Sesamzaadjes | Sesamzaadjes |

 

Recepten - sesamzaadjes

Sushibowl met zalm en rode kool

Sushibowl met zalm en rode kool
De poké-bowl behoeft ondertussen geen introductie meer. De kom met allerlei verse groentjes rijst en/of vis uit Hawaï is al eventjes een populair gerecht wereldwijd. En terecht: het is een gezonde en gevarieerde lunch die je makkelijk meeneemt. Wanneer de ingrediënten veelal lijken op wat je ook in sushi kan vinden (zalm, nori,...), noemen ze het ook wel eens een sushi-bowl. In dit recept kan je een makkelijke bereiding terugvinden met als extra smaakmaker reepjes gemarineerde rode kool!

Sushi-salade met zalm

Sushi-salade met zalm
Wel zin in sushi maar geen zin noch talent om deze verfijnde rijsthapjes volgens de regels van de kunst klaar te maken in een mooie rol? Geen paniek: je kan er ook een salade van maken die zeker zo lekker is en toch al het lekkers van typische sushi-ingrediënten combineert.

Taco’s met zalm

Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)
Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)
Wie niet bang is van een exotisch avontuur in de keuken, zal deze noedelssalade van Jamie Oliver zeker en vast waarderen! Zoals je mag verwachten van Aziatische gerechten bevat het gerecht een lekkere waaier aan contrasten: van smeuïge kip, tot gegrilde ananas, verse kruiden en chili.

Thaise bowl met runderreepjes

Thaise bowl met runderreepjes
Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.

Zalmfilets met mangosaus

Zalmfilets met mangosaus
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.

Oosterse varkenshaas met wokgroentjes

Oosterse varkenshaas met wokgroentjes
De zachte en verfijnde smaak van een varkenshaas laat zich vlot combineren met allerlei smaakmakers en ingrediënten. Dit recept voert je naar oosterse streken met een milde saus op basis van sojasaus. De knapperige wokgroentjes passen perfect bij het sappige vlees.

Citroenrijst met scampi en ei

Citroenrijst met scampi en ei
Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)
Dit oosterse recept van Sandra Bekkari met zalm, noedels en allerlei groentjes is een gezonde smaakbom waar je weinig werk mee hebt. Ideaal om op een doordeweekse dag een snelle en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.

Yakitori

Yakitori
Yakitori is een heerlijke lekkernij uit Japan die vooral populair is als snelle snack op straat en op allerlei manieren bereid wordt. De regels zijn simpel: gespiesd kippenvlees. Welke soort kippenvlees, de kruiding en de bakwijze kunnen allemaal sterk verschillen. In dit makkelijke basisrecept kiezen we voor de typische zoet-zure en licht-pikante smaak die we doorgaans associëren met oosterse gerechten. De sappige spiesjes doen het goed als aperitief of bijgerecht.

Oosterse runderreepjes

Oosterse runderreepjes
Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.

Lamsrack sous vide met sesam en ovengroenten

Lamsrack sous vide met sesam en ovengroenten
Ben jij op zoek naar een uniek feestelijk gerecht waar je gegarandeerd complimentjes mee binnen kan halen? Met dit topgerecht scoor je zeker punten bij je tafelgasten. Voor je begint: zorg dat je zeker de juiste apparatuur in huis hebt voor sous vide, om te grillen en om groenten in de oven te bakken. Heb je alles in huis? Goed! Tijd om die échte chefkok in jou los te laten. De bedoeling is om eerst je vlees te laten marineren. Vervolgens gaat het lam in de sous vide en uiteindelijk leg je het vlees nog even op een grill (barbecue of pan) om het de perfecte buitenlaag te geven. Deze sous vide lamsrack wordt gemarineerd in een heerlijke saus van soja, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook. Jij kiest natuurlijk welke lekkere groenten je graag bij dit lekker stukje vlees zou willen eten. Geen idee wat er goed bij zou passen? Op onze website vind je heel wat ideetjes voor ovengerechten, met of zonder seizoensgroenten. Smullen maar!

Honingcake (Piet Huysentruyt)

Honingcake (Piet Huysentruyt)
Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.