Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 400 gram penne rigata
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 2 rijpe avocado's
- 1 teentje look gepeld
- 200 gram rucola gespoeld
- 100 gram Parmezaanse kaas vers gemalen/geraspt
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Rooster de pijnboompitjes in een hete pan (met antibaklaag, zonder vetstof) tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Gaar de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Halveer de avocado's, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit.
- Hak de helft van de rucola grof en doe samen met de avocado, de pijnboompitjes, het teentje look, de Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie (3 à 4 eetlepels) in een blender/mixer.
- Mix tot de ingrediënten een smeuïge pesto geworden zijn. Kruid af met peper en zout, maak eventueel wat smeuïger met nog een scheut olijfolie.
- Giet de gegaarde pasta af en meng er onmiddellijk de pesto onder. Serveer met de andere helft van de rucola en eventueel nog wat Parmezaanse kaas. Erg lekker met een frisse, witte wijn. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind