Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).
Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 400 gram kikkererwten blik
- 120 gram kappertjes op azijn
- ras el hanout
- olijfolie
- peper en zout
- enkele takjes peterselie
- 2 bollen burrata (optioneel)
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de bloemkool in hapklare roosjes en doe ze in een ruime ovenschaal.
- Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de bloemkool.
- Bestrooi royaal met ras-el-hanout en olijfolie. Breng verder op smaak naar wens met peper en zout. Roer grondig om.
- Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven (180°) en laat een kwartier bakken.
- Voeg na het kwartier de kappertjes toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Laat wederom een kwartier bakken.
- De ovenschotel is klaar eenmaal de bloemkoolroosjes goudbruin kleuren. Roer indien nodig nogmaals om en laat verder bakken naar wens.
- Optioneel: schik de burrata in het midden van de ovenschaal. Besprenkel met wat peper en zout en laat heel even meebakken zodat de kaas mals wordt.
- Bestrooi net voor het opdienen met peterselie. Serveer met brood, pasta of couscous. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind