Pasta | - deel 16 Pasta | - deel 16

 

Recepten - Hoofdgerecht - Pasta

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat
Mager. Gezond. Vlug klaar. Supersimpel. Vegetarisch, zelfs veganistisch. Boordevol smaak en vitaminen. En bovenal heerlijk lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel neen, deze pasta bestaat uit eenvoudige maar doeltreffende ingrediënten en zal je verbazen. Dit is échte dagelijkse kost waar werkelijk niets op aan te merken valt. Proberen maar!

In limoncello gemarineerde eend

In limoncello gemarineerde eend
Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.

Pasta met scampi in een curryroomsausje

Pasta met scampi in een curryroomsausje
Met pasta kan je alle kanten uit, dat is vast de reden waarom het zo'n populair ingrediënt is. Dit gerecht bewijst dat er - letterlijk - geen grenzen staan op een snelle maar smakelijke pasta-hap. Met inspiratie en ingrediënten uit alle windstreken verras je alle tafelgenoten met deze pasta met scampi in curryroomsaus.

Italiaans kalkoengebraad met tagliatelle (Colruyt)

Italiaans kalkoengebraad met tagliatelle (Colruyt)
Wie aan Italië denkt, denkt aan pasta en pizza. Een kalkoengebraadje ligt minder voor de hand, terwijl zo'n sappig stukje vlees net erg geschikt is om een zonnig, Italiaans gerechtje klaar te maken. Met wat zalige tagliatelle, authentieke pesto en een broccoli-roomsausje waan je je in een oogwenk op een Romeins terrasje.

Pesto Genovese

Pesto Genovese
De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,... Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.

Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)

Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)
Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.

Pasta met gerookte zalm in roomsaus

Pasta met gerookte zalm in roomsaus
Een smeuïge pasta is nooit verkeerd. Snel klaar, makkelijk op smaak te brengen en geliefd bij jong en oud. Met wat gerookte zalm en een kruidig roomsausje zijn je eters dadelijk in de wolken!

Gegratineerde risoni met kip

Gegratineerde risoni met kip
Met risoni (of orzo, in het Grieks) kan je erg verrassende pasta serveren: deze fijne pasta heeft de vorm van rijstkorrels en leent zich uitstekend tot romige, smeuïge pastaschoteltjes. Met kippenblokjes en een kruidige saus vol zuiderse smaken is het feest compleet.

Rigatoni met ragout van everzwijn en pompoen (Colruyt)

Rigatoni met ragout van everzwijn en pompoen (Colruyt)
Pasta koppelen we niet snel aan het wildseizoen, nochtans kan je de Mediterraanse keuken best goed combineren met het stevige wildseizoen van bij ons. Dit verrassende recept zal jong en oud onwaarschijnlijk goed bevallen. Lekker, niet moeilijk en opvallend anders: pasta met een zalige ragout van everzwijn en pompoen.

Pasta met kip, spinazie en zure room

Pasta met kip, spinazie en zure room
De beste pastabereidingen blinken uit in eenvoud. Meestal is het een kwestie van simpele ingrediënten te matchen zonder tralala. Kip, spinazie en zure room is zo'n voorbeeld: eenvoudig, makkelijk, snel en absoluut lekker!

Spaghetti bolognese maison

Spaghetti bolognese maison
Een klassieker die altijd smaakt maar overal een beetje anders bereid wordt? Dat moet spaghetti bolognese zijn! Deze eenvoudige pastabereiding laat eenieder toe eigen accenten te leggen. Nochtans zal elke Italiaan je vertellen dat de rijke groentesauzen die we er vaak van maken weinig met het originele recept te maken hebben. Zodoende: spaghetti bolognese maison!

Pasta met spinazie en spekjes

Pasta met spinazie en spekjes
Een originele en hartige pasta, snel klaar en bovendien best gezond? Het kan: dit recept gaat aan de slag met verse spinazie, enkele bijkomende groentjes en spekreepjes. Lekker!

Authentieke Spaghetti Carbonara

Authentieke Spaghetti Carbonara
Zonder room, dat is hoe de Italianen spaghetti Carbonara maken! Dit recept is authentiek, lekker en zeer makkelijk! Het is bovendien stukken gezonder dan de roomvariant.

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten
Op een zonnige dag volstaat een eenvoudige, snelle en toch verrassende pasta. Exact wat dit recept inhoudt!

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus
Pasta met tomatensaus brengt ons telkens weer bij de klassieke bolognese. Terwijl er heel wat meer mogelijkheden zijn om pasta en tomatensaus te combineren. Dit gerecht draait rond malse spekjes, een selectie groenten die aansluit bij de Franse keuken (ratatouille en cassoulet) en een heerlijk kaaskorstje.