Sesamolie | Sesamolie |

 

Recepten - sesamolie

Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas (Colruyt)

Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas (Colruyt)
Voor wie houdt van een exotische wind in de keuken is dit recept van Colruyt ongetwijfeld een topper. Opgebakken rijst, boordevol groentjes én ananas met een mals, gemarineerd stukje zalm. En dat allemaal zonder veel werk. Genieten maar!

Schelvis met sojascheuten en edamame

Schelvis met sojascheuten en edamame
Heerlijk en toch mager eten? Dan is vis de beste keuze. Schelvis heeft een volle en verfijnde smaak die met talloze ingrediënten te combineren is. In dit recept kiezen we voor een Aziatische aanpak: met sojascheuten en edamame. Daarnaast is het een low-carbgerecht: geen pasta of rijst.

Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)

Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)
Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.

Noedels met rundderreepjes en peultjes

Noedels met rundderreepjes en peultjes
Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!

Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)

Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)
Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen

Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen
Snel, simpel, oosters en ontzettend lekker! Dat is exact wat dit vlotte recept met gemarineerde kalfsreepjes en sojabonen omschrijft.

Oosterse salade met kip en rode kool

Oosterse salade met kip en rode kool
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.

Sushibowl met zalm en rode kool

Sushibowl met zalm en rode kool
De poké-bowl behoeft ondertussen geen introductie meer. De kom met allerlei verse groentjes rijst en/of vis uit Hawaï is al eventjes een populair gerecht wereldwijd. En terecht: het is een gezonde en gevarieerde lunch die je makkelijk meeneemt. Wanneer de ingrediënten veelal lijken op wat je ook in sushi kan vinden (zalm, nori,...), noemen ze het ook wel eens een sushi-bowl. In dit recept kan je een makkelijke bereiding terugvinden met als extra smaakmaker reepjes gemarineerde rode kool!

Zalmburgers met limoenmayo

Zalmburgers met limoenmayo
Hamburgers! Daar zijn heel wat mensen dol op. Behalve dat een lekkere, snelle snack is, kan je er ook alle kanten mee op. Ook met vis en meer bepaald zalm kan je aan de slag. Ontdek in dit recept hoe je heerlijke zalmburgers maakt met oosterse invloeden die lekker fris smaken dankzij de extra limoenmayonaise.

Taco’s met zalm

Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.

Oosterse ramensoep

Oosterse ramensoep
Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.

Skrei met sojawok

Skrei met sojawok
Skrei, beter bekend als love-fish, is een typische delicatesse rond Valentijn. Dan zijn deze jonge kabeljauwen immers helemaal op smaak. De delicate smaak laat zich uitstekend combineren met de oosterse toetsen die je in dit gerecht ontdekt.

Gerookte zalm met chili en limoen

Gerookte zalm met chili en limoen
Gerookte zalm kan je ondanks de eenvoud van het product gerust als een delicatesse beschouwen. Vooral als voorgerecht is het een dankbaar ingrediënt. Ben je op zoek naar een origineel hapje dat toch de smaak van zalm centraal houdt? Zoek niet verder; aangevuld met avocado, komkommer en een simpele maar pittige dressing is dit het recept dat je zocht.

Kip Teriyaki (Nigella Lawson)

Kip Teriyaki (Nigella Lawson)
Iets 'teriyaki' bereiden is ondertussen heel erg ingeburgerd geraakt. De techniek is relatief eenvoudig: versneden stukjes vlees die in een marinade op basis van sojasaus worden opgebakken. Ook Nigella Lawson is er dol op. In dit recept legt ze uit hoe zij, snel en vlot, kip teriyaki maakt.

Babi tempra

Babi tempra
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.