Recepten - eenvoudig
Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje
Met eenvoudige, haast boerse ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. Dit recept, uit grootmoeders mediterraanse keuken, is daar een prima voorbeeld van. Makkelijk, eenvoudig, eerlijk en lekker.
Dikke wintersoep met braadworst en brood
Een dampende kom soep is het meest hartverwarmende dat je op een kille winterdag voorgeschoteld kan krijgen. Met een smakelijke braadworst en vers brood erbij heb je lekker simpele maar bijzonder smakelijke boerenkost, zonder enige moeite!
Balletjes in tomatensaus met champignons
Op zoek naar eenvoudige, nostalgische smaken? Dit recept vertelt je hoe een absolute klassieker uit de keuken van moemoe klaar te maken: balletjes in tomatensaus! De champignons zorgen voor een rijker en voller geheel.
Pasta met kip, spinazie en zure room
De beste pastabereidingen blinken uit in eenvoud. Meestal is het een kwestie van simpele ingrediënten te matchen zonder tralala. Kip, spinazie en zure room is zo'n voorbeeld: eenvoudig, makkelijk, snel en absoluut lekker!
Roerei met spek en shitake’s
Met enkele eitjes als ontbijt of lunch kan je niets verkeerd doen. Makkelijk, snel klaar en veelzijdig. Dit recept vertelt je hoe je er zelfs een originele Oosterse toets aan kan geven.
Varkensgebraad met champignons in roomsaus
Heel wat mensen hebben regelmatig zin in een eenvoudig maar lekker gerecht dat de alledaagse kost overstijgt - zonder fancy, exotisch, duur of moeilijk te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Gelukkig geeft dit recept alvast een prima voorstel!
Spek met boontjes en zure saus
Klassieke gerechten uit grootmoeders keuken blijven heel wat eters nauw aan het hart. Ze zijn smakelijk, stevig en eerlijk. Met dit gerecht kan je nooit iets fout doen en de show wordt gestolen door de kinderlijk eenvoudige zure saus. Aan de slag!
Lauwe salade met gerookte zalm en asperges
Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.
Pasta met scampi in een romige kerstomatensaus
Een pastabereiding kan waanzinnig lekker zijn en is doorgaans niet moeilijk om te maken. Elke Italiaan zal je vertellen dat de basis van een goede pasta begint bij delicate eenvoud - een woord dat perfect bij dit, verrassend, lekker en zelfs feestelijk recept past.
Gegrilde aspergerolletjes
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.