Recepten - parmezaan
Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.
Tags: Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, diner, eenvoudig, ei, eieren, Emmentaler, Frans, Franse keuken, gemalen kaas, gerookt, gerookt spek, groentetaart, Gruyère, hartig, kaas, klassiek, Lorraine, lunch, makkelijk, nootmuskaat, opgeklopt, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, prei, preiwit, quiche, quiche Lorraine, room, simpel, snack, spek, spekjes, spekreepjes, spelblokjes, typisch, ui
Slasoep met kippengehaktballetjes (Jeroen Meus)
Een frisse krop sla is een prima basis voor een knapperige salade, maar wist je dat je er ook een heerlijke soep mee kan bereiden? Met de deskundige hulp van Jeroen Meus maak je een lekkere pot soep die, vooral dankzij de lekkere balletjes, gesmaakt zal worden door het hele gezin!
Tags: dagelijkse kost, eenvoudig, gemixt, gerookt spek, grootmoeders keuken, ijsbergsla, Jeroen Meus, kip, kippenballetjes, kippengehakt, krop sla, kruiden, kruidentuiltje, laurier, low carb, makkelijk, mixen, mixer, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, simpel, sla, slasoep, soep, spek, spekjes, tijm
Risotto met scampi en venkel
Een smeuïge risotto smaakt altijd. Het leukste aan dit traditionele Italiaanse recept is dat er er heel combinaties mogelijk zijn. Deze combinatie van venkel en scampi zal je verrassen, ze is erg delicaat en smaakt heerlijk.
Italiaanse omelet met pancetta en kerstomaat
Met eieren kan je in een wip een stevig ontbijt of smaakvolle lunch bereiden. Een verfijnde omelet vraagt amper werk en smaakt altijd. In dit recept gaan we de zonnige, zuiderse toer op met pancetta (Italiaans varkensspek), zoete kerstomaatjes en typische kruiden als basilicum en oregano.
Tags: basilicum, éénpansgerecht, ei, eieren, eigerecht, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kruidig, lunch, makkelijk, mediterraans, middagmaal, middellandse zee, omelet, ontbijt, oregano, pan, pancetta, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, simpel, smaakvol, snel klaar, spek, spekjes, tomaten, vlug, zomer, zonnig
Klassieke lasagna (Antonio Carluccio)
Een hete kom lasagne kan niemand versmaden. Het vraagt wat werk, maar het resultaat smaakt iedereen en altijd. Antonio Carluccio leert je in dit recept een heel authentieke lasagna maken. De uiterst simpele bolognese saus met runds- en lamsgehakt zorgt samen met de Parmezaanse kaas voor een pittige en smaakvolle lasagne.
Tags: Antonio Carluccio, bolognese, bolognesesaus, Carluccio, classic, comfortfood, dag op voorhand, gehakt, gehaktsaus, Italia, italiaans, Italië, kaassaus, klassiek, lamsgehakt, lasagna, lasagne, makkelijk, mediterraans, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastavellen, rundsgehakt, tomatensaus, witte saus
Winterse koolrabisoep met sliertjes
Met soepjes kan je winterse dagen makkelijk verjagen. Wat een kille, grauwe dag was, werd plots een knusse avond met een warm tasje soep voor de televisie. Met dit recept kan je wat origineler en verfijnder aan de slag. De zoete en nootachtige smaak van koolrabi zal je aangenaam verrassen. De afwerking met pasta en een beetje Parmezaanse kaas brengt simpele verfijning.
Tags: boerenkost, bouillon, capelinni, fijne pasta, gemalen, gemalen kaas, groene stengel, groentesoep, grootmoeders keuken, herfst, koolrabi, lunch, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prei, preistengel, preiwit, raap, rapen, selder, selderstengel, simpel, sliertjes, soep, vegetarisch, veggie, voorgerecht, winter, winters, witte raap
Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)
Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.
Tags: alle seizoenen, Antonio, Antonio Carluccio, italiaans, Italië, knoflook, leuk, look, napoletana, Napoli, Napolitaans, origineel, Paccheri con Ragù alla Napoletana, paccheripasta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, plaatselijk, rozijnen, rund, runderlapjes, runderlende, smaakvol, stoofpot, tomaten, traditioneel, witte wijn, zomer, zonnig
Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Het allerleukste aan pasta? Met weinig ingrediënten en moeite heerlijke dingen bereiden. Deze vegetarische pasta blinkt uit in eenvoud en smaak, absoluut de moeite waard om ook eens te proberen.
Tags: eenvoudig, gezond, herfst, italiaans, Italië, linguine, look, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, simpel, sjalot, snel klaar, spinazie, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vlug, zomer, zongedroogde tomaten, zonnig
Evergebraad met jonge spinazie en pompoenblokjes
Everzwijn is tijdens de hersftmaanden niet te versmaden. Het vlees proeft iets krachtiger en is wat steviger in vergelijking varkensvlees, waardoor het zich uitstekend leent tot rijke gerechten vol smaak. Veelal is dat best klassiek (roomsauzen, paddenstoelen,...), terwijl je er ook heel wat origineler en vooral zonniger mee aan de slag kan. In dit recept worden een aantal zuiderse smaken succesvol gecombineerd met een stevig evergebraad. Ook leuk tijdens de feestdagen!
Tags: balsamico, Belgisch, bladspinazie, brood, ever, evergebraad, everzwijn, feest, feestelijk, fusion, gebraad, halloween, herfst, italiaans, jonge spinazie, mediterraans, olijfolie, origineel, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, pompoen, pompoenblokjes, Provençaalse kruiden, speciaal, spinazie, Varken, wild, wildseizoen, winter, zonnig, zuiders
Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti
Aperitiefhapjes hoeven je niet, op zoek naar exotische ingrediënten, naar de winkel te jagen. Ook met alledaags materiaal maak je iets lekker - en zeker zo origineels! - klaar.
Tags: alledaagse, amuse, Belgisch, courgette, Duits, feestje, fusion, gegratineerd, gegrild, gewoon, gratineren, grillen, hapje, italiaans, kalkoen, kalkoenfilet, kalkoenschitzel, komkommer, krokant, makkelijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, rosti, schnitzel, tapa, tomaat, tomaten, voorgerecht
Italiaanse kippenburger met zomerse pasta en boontjes
Een bereid stukje vlees kan je ook zelf maken. Het resultaat is doorgaans stukken gezonder dan wat je in de winkel koopt. En het is heel wat leuker op de koop toe! Dit recept leert je zelf lekkere, zuiderse kippenburgers maken. Heerlijk met een simpele pasta en wat verse tuinboontjes.
Pasta met pikante mosseltjes en Parmezaanse kaas
Dit lekker pastagerecht combineert het beste uit de Noordzee - mosselen - met de typische basiskenmerken van een geslaagde, authentieke, Italiaanse pasta. Maak je klaar voor eenvoudige, maar overheerlijke pasta die flinke pit combineert met de volheid van Parmezaanse kaas in een zalig tomatensausje.
Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)
Authentieke pastagerechten zijn doorgaans bijzonder eenvoudig. Deze vegetarische pasta van Antonio Carluccio is daar een prachtig voorbeeld van. Met opvallend weinig en uiterst eenvoudige ingrediënten tover je een zalige pasta die zal verbazen en vooral smaken.
Tags: Antonio, Antonio Carluccio, basilicum, Carluccio, cucina povera, cucina povere, eenvoud, eenvoudig, italiaans, Italië, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, selder, Siciliaans, Sicilië, simpel, spaghetti, tomaten, volkoren, volkoren spaghetti, wortel, zomers, zonnig
Gegrilde mosselen
Hoewel er weinig kan tippen aan klassiek gegaarde mosselen, zijn ze met een beetje meer aandacht net zo goed in te zetten als simpel hapje of voorgerecht.
Tags: aperitief, Belgisch, chapelure, eenvoudig, feestelijk, gegrild, grillen, hapje, look, makkelijk, mosselen, noordzee, paneermeel, parmezaan, parmezaanse kaas, simpel, snel, vis, vlug, voorgerecht, witte wijn, zee, zeevruchten
Quiche met venkel en roodbaars
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!
Tags: bladerdeeg, dille, ei, eieren, Emmentaler, gemarineerd, groentetaart, hartige taart, kaas, kruimeldeeg, kurkuma, limoen, marinade, marineren, melk, oven, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, quiche, roodbaars, room, simpel, snel, venkel, vis, vlug, walnoten