Oregano | - deel 9 Oregano | - deel 9

 

Recepten - oregano

Italiaans tomatensoepje met mozzarella

Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!

Pizza scampi mozzarella

Pizza scampi mozzarella
Een lekkere pizza gaat er altijd in! Bovendien zijn zelfgemaakte pizza's veel leuker, lekkerder en goedkoper dan afhalen. Dit recept leert je de kneepjes van het vak om de ideale pizza scampi-mozzarella te maken.

Gepofte aardappel met zure room, grijze garnaaltjes en gegrilde groenten

Gepofte aardappel met zure room, grijze garnaaltjes en gegrilde groenten
Een gepofte aardappel is een heerlijk makkelijke manier om iets leuks te presenteren waar je nog allerlei kanten mee op kan. Met een fijn sausje op basis van zure room heb je een erg lekkere basis. In dit recept werken we verder met grijze garnalen en een selectie zomerse gegrilde groenten.

Duivenfilets met boontjes, röstis en een Toscaans sausje

Duivenfilets met boontjes, röstis en een Toscaans sausje
Met duivenfilets kan je heerlijke gerechten maken zonder enige moeite, het fijne vlees vraagt immers weinig werk. Met enkele klassieke en zeker zo eenvoudige ingrediënten, zoals boontjes en een Italiaans tomatensausje, tover je een alledaags maar feestelijk gerecht op tafel.

Italiaanse kippenburger met zomerse pasta en boontjes

Italiaanse kippenburger met zomerse pasta en boontjes
Een bereid stukje vlees kan je ook zelf maken. Het resultaat is doorgaans stukken gezonder dan wat je in de winkel koopt. En het is heel wat leuker op de koop toe! Dit recept leert je zelf lekkere, zuiderse kippenburgers maken. Heerlijk met een simpele pasta en wat verse tuinboontjes.

Gemarineerd kalfsmedaillon met tagliatelle

Gemarineerd kalfsmedaillon met tagliatelle
Een fijn stukje kalfsvlees is in de Italiaanse keuken een kostbaar goed, veelal is het de apotheose van een lekker diner. Met de juiste, zelfgemaakte, marinade en eenvoudige garnering kan je van een lekker stuk medaillon een ware topper maken. Heerlijk met een koel glas wijn op een zonnige avond.

Gegrilde mozzarellabroodjes

Gegrilde mozzarellabroodjes
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.

Siciliaanse spaghetti

Siciliaanse spaghetti
Spaghetti eten we doorgaans met een klassieke Bolognese-saus. Er zijn echter heel wat meer lekkere manieren te vinden op deze klassieke pasta te vergezellen. Deze traditionele Siciliaanse variant moet je zeker eens proberen: vegetarisch, erg eenvoudig, bomvol smaak en erg gezond. Een smakelijk staaltje 'cucina povera'; zalig koken met weinig middelen.

Tortillawraps met Mexicaanse kip

Tortillawraps met Mexicaanse kip
Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip

Spicy cajunpasta met gemarineerde kip
Het woord 'cajun' dekt in de culinaire wereld een erg brede lading. Het gaat in principe om gerechten die afkomstig zijn uit Louisiana, een streek in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een culinaire smeltkroes van Franse, Creoolse (Afrikaanse), Zuid-Europese en Indiaanse invloeden. De gerechten zijn dan ook veelal pittig en barsten van smaak. Dit recept leert je een supersimpele maar lekkere (en vooral pittige) pasta maken die aldaar inspiratie haalt, gecombineerd met wat Texaanse invloeden.

Pizza Romana

Pizza Romana
Deze erg klassieke Italiaanse pizza uit Lazio (de streek rond Rome) met ansjovis en kappertjes zal je vaak als Napoletana aangeduid vinden. Niets is echter minder waar, een echte Napoletana (afkomstig uit Napoli) wordt enkel met tomatensaus en kaas belegd. Wat wel vast staat: deze pizza is wereldwijd geliefd vanwege de eenvoudige maar lekkere smaak!

Moussaka (Jeroen Meus)

Moussaka (Jeroen Meus)
Moussaka kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van Griekenland. Deze stevige ovenschotel is wereldberoemd vanwege de volle en karakteristieke smaak. Het wordt wel eens vergeleken met Lasagne, maar dan met lamsgehakt, aardappelen en aubergine. Het gerecht vraagt wat werk en best veel tijd, maar deze Griekse klassieker moet je vast en zeker een keer geprobeerd hebben. Jeroen Meus helpt je op weg!

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes
Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat
Mager. Gezond. Vlug klaar. Supersimpel. Vegetarisch, zelfs veganistisch. Boordevol smaak en vitaminen. En bovenal heerlijk lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel neen, deze pasta bestaat uit eenvoudige maar doeltreffende ingrediënten en zal je verbazen. Dit is échte dagelijkse kost waar werkelijk niets op aan te merken valt. Proberen maar!

Gevulde tomaten met rijst en salsa

Gevulde tomaten met rijst en salsa
Een simpel vegetarisch gerechtje dat schreeuwt om een straaltje zon. Beter kan je deze eenvoudige gevulde tomaten met rijst en salsa niet omschrijven.