Pizza met rauwe ham en bloemkool? Het beste recept vind je hier! Pizza met rauwe ham en bloemkool? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pizza met rauwe ham en bloemkool

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pizza met rauwe ham en bloemkool, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Pizza met rauwe ham en bloemkool
Recept Afdrukken
Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties - ook uit andere keukens - eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!
Pizza met rauwe ham en bloemkool
Recept Afdrukken
Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties - ook uit andere keukens - eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!
Servings Prep Time Cook Time
1pizza 15minuten 10minuten
Servings Prep Time
1pizza 15minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
Instructions
  1. Start met het eenvoudige tomatensausje te bereiden door een scheut olijfolie te verwarmen in een steelpannetje. Fruit de sjalot en look op een matig vuur.
  2. Voeg de passata toe en breng aan de kook met de takjes oregano. Laat een tiental minuutjes pruttelen en kruid bij met peper, zout en chili.
  3. Rol ondertussen het deeg uit en verwarm de oven op 200 tot 220°.
  4. Verdeel een bescheiden hoeveelheid saus over het deeg - liever te weinig dan te veel. Snijd en trek de bloemkool in extra kleine stukjes en verdeel over de pizza. Trek aansluitend de rauwe ham in stukjes en verdeel eveneens.
  5. Snijd en/of trek de kaas in kleinere stukjes en verdeel ook weer over de pizza. Werk af met enkele kappertjes, wat oregano en een bescheiden scheutje olijfolie.
  6. Schuif de pizza in de hete oven en laat een tiental minuten garen. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*