Gegrild halloumi-pannetje? Het beste recept vind je hier! Gegrild halloumi-pannetje? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gegrild halloumi-pannetje

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegrild halloumi-pannetje
Recept Afdrukken
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Gegrild halloumi-pannetje
Recept Afdrukken
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit in een ruime stoofpot (of pan) die ook in de oven kan een flinke scheut olijfolie. Bak de stukjes worst aan.
  2. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Laat even fruiten.
  3. Doe er de stukjes tomaat en courgette bij. Laat kort stoven en blus dan met een scheut witte wijn. Laat eventjes uitkoken.
  4. Breng het stoofpotje op smaak met gemalen komijn, kurkuma, mild paprikapoeder, een beetje cayennepeper en zout. Laat een kwartiertje pruttelen.
  5. Verhit ondertussen de oven op 220° en versnijd de halloumi in dunne plakjes.
  6. Schik de plakjes halloumi op het stoofpotje en zet nog even onder de grill in de hete oven. Laat grillen tot de halloumi begint te kleuren.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde basilicum. Lekker met pasta, rijst, brood, of gewoon zo. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*