Olijfolie | - deel 2 Olijfolie | - deel 2

 

Recepten - olijfolie

Kipgehaktballen met speltpasta en broccolisaus (Sandra Bekkari)

Kipgehaktballen met speltpasta en broccolisaus (Sandra Bekkari)
Gehaktballetjes zijn terecht een favoriet bij jong en oud. Ook Sandra Bekkari is er dol op, al kiest ze liever voor kippengehakt wat magerder en gezonder is. Ze serveert er een heerlijke pasta met een broccolisausje en kastanjechampignons bij. genieten!

Gegrilde halloumi met mediterraanse groentjes

Gegrilde halloumi met mediterraanse groentjes
Snel, simpel, gezond en toch lekker? Dit toffe recept met zonnige vibes heeft het allemaal. De Cypriotische grillkaas halloumi smaakt lekker af in combinatie met enkele gegrilde en rauwe groentjes. Perfect als lunch, lichte maaltijd of voorgerecht.

Familielasagne (Jamie Oliver)

Familielasagne (Jamie Oliver)
Zelf lasagne maken is geen klein werk, het geeft echter ontzettend veel voldoening en levert in één klap eten voor verschillende keren (of een grote groep) op. Jamie Oliver is dol op lasagne en presenteert in dit recept zijn versie voor de hele familie. Succes gegarandeerd. Tip: maak de ragù een dag op voorhand, die moet immers lekker lang pruttelen.

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)
Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Cappellini met spekjes, paprika en olijven (Colruyt)

Cappellini met spekjes, paprika en olijven (Colruyt)
Voor een lekkere pasta vol groentjes waar je het hele gezin mee laat smullen kan je rekenen op het kookteam van supermarkt Colruyt. De fijne cappellini (iets dunner dan spaghetti) past perfect bij de knapperige spekjes en smaakvolle paprikareepjes.

Gevulde champignons met geitenkaas en pesto

Gevulde champignons met geitenkaas en pesto
Zin een leuk, snel, vegetarisch hapje dat erg leuk is op een tafel vol kleine lekkernijen/tapas? Deze gevulde champignons zijn wat je zoekt!

Kip Marsala (Rick Stein)

Kip Marsala (Rick Stein)
Marsala (een zoete, Italiaanse wijn) is een minder bekend ingrediënt dat een simpel gerecht heel kan opwaarderen en verrassend lekker kan maken. De Britse chef Rick Stein gebruikt de karaktervolle wijn bij kip en champignons, wat een simpel en toch verfijnd resultaat oplevert.

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!

Linguine met spinaziepesto en gehaktballen

Linguine met spinaziepesto en gehaktballen
Op zoek naar een lekker familierecept dat je op elke dag kan inzetten? Deze pasta met spinaziepesto en bovenal lekkere gehaktballetjes is wat je zoekt.

Pittige tomatenrisotto met vis

Pittige tomatenrisotto met vis
Het plezier van een risotto is de vlotte, makkelijke bereiding die je naar hartelust kan variëren. Dit recept laat je een pittige risotto op tafel zetten met stukjes vis, venkel en gedroogde tomaatjes. Snel klaar en ontzettend lekker!

Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)

Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)
Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.

Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool

Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool
Het meest malse stukje varkensvlees kan je nog smakelijker maken door het op voorhand te marineren. Aangevuld met geroosterde bloemkool en aardappel levert dat een lekkere ovenschotel op met enkele verrassende smaakmakers waar je weinig werk mee hebt. Perfect om op een doordeweekse dag toch lekker en origineel te koken.

Pastasalade met mozzarella en tonijn

Pastasalade met mozzarella en tonijn
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus

Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes zijn altijd een succes. Je kan er jong en oud mee plezieren en eindeloos mee variëren. Dit toffe en kindvriendelijke recept gaat aan de slag met kippengehakt en Parmezaanse kaas. Aangevuld met pasta en een smaakvolle tomaten-groentesaus levert dat heerlijk alledaagse gerecht met Italiaanse vibes op.