Appelen met veenbessen? Het beste recept vind je hier! Appelen met veenbessen? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Appelen met veenbessen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (32 votes cast)
Appelen met veenbessen, 3.2 out of 5 based on 32 ratings
Appelen met veenbessen
Recept Afdrukken
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.
Appelen met veenbessen
Recept Afdrukken
Een smaakvol stuk wild kan je uitstekend combineren met een zoet bijgerecht. De krachtige vleessmaak kan immers wat contrast gebruiken. Een echte klassieker, die je ook kan inzetten tijdens de feestdagen, zijn gestoofde appeltjes met veenbessen. Ontdek in dit recept hoe je deze klassieker kan klaarmaken.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  2. Breng het water met de Calvados, het kaneelstokje en citroensap aan de kook.
  3. Laat de appelen koken tot ze zacht worden maar nog steeds voldoende stevig zijn.
  4. Verwarm ondertussen de porto met de geleisuiker in een steelpannetje.
  5. Pel de mandarijn en voeg het vruchtvlees (zonder velletjes) samen met het limoensap toe aan de porto. Laat even inkoken.
  6. Voeg de veenbessen toe en breng verder op smaak met een snuifje kaneel. Laat verder warmen tot de veenbessen net beginnen te smelten.
  7. Vul de warme appelen met de veenbessensaus en bestrooi met een snuifje nootmuskaat. Heerlijk bij wild. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*