Pijnboompitten? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Pijnboompitten? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - pijnboompitten

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?

Pasta pesto

Pasta pesto
De zomerse klassieker waar niemand aan kan weerstaan die uitblinkt in smaak én eenvoud? Pasta pesto, natuurlijk! Dit recept leert je deze authentieke Italiaanse favoriet uit Genua zonder zorgen noch moeite bereiden.

Koude pastasalade met rucola en kerstomaat

Koude pastasalade met rucola en kerstomaat
Deze eenvoudige pasta brengt het beste uit de mediterraanse wereld op je bord. Simpel, maar superlekker. Perfect als lunch, tussendoortje of tijdens een zonnige barbecue!

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)
Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.

Penne met avocado-rucolapesto (Colruyt)

Penne met avocado-rucolapesto (Colruyt)
De meest eenvoudige manier om nu en dan vegetarisch te koken, is een zelfgemaakte pesto met pasta. Het is simpel, vraagt weinig tijd en - met het juiste recept - lekker. Dit toffe idee van Colruyt brengt heel wat gezonde smaken op tafel.

Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus

Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)
Hoewel 'dé oosterse keuken' een heel algemene term is, betreft het voor ons - Europeanen - voornamelijk smakelijke recepten en ingrediënten propvol smaak. Dit recept van Colruyt combineert verschillende invloeden om tot een ongelooflijk lekker gerechtje te komen.

Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)

Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)
Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.

Tagliatelle met kip, broccoli en radijsjes

Tagliatelle met kip, broccoli en radijsjes
Wanneer je zin hebt in een gezonder gerechtje - na iets te veel royale tafelmomentjes - denken we vaak aan saaie rauwkost. Nochtans kan je met een handvol gezonde ingrediënten iets klaarmaken dat lekker én gezond is. Deze pasta is perfect op een zonnige dag, maar is evengoed perfect als afkickkost na alle feestdagen van kerst en nieuw.

Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Het allerleukste aan pasta? Met weinig ingrediënten en moeite heerlijke dingen bereiden. Deze vegetarische pasta blinkt uit in eenvoud en smaak, absoluut de moeite waard om ook eens te proberen.

Pestotoastjes met spinazie

Pestotoastjes met spinazie
Een makkelijk en lekker hapje komt tijdens allerlei feestelijkheden steeds weer van pas. Dit recept leert je een uiterst eenvoudig en toch bijzonder smaakvol (vegetarisch) toastje te maken waar al je gasten van zullen smullen. Lekker als hapje, amuse, voorgerecht of lunch.

Gemarineerd kalfsmedaillon met tagliatelle

Gemarineerd kalfsmedaillon met tagliatelle
Een fijn stukje kalfsvlees is in de Italiaanse keuken een kostbaar goed, veelal is het de apotheose van een lekker diner. Met de juiste, zelfgemaakte, marinade en eenvoudige garnering kan je van een lekker stuk medaillon een ware topper maken. Heerlijk met een koel glas wijn op een zonnige avond.

In limoncello gemarineerde eend

In limoncello gemarineerde eend
Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.

Italiaans kalkoengebraad met tagliatelle (Colruyt)

Italiaans kalkoengebraad met tagliatelle (Colruyt)
Wie aan Italië denkt, denkt aan pasta en pizza. Een kalkoengebraadje ligt minder voor de hand, terwijl zo'n sappig stukje vlees net erg geschikt is om een zonnig, Italiaans gerechtje klaar te maken. Met wat zalige tagliatelle, authentieke pesto en een broccoli-roomsausje waan je je in een oogwenk op een Romeins terrasje.

Pesto Genovese

Pesto Genovese
De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,... Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.