Recepten - oven
Pizza Prosciutto
Al wie ooit in een pizzeria is geweest, weet dat een Pizza Prosciutto een echte klassieker is. Het is dan een een erg eenvoudige (maar daarom niet minder lekkere) pizza. Met tomatensaus, kaas en ham is het ingrediëntenlijstje al compleet.
Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!
Tagged With: Colruyt, courgette, garnaaltjes, garnalen, gerookte zalm, grijze garnalen, italiaans, kaas, kaaskorstje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, lasagna, lasagne, lasagnevellen, noordzee, noordzeegarnalen, op voorhand, origineel, originele recepten, oven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastagerechten, pastavellen, pecorino, verrassend, vis, visbouillon, witte saus, witte vis, zalm, zee
Gegratineerd vispannetje (Sandra Bekkari)
Een vispannetje past altijd op het menu! Deze klassieker past bij elk seizoen en laat voldoende ruimte om naar smaak te variëren. Of het een gezond recept is, hangt dus af van de keuzes die je maakt. Mag het écht gezond zijn? Dan moet je deze versie van Sandra Bekkari zeker geprobeerd hebben.
Tagged With: Belgisch, belgisch koken, Belgische keuken, Belgische kust, belgische specialiteiten, gegratineerd, gezond afvallen, gezond leven, gratineren, kaaskorstje, kaassaus, klassiek, klassieker, noordzee, Oostende, oven, ovenschotel, Sandra Bekkari, vaste vis, venkel, vermageren, vis, vispannetje, Vlaamse gerechten, Vlaamse klassiekers, Vlaamse recepten, witte vis
Lasagne met ham en spinazie (Jeroen Meus)
Ook voor een lekkere en originele lasagne, kan je bij Jeroen Meus terecht. Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!
Tagged With: België, Belgisch, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, gegratineerde kaas, gratineren, ham, in de oven, italiaans, Italiaanse recepten, Italië, Jeroen Meus, Jeroen Meus recepten, kaaskorstje, kids, kinderfeestje, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, lasagna, lasagne, lasagne Jeroen Meus, lasagnevellen, oven, ovenschotel, pasta, pastavellen, rode wijn, roux, rucola, spinazie, tomatenblokjes, tomatensaus, uit de oven, witte wijn
Macaroni met kaassaus, hesp en groene groenten
Macaroni met kaassaus en hesp mag dan wel een heerlijk gerecht zijn, gezond is het niet echt. Vooral het ontbreken van groentjes is niet echt ideaal aan de originele versie. Met dit originele recept is dat euvel gelukkig snel opgelost. Met enkele groene groentjes zorg je voor veel meer smaak én het is pakker gezonder op de koop toe. Ideaal voor een bende hongerige kids!
Tagged With: amerika, amerikaans, asperges, broccoli, broccoliroosjes, bruine champignons, champignon, champignons, comfort food, comfortfood, doperwtjes, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerde kaas, gemalen kaas, gratineren, groene asperges, groene groenten, groene groentjes, Gruyère, ham, hamblokjes, hesp, italiaans, Italië, kaas, kaassaus, kastanje champignons, kastanjechampignons, kids, kinderen, kinderfeest, kinderfeestje, kindvriendelijk, macaroni, nootmuskaat, origineel, originele recepten, oven, ovenschotel, paddenstoelen, Parijse champignons, pasta, roux, verrassend, witte saus
Courgetterolletjes met gerookte zalm (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari combineren alles wat je zoekt: veel smaak, helemaal niet moeilijk en bovenal heel gezond. Dit lekkere, snelle hapje met gerookte zalm is een perfect voorbeeld.
Tagged With: aperitief, courgette, courgetterolletjes, courgettes, dieetplan, diëten, gerookte zalm, gezond, hapje, hapjes, hapjes met zalm, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, mager, oven, peperbesjes, peperbessen, roze peper, sana, Sandra Bekkari, snack, tapa, tapas, tussendoor, tussendoortje, vermageren, vis, voorgerecht, zalm
Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.
Tagged With: dadels, gebraden kip, gemarineerd, gezond, kappertjes, kip, kippenbouten, low carb, mager, makkelijk, marinade, marineren, midden-oosten, olijven, oregano, origineel, Ottolenghi, oven, ovenschotel, stroop, wereldkeuken, witte wijn, Yotam Ottolenghi
Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes (Colruyt)
Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!
Tagged With: alledaags, balsamico, balsamicoazijn, Colruyt, courgette, escalope, gegrild, gevarieerd, grillen, italiaans, Italië, kalf, kalfslapje, kalfsvlees, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensalsa, knoflook, kruidig, mediterraans, oregano, origineel, oven, rozemarijn, rund, rundsvlees, salie, salsa, smaakvol, tomaten, tomatensaus, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Pizza Fiorentina
Als je dol bent op pizza's en graag vegetarisch eet is deze klassieker een must. Een pizza Fiorentina is een heerlijk simpele en authentieke pizza zonder tomatensaus maar met spinazie en ei.
Tagged With: authentiek, comfort food, ei, gegratineerde kaas, gemalen mozzarella, gesmolten kaas, italiaans, Italië, kaas, mediterraans, mozzarella, oregano, origineel, oven, pijnboompitjes, pijnboompitten, pizza, pizza bianco, Pizza Fiorentina, pizzadeeg, snel klaar, spiegelei, spinazie, traditie, traditioneel, vegetarisch, vegetarische pizza, veggie
Gebraden kip met aardappelen
Heel wat mensen willen gerust een moord doen voor de perfect gebraden kip. Het smakelijke en sappige vlees kan het begin van een echt feestmaal zijn zonder dat je er hard voor hebt moeten werken. Door toevoeging van enkele aardappelen zorg je helemaal voor hemelse comfortfood: laat al het werk maar aan je oven!
Tagged With: aardappelen, beginner, boter, comfort food, comfortfood, gebraad, gebraden, gebraden aardappelen, gebraden kip, kip, klassiek, kruiden, look, makkelijk, olie, olijfolie, oregano, oven, ovenschotel, rozemarijn, salie, sjalot, tijm, tuinkruiden, vastkokend, vastkokende aardappelen, weinig moeite, weinig werk
Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.
Tagged With: bakken, bloem, bloemsuiker, bodding, brood, broodpudding, bruine suiker, dagelijkse kost, dessert, één, ei, eieren, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaneel, kaneelpoeder, klassiek, klassieker, koffie, melk, nagerecht, oud brood, oven, peperkoek, recycleren, rozijnen, rum, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillestokje, vegetarisch, veggie, vieruurtje, wit brood, witte chocolade, zoet
Lasagne met aubergine (Sandra Bekkari)
De recepten van Sandra Bekkari zijn niet toevallig bijzonder populair. Haar gerechten zijn best eenvoudig, vaak vegetarisch, niet zo heel erg moeilijk en bovenal gezond. Perfect voor wie op de lijn wil letten maar toch lekker wil eten. Deze lekkere vegetarische lasagne met aubergine (maar zonder pasta!) moet je geprobeerd hebben!
Tagged With: aubergine, balletjes in tomatensaus, basilicum, chili, chilipeper, dieet, diëten, geen koolhydraten, gegratineerd, gezond, grillen, groenten, groentjes, italiaans, Italië, kaas, lasagna, lasagne, low carb, mager, mozzarella, oven, ovenschaal, ovenschotel, pijnboompitjes, pijnboompitten, Provençaalse kruiden, roosteren, sana, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, tomaten, tomatensaus, veel groenten, vegetarisch, veggie, vermageren, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.
Tagged With: authentiek, België, Belgisch, classic, ei, eieren, feestelijk, frituren, frituur, gefrituurd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, grootmoeder, grootmoeders keuken, hardgekookt, hardgekookt ei, hardgekookte eieren, klassiek, lente, oven, Pasen, puree, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vogelnest, vogelnestjes, zondag, zondagse kost
Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.
Tagged With: appel, appelcake, appelen, basis, basisrecept, bloem, boter, cake, dessert, eenvoudig, feest, feestje, fruit, fruitig, gewoon, grootmoeders keuken, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, met een twist, origineel, oven, rozijn, rozijnen, rozijntjes, simpel, snack, suiker, taart, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillecake, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, verjaardagsfeest, verjaardagsfeestje, voor kinderen, zoet, zoetigheid
Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!
Tagged With: barbecue, bbq, gevogelte, gezond, gezond eten, kip, kippenbouten, kippenonderbouten, low carb, mager, mager eten, mosterd, oven, Pascale Naessens, rozemarijn, spek, tomaten, vlees, wit vlees





