgerechtje of hapje voor visliefhebbers. Het romige groentesausje past perfect bij enkele mosseltjes. Dit recept is een absolute aanrader als je een origineel hapje zoekt dat echt niet veel werk of moeite vraagt.

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje

Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.

Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)

Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.

Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)

Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!

Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)

Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.

Linguine met paprikareepjes en avocado

Linguine met paprikareepjes en avocado
Een lekkere vegetarische pasta is ideaal op een zonnige zomerdag. Daarnaast niets mis met een klassieke pasta pesto, soms wil je echter iets origineler. Dit recept beantwoordt perfect aan die twee ideeën: de paprikareepjes zorgen voor een verfijnde smaaksensatie, terwijl de avocado er een smeuïg geheel van maakt.

Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling

Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling
Een kipfilet klinkt wat saai, erg origineel is het niet en wanneer je niet oppast wordt het vaak een droog stuk vlees. Door ze te vullen ontstaan er echter heel wat culinaire scenario's! In dit recept maken we een smeuïge vulling van mosterd, mozzarella en cheddar. De mediterraanse groentemengeling maakt het feestmaal compleet!

Pizza met rauwe ham en bloemkool

Pizza met rauwe ham en bloemkool
Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties - ook uit andere keukens - eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!

Tagliatelle met grijze garnalen, venkel en rucola

Tagliatelle met grijze garnalen, venkel en rucola
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. Dat betekent ook dat je naast de - geweldig lekkere - klassiekers, ook eens buiten de lijntjes kan kleuren. Dit verrassend lekkere recept combineert de fijne en eigenzinnige smaak van venkel met frisse garnaaltjes en kruidige rucola. Het proberen waard!

Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta

Fettucinne met garnalen in een tomaat-venkelsaus en ricotta
Een lekkere pasta gaat er altijd in. Het fijnste aan pastabereidingen is dat je steeds weer alle kanten uit kan. In dit simpele recept worden lekkere garnalen gecombineerd met de fijne smaak van venkel. Wat romige ricotta zorgt voor een smeuïg resultaat dat absoluut het proberen waard is.

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)

Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.

Lasagne met gerookte zalm, courgette en spinazie (Jeroen Meus)

Lasagne met gerookte zalm, courgette en spinazie (Jeroen Meus)
Er bestaat niets zaliger dan een volle kom verse, zelfgemaakte lasagne! Met deze makkelijke ovenschotel kan je bovendien uitgebreid variëren. In dit recept leert Jeroen Meus je een smeuïge variant bereiden met gerookte zalm, courgette en spinazie. De grote troef van dit recept: een zelfgemaakte 'garnalenmelk', als basis voor een smaakvolle bechamelsaus. Het vraagt wat meer moeite, maar het lekkere resultaat is alle werk waard.