Oosters? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Oosters? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - Oosters

Oosterse salade met kip en rode kool

Oosterse salade met kip en rode kool
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.

Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)

Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)
Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!

Zalmburgers met limoenmayo

Zalmburgers met limoenmayo
Hamburgers! Daar zijn heel wat mensen dol op. Behalve dat een lekkere, snelle snack is, kan je er ook alle kanten mee op. Ook met vis en meer bepaald zalm kan je aan de slag. Ontdek in dit recept hoe je heerlijke zalmburgers maakt met oosterse invloeden die lekker fris smaken dankzij de extra limoenmayonaise.

Spaghetti met bloemkool en scampi

Spaghetti met bloemkool en scampi
Wie spaghetti zegt, zegt Italië. Deze populaire pastasoort kennen we het best met bolognese-saus. Altijd lekker, maar er valt nog zo veel meer te ontdekken! In dit recept maken we de lange slierten klaar met knapperige stukjes bloemkool, scampi en een romig sausje van kokosroom en curry.

Coquilles met tomaten en twee pepers

Coquilles met tomaten en twee pepers
Wie houdt van wat meer avontuur in de keuken, zal benieuwd zijn naar een receptje zoals dit! De pure smaak van Sint-Jakobosnoten (altijd lekker als verfijnd hapje of voorgerecht) wordt gecombineerd met technieken en smaken uit alle windstreken. Van een klassiek Italiaans bedje van tomaat en basilicum, tot een unieke roomsaus met twee pepers, kokos en koriander. Fusion van de bovenste plank.

Oosterse ramensoep

Oosterse ramensoep
Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.

Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)

Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)
Dit visrecept van Sofie Dumont is snel klaar en barst van smaak. Inspiratie haalde ze in Aziatische keukens met ingrediënten zoals citroengras en kokos. Perfect om smaakvol te variëren zonder veel werk!

Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)

Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)
Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.

Oosterse pasta met kip en paksoi

Oosterse pasta met kip en paksoi
Liefhebbers van pasta met een verfijnde portie oosterse smaken houden dit recept best goed mee. De malse stukken kip staan garant voor een lekkere maar snelle bereiding die dankzij typische smaakmakers zoals sojasaus en knapperige stukken paksoi voor heerlijke variatie in je weekmenu zorgt.

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!

Loempia met kip en groenten (Piet Huysentruyt)

Loempia met kip en groenten (Piet Huysentruyt)
Loempia's kennen we allemaal als een Aziatische lekkernij van gefrituurd deeg met een gevarieerde vulling van groentjes, vlees,... Deze specialiteit kan je best makkelijk zelf klaar maken, al wat je nodig hebt is een beetje handigheid en een goed recept - zoals dit basisrecept van Piet Huysentruyt, bijvoorbeeld.

Thaise kip met basilicum

Thaise kip met basilicum
Dit erg snelle recept uit Thailand met kippengehakt zorgt voor een heerlijke explosie aan smaken die prima combineert met rijst of noedels en talloze groentjes. Niet te missen!

Kip Teriyaki (Nigella Lawson)

Kip Teriyaki (Nigella Lawson)
Iets 'teriyaki' bereiden is ondertussen heel erg ingeburgerd geraakt. De techniek is relatief eenvoudig: versneden stukjes vlees die in een marinade op basis van sojasaus worden opgebakken. Ook Nigella Lawson is er dol op. In dit recept legt ze uit hoe zij, snel en vlot, kip teriyaki maakt.

Thaise viscurry

Thaise viscurry
Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.

Babi tempra

Babi tempra
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.