Geroosterde bloemkool met burrata? Het beste recept vind je hier! Geroosterde bloemkool met burrata? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Geroosterde bloemkool met burrata

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Geroosterde bloemkool met burrata
Recept Afdrukken
Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).
Geroosterde bloemkool met burrata
Recept Afdrukken
Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de bloemkool in hapklare roosjes en doe ze in een ruime ovenschaal.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de bloemkool.
  3. Bestrooi royaal met ras-el-hanout en olijfolie. Breng verder op smaak naar wens met peper en zout. Roer grondig om.
  4. Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven (180°) en laat een kwartier bakken.
  5. Voeg na het kwartier de kappertjes toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Laat wederom een kwartier bakken.
  6. De ovenschotel is klaar eenmaal de bloemkoolroosjes goudbruin kleuren. Roer indien nodig nogmaals om en laat verder bakken naar wens.
  7. Optioneel: schik de burrata in het midden van de ovenschaal. Besprenkel met wat peper en zout en laat heel even meebakken zodat de kaas mals wordt.
  8. Bestrooi net voor het opdienen met peterselie. Serveer met brood, pasta of couscous. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*