Tagliatelle? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Tagliatelle? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - tagliatelle

Tagliatelle met Ragu all’Anatra

Tagliatelle met Ragu all’Anatra
Wat veel mensen vergeten of niet weten is dat de klassieke bolognese-saus in feite een ragu is. Dat betreft een Italiaanse, traag en lang gegaarde tomatensaus met vlees. En dat hoeft, aldus, niet altijd gehakt te zijn. Zin in iets verfijnd en toch krachtig van smaak? Deze ragu met eend ("anatra") is fantastisch en extra lekker tijdens het wildseizoen.

Heilbot met tagliatelle en kerstomatensaus

Heilbot met tagliatelle en kerstomatensaus
Heilbot is een gesmaakte vis die vlot combineert met ingrediënten uit alle windstreken. Zo combineren we deze vis met een Italiaans gerechtje: tagliatelle met een kerstomatensausje. Simpel, alledaags en toch verfijnd lekker.

Pasta putanesca met kabeljauw

Pasta putanesca met kabeljauw
Pasta putanesca is een beroemde klassieker uit Italië. De zilte, ietwat pikante saus op basis van knoflook, ansjovis en chili is zo eenvoudig en toch ontzettend smaakvol. In dit recept voegen we er als extra een mals stukje kabeljauw aan toe. Een eenvoudige maar lekkere en heel doeltreffende aanvulling.

Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)

Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)
Wie pasta zegt, denkt hoogstwaarschijnlijk instant aan de befaamde bolognese-saus. Deze wereldwijd geliefde klassieker uit het Italiaanse Bologna dient - ondanks de talloze varianten - volgens de regels van de kunst bereid te worden. OokPiet Huysentruyt weet dat. Of hij het helemààl correct aanpakt in dit recept is iets voor de kenners om te beoordelen, wij kunnen enkel vaststellen dat het resultaat ontzettend lekker is!

Schelvishaasje met tagliatelle en spinazie

Schelvishaasje met tagliatelle en spinazie
Vis hoeft niet altijd met puree geserveerd te worden, ook pasta in een prima keuze! Je kan het zelfs nog steeds vrij klassiek maken door er een romige pasta met verse spinazie van te maken. De delicate smaak van een schelvishaasje past daar prima bij, aangevuld met gepofte kerstomaatjes. Lekker gewoon, gewoon lekker!

Tagliatelle met spinazie, pompoen en staartvis in witloofsaus (Colruyt)

Tagliatelle met spinazie, pompoen en staartvis in witloofsaus (Colruyt)
Uit elk onderzoek blijft dat het aantal groentjes dat je dagelijks consumeert een onmiddellijke, positieve impact heeft op je gezondheid. Kies daarom vaker voor recepten zoals deze hier van Colruyt: pompoen en spinazie met een zacht stukje vis in een romig witloofsausje. De tagliatelle maakt er een eenvoudig maar origineel en lekker veelzijdig gerecht van.

Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)

Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)
De kracht van lekkere pasta-bereidingen is dat ze best zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit minder bekende, maar authentieke, recept leerde Nigella Lawson kennen dankzij een vriendin. Ze is er sindsdien dol op: tagliatelle met geroosterde kip, rozijnen, pijnboompitjes en kruiden.

Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)

Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)
Wanneer het wildseizoen start wrijven lekkerbekken zich in de handen! Dit recept van supermarkt Colruyt combineert twee absolute toppers: malse reemedaillons met kraakverse champignons. Alledaagse en toch feestelijke kost waar je zelfs een kerst- of nieuwjaarsfeest mee kan opwaarderen.

Pasta met gehakt en witte kool

Pasta met gehakt en witte kool
Witte kool is een voedzame en dankbare wintergroente waar je alle kanten mee uit kan. Ook een simpele pasta met gehakt, bijvoorbeeld. Perfect voor die dagelijkse zoektocht naar lekker, betaalbaar en makkelijk eten.

Reestoverij met chianti

Reestoverij met chianti
Het wildseizoen is voor fijnproevers een groot feest. Vooral ree is een populaire keuze: het vlees heeft een uitgesproken maar verfijnde smaak. Dat past perfect bij de delicate smaak van chianti: een Italiaanse rode wijn die heerlijk is in stoofpotjes. Zoals dit recept: laat alle smaken van de herfst perfect samenkomen in dit traag gegaarde, mediterrane gerecht.

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)
Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn in alle omstandigheden een goed idee: lekker voor alle leeftijden. Door ze zelf te maken kan je er bovendien eindeloos mee variëren. De balletjes in dit recept maak je met kippengehakt en Parmezaanse kaas, wat fantastisch past bij een klassieke tomatensaus en pasta (of brood, of rijst,...).

Pasta met zalm en spinazieroom

Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!

Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)

Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)
Wie houdt van een eenvoudige, authentieke pasta met weinig poespas en liefde voor de pure, Italiaanse keuken zal dol zijn op deze pasta van Gennaro Contaldo. Het geheim? Malse gehaktballetjes die niet gebakken maar gestoomd worden!

Tagliatelle met kip in parmezaansaus

Tagliatelle met kip in parmezaansaus
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.