Recepten - romig
Ardeens gebraad met romige champignons (Colruyt)
Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!
Tagged With: Ardeens gebraad, Ardennen, België, Belgisch, champignon, champignons, Colruyt, feest, feestelijk, gebraad, gedroogde tomaatjes, gedroogde tomaten, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kroketjes, kroketten, kruidenkaas, romig, roomkaas, roomsaus, tomaatjes, tomaten, verse kaas, winter, winterkost, wintermaanden, winters, zondag, zondagse kost
Portsaus
Een gerecht helemaal tot in de puntjes afwerken doe je in veel gevallen met een uitgelezen sausje. Een klassieker waar je nooit iets mis mee kan doen: portsaus. Dit romig sausje met een zoete smaaktoets dankzij de Porto past bij heel veel stukken vlees. Vooral wild kan je naar een hoger niveau tillen met dit lekkere, feestelijke en makkelijk te maken sausje.
Tagged With: Belgisch, bij vlees, bijgerecht, Bourgondisch, Bourgondische keuken, chique, feestelijk, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, luxe, luxueus, porto, portosaus, portsaus, rode porto, romig, room, roomsaus, royaal, saus, tijm, vlaams, vlees, wild, wildseizoen, winter, winters
Panna cotta
Van alle Italiaanse dessertjes, moet panna cotta wel het beroemdste zijn. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room', en dat dekt de lading prima. Met suiker, gelatine en room maak je een heerlijk lekker en vooral ongelooflijk eenvoudig nagerecht waar heel wat lekkere afwerkingen (fruit, karamel, noten,...) bij passen.
Tagged With: bosvruchten, comfort food, comfortfood, dessert, dessertje, desserts, easy, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, karamel, makkelijke recepten, nagerecht, nagerechten, panna cotta, romig, rood fruit, room, simpel, suiker, vanille, vanillestok, vanillestokje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetig, zoetigheid
Advocaattaart (Piet Huysentruyt)
Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.
Tagged With: advocaat, advocaatlikeur, boter, boudoir, boudoirkoekjes, boudoirs, dessert, ei, eieren, eierlikeur, fris, gelatine, koffie, kristalsuiker, nagerecht, Pasen, Piet Huysentruyt, romig, room, smeuïg, suiker, taart, thee, zoet
Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!
Scampi’s met kerrie (Colruyt)
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.
Tagged With: champignon, champignons, cognac, Colruyt, curry, dille, eenvoudig, flamberen, garnaal, garnalen, geflambeerd, gemakkelijk, kerrie, knoflook, look, lunch, Oosters, oosterse toets, paprika, romig, room, scampi, scampi's, schaaldier, schaaldieren, simpel, vis, zeevruchten
Spirelli met kip en courgette in roomsaus (Colruyt)
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!
Tagged With: basic, Colruyt, comfort food, courgette, curry, doordeweeks, eenvoudig, elke dag, gemalen kaas, geraspte kaas, gewoon, goedkoop, jong en oud, kaas, kerrie, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kinderen, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kippenblokjes, lente, niet duur, pasta, romig, room, roomsaus, simpel, snel en goed, spirelli, tomaat, tomaten, volkoren, voordelig, zon, zonnig
Gentse waterzooi
Wie lekkerbekt bij Belgische klassiekers, moet een echte Gentse waterzooi eens geprobeerd hebben. Dit recept zou al bestaan sinds de middeleeuwen en is een smeuïg kooksel (een 'zode' in een oud-Nederlands, vandaar zooi) van kip of vis, groentjes, aardappelen en room. Het is een smakelijke maaltijdsoep die je makkelijk zelf kan bereiden, op voorwaarde dat je een beetje geduld hebt. Ontdek in dit recept hoe jij de enige echte Gentse waterzooi met kip helemaal zelf kan klaarmaken!
Tagged With: aardappel, aardappelen, authentiek, België, Belgisch, belgisch koken, bloem, bouillon, classic, gekookte kip, Gent, Gentse waterzooi, groentjes, grootmoeders keuken, julienne, julienne groenten, juliennegroenten, kip, kippenbouillon, klassiek, klassieker, laurier, maaltijdsoep, middeleeuwen, middeleeuws, oud recept, prei, romig, room, roux, selder, soep, tijm, traditie, traditioneel, ui, vis, waterzooi, wortel, zooi
Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bouillon, champignons, Colruyt, frieten, frietjes, garnalen, gemalen kaas, gewoon, grijze garnalen, Groenland, Gruyère, heilbot, kroketjes, kroketten, maritiem, noordzee, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, puree, romig, room, roomsaus, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, vis, visbouillon, witte wijn
Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Tagged With: België, Belgisch, Bourgondisch, chique, classic, dagelijkse kost, één, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, fricassee, frietjes, gerookt spek, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kervel, klassiek, klassieker, konijn, kroketten, kruiden, laurier, nootmuskaat, retro, romig, room, roux, royaal, rozemarijn, selder, smaakvol, smauïg, spek, stoofpot, stoven, tijm, traditioneel, tuinkruiden, witte saus, wortel, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)
Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.
Tagged With: alledaags, beginner, bekende chef, champignon, champignons, comfort food, easy, eenvoudig, elke dag, gerookt spek, gewoon, italiaans, Italië, mediterraans, njam, paddenstoel, paddenstoelen, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, romig, room, roomsaus, simpel, snel klaar, sos piet, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, supersimpel, tagliatelle, vtm, vtm koken, zuiders
Snelle vispannetjes met puree
Ben jij ook liefhebber van een smeuïg vispannetje maar kijk je op tegen het lange kookproces? Dan is dit recept een handige oplossing: zonder gek veel werk tover je schattige en lekkere vispannetjes op tafel zonder uren te moeten kokkerellen.
Tagged With: aardappelpuree, alaska polak, alledaags, alledaagse kost, België, Belgisch, champignons, doordeweeks, garnaal, garnalen, grootmoeders keuken, kabeljauw, klassiek, klassieker, makkelijk, mosselen, noordzee, patatten, patattenpuree, prei, puree, romig, room, roux, schar, schelvis, selder, smeuïg, snel, stoemp, tong, vis, visbouillon, vispan, vispannetje, vlot, wijting, witte vis, witte wijn, wortel, zalm, zee, zilt
Winter Wonderland
Liefhebbers van een feestelijke en originele cocktail kunnen dit recept niet overslaan. Deze delicieuze cocktail met kokos, wodka en vanille-ijs is een feest voor alle zintuigen en perfect op een winters feestje.
Tagged With: alcohol, alcoholisch, apertitief, blauw, blue curaçao, chique, classy, cocktail, cream, creamy, drank, drankje, feest, feestelijk, fil, fris, ijs, ijzig, kerst, kerstmis, kokos, kokosnoot, koud, Malibu, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, oudjaar, party, receptie, romig, room, rum, sneeuw, speciaal, uitzonderlijk, uniek, vanille, vanilleijs, vodka, winter, winters, wodka, wonderland
Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.
Tagged With: aardappelen, bijgerecht, Bourgondisch, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestelijk, Frankrijk, Frans, gegartineerd, gratin, gratineren, grootmoeders keuken, Gruyère, Jeroen Meus, kaas, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, knoflook, look, nootmuskaat, oven, ovenschotel, Pasen, romig, room, royaal, traditie, traditioneel, tv, vegetarisch, veggie, zondag, zondagse kost
Pasta met scampi en geroosterde paprika
Het allerleukste aan pasta-receptjes is dat ze bijna altijd snel klaar en lekker makkelijk zijn. Dit lekkere recept met scampi en een simpel roomsausje is daar geen uitzondering op, integendeel!
Tagged With: alledaags, bieslook, easy, eenvoudig, geroosterd, gewoon lekker, italiaans, Italië, makkelijk, mediterraans, olijfolie, paprika, pasta, provençaals, romig, room, roomsaus, schaaldieren, simpel, snel klaar, vis, vlug klaar, zeevruchtenµ, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders





