Recepten - Hoofdgerecht - Ovenschotel
Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)
Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!
Tags: broccoli, cayennepeper, chorizo, chorizoworst, Colruyt, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gratin, kaas, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, kip, kipblokjes, kipfilet, kippenhaasjes, kippenstukjes, makkelijk, ovengebakken, ovenschotel, pasta, peterselie, rijst, rijstschotel, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, voor elke dag
Ovenschotel met zalm en broccolistoemp (Jeroen Meus)
Volgens Jeroen Meus is dit recept perfect om kinderen vis te leren eten. De smeuïge ovenschotel bestaat uit drie lekkere en eenvoudige laagjes: broccolipuree, stukjes zalm in een sausje en een krokant kaaskorstje. Ideale comfort food voor alle leeftijden.
Tags: aardappelen, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, comfort food, dagelijkse kost, één, gegratineerd, gratin, gratineren, Jeroen Meus, kaas, kaaskorst, kids, kinderen, kindvriendelijk, loskokende aardappelen, oven, ovenschotel, puree, roux, saus, vis, voor alle leeftijden, voor elke dag, witte ijn, zalm
Ovenschotel met vis en champignons
Het fijne aan een ovenschotel is dat je er talloze ingrediënten in kwijt kan, veel op voorhand kan klaarmaken en alles in één kom kan serveren op tafel. Extra leuk wanneer je bezoek verwacht. Deze verfijnde ovenschotel bevat stukjes vis, champignon en aardappel die overgoten worden met een smeuïg roomsausje met mosterd. Genieten maar!
Tags: Belgisch, bezoek, champignon, champignons, comfort food, dragon, éénpansgerecht, kabeljauw, kastanjechampignons, mosterd, mosterdsausje, noordzee, op voorhand, oven, ovengebakken, ovenschotel, romig, room, roomsaus, roomsausje, tijm, verfijnd, vis, visblokjes, visschotel, witte vis, witte wijn, zalm, zalmblokjes
Broccoligratin met worst en asperges
Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.
Tags: aardappelpuree, asperge, aspergepunten, asperges, boerenworst, broccoli, broccolistoemp, chipolata, comfort food, éénpansgerecht, Emmentaler, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, herfst, kaas, kids, kindvriendelijk, kippenworst, merguez, ovengebakken, ovengerecht, pijnboompitjes, pijnboompitten, puree, stoemp, winter, worst
Geroosterde krieltjes met spinazie en spek
Wanneer je lekker maar efficiënt wil koken voor het gezin, is 'eenvoud siert' het beste motto. Een minimum aan ingrediënten heeft enkel voordelen in dat geval: het is goedkoper, levert minder werk op en ingrediënt kan schitteren. Deze kinderlijk eenvoudige - maar bijzonder lekkere - ovenschotel met spek en spinazie is daar het veste voorbeeld van!
Tags: alledaags, boerenkost, budget, comfort food, doordeweek, éénpansgerecht, eenvoudig, gerookt spek, goedkoop, kindvriendelijk, krielaardappelen, krielaardappeltjes, krieltjes, nieuwe patatjes, ontbijtspek, ovengerecht, ovenschotel, pijnboompitjes, plakjes spek, romig, room, simpel, snel klaar, spek, spinazie, weinig ingrediënten, weinig werk
Gegratineerd witloof met ham en kaas
Die deze klassieker niet kan appreciëren, weet niet wat hij/zij mist! Dit op-en-top Belgische gerecht is een geliefde keuze tijdens koude maanden omdat het fantastisch, hartverwarmend recept is met typische ingrediënten van bij ons: hesp, witloof en kaas. Een smeuïge puree maakt deze traditionele topper af.
Tags: aardappelpuree, België, Belgisch, boerenkost, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, grootmoeders keuken, ham, hesp, hespenrollen, hespenrolletjes, kaas, kaassaus, klassiek, klassieker, lokale producten, nootmuskaat, oven, ovenschotel, puree, stoemp, streekproducten, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, witlof, witloof
Winterse ovenschotel met zwarte pens
Zwarte pens (ook wel beuling genoemd) is een unieke delicatesse die tegelijkertijd erg eenvoudige boerenkost is. De verfijnde en uitgesproken smaak past prima bij iets zoet en is daardoor populair tijdens de wintermaanden. In dit gerecht maken we een eenvoudige ovenschotel met stukjes appel, aardappel en knolselder. Winters genieten!
Tags: aardappel, aardappelblokjes, aardappelen, appel, België, Belgisch, beuling, boerenkost, éénpansgerecht, eenvoudig, geroosterde groentjes, herfst, jonagold, kindvriendelijk, knolselder, knolselderblokjes, lokaal, ovengerecht, ovenschotel, pens, pensen, plaatselijk, sjalot, tijm, voor elke dag, winter, zwarte pens
Ovengebakken kip ras-el-hanout
Wanneer je 'ras-el-hanout' ziet staan, weet je dat het een culinair reisje richting Marokko wordt. Dit kenmerkende kruidenmengsel bestaat uit wel meer dan 20 specerijen en geeft een typische, royale smaak aan talloze Noord-Afrikaanse gerechten. Bovendien combineert de mengeling vlotjes met vrijwel alle ingrediënten: zoals kip en groentjes, bijvoorbeeld.
Tags: aardappelen, afrika, Afrikaans, citroen, kip, kipfilet, kippendijen, knoflook, koriander, kruidenmengeling, kruidig, look, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrika, Noord-Afrikaans, ovengebakken, ovengerecht, ovengeroosterd, ovenschaal, ovenschotel, ras el hanout, rode ui, smaakvol, specerijen, tijm, weinig werk, wortel, wortelen, zoete aardappel
Geroosterde bloemkool met linzen en bonen (Jamie Oliver)
Zelfs notoire vleeseters zullen deze heerlijke vegetarische bereiding van Jamie Oliver lusten. Door een bloemkool in te wrijven met een pittige curry en die in z'n geheel klaar te maken in de oven, gaat er een volledig nieuwe wereld van smaken open. Het stoofpotje met linzen en zwarte bonen maakt het vegetarische festijn compleet!
Tags: bloemkool, bonen, chutney, curry, exotisch, geen vlees, gerookte paprika, gestoofd, Indië, Indisch, Jamie Oliver, koriander, linzen, madras, madrascurry, mango, mango chutney, oven, ovengebakken, ovengebakken bloemkool, rode curry, selder, stoofpotje, tomaat, tomatenblokjes, veel groentjes, veganistisch, vegetarisch, wereldkeuken, wortel, zwarte bonen
Macaroni ham-kaas met yoghurtsaus
Macaroni met ham en kaassaus is een zalige klassieker om regelmatig terug op het menu te laten verschijnen. Anderzijds is het een weinig gezonde keuze. Gelukkig probeert dit recept daar iets aan te doen. Door de kaassaus te bereiden met Griekse yoghurt is het resultaat minder vet, maar zeker zo smeuïg. De frisse erwtjes zorgen er bovendien voor dat er ook een groente aanwezig is.
Tags: anders, basisrecept, comfort food, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gezonde variant, gratin, Griekse yoghurt, grote groep, Gruyère, ham, hamblokjes, hesp, kaas, kinderen, kindvriendelijk, klassieker, mac and cheese, macaroni, mozzarella, op voorhand, origineel, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, romig, room, smeuïg, speciaal, Varken, varkensvlees, verrassend, yoghurt, yoghurtsaus
Zalmgratin met spinazie
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Tags: aardappelblokjes, aardappelen, basilicum, bloem, boter, champignons, comfort food, comfortabel, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, groentebouillon, grote groep, herfst, kaas, lente-ui, op voorhand, oregano, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, prei, roux, spinazie, vis, winter, zalm, zalmfilet, zalmgratin
Geroosterde kippenbouten met krieltjes en boontjes
Geroosterde kippenbouten, dat is een keuze die je vaak kan laten terug komen op je weekmenu. De oven doet al het werk en het resultaat smaakt altijd. Daarnaast laat gebraden kip zich heel makkelijk combineren met talloze ingrediënten. In dit recept kiezen we voor knapperige krieltjes en malse boontjes. Perfect in de lente, maar net zo lekker doorheen het hele jaar.
Tags: aardappelen, alle dagen, bonen, boontjes, doordeweeks, dragon, gebarden kip, geroosterde aardappelen, geroosterde kip, kerstomaatjes, kindvriendelijk, kip, kippenbouten, kippenboutjes, knoflook, krielpatatjes, krieltjes, lente, oiven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Pasen, peterselie, prinsessenboontjes, tuinkruiden
Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli
Door aardappelen zorgvuldig in te snijden, kan je ze heerlijk klaarmaken in de oven. De bereidingswijze is bekend onder de term 'hasselback', maar laat heel wat varianten toe. In dit recept met weinig ingrediënten (handig!) gebruiken we smeuïge roomkaas op ze nog verfijnder te maken. De knapperige broccoli en gerookte zalm passen er perfect bij.
Kip florentine (Colruyt)
In dit recept geeft het kookteam van Colruyt een smakelijke interpretatie van kip op Florentijnse wijze. Of die bereiding heel authentiek is, staat niet vast. Dat de smeuïge bereiding met room, kaas en spinazie overheerlijk smaakt is wel een garantie. De (volkoren) penne maakt dit Italiaanse gerecht compleet.
Tags: alledaags, Colruyt, Emmentaler, gegratineerd, geraspte kaas, gratin, gratineren, grote pasta, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, kio, kipfilet, kruidig, mediterraans, mozzarella, ovengerecht, ovenschotel, pasta, penne, prosciutto, rauwe ham, romig, room, roomsaus, spinazie, tabasco, volkoren pasta, volkoren penne, voor elke dag, zuiders
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Tags: België, Belgisch, boter, botersaus, citroen, dragon, eenvoudig, groene kruiden, grootmoeders keuken, kabeljauw, kabeljauwfilet, kerstomaatjes, klassiek, knapperig, met puree, olijfolie, op grootmoeders wijze, op Vlaamse wijze, panko, peterselie, puur, trostomaatjes, vis, visfilet, vlaams, witte vis, witte wijn, zuiver