Recepten - eenvoudig
Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.
Pizza con prosciutto e funghi
Deze pizza is een echte klassieker. Met niets meer dan fijne ham en enkele champignons maak je helemaal zelf een Italiaanse classic die minstens zo lekker is als een (ongezonde) afhaalpizza.
Tagged With: alledaags, champignon, champignons, comfort food, deeg, eenvoudig, Emmentaler, fastfood, gekookte ham, gesmolten kaas, Gruyère, ham, hesp, kaas, kindvriendelijk, makkelijk, mozzarella, oregano, oven, paddenstoel, paddenstoelen, passata, pizza, Pizza con prosciutto e funghi, pizzabodem, prociutto, simpel, snack, tomaten, tomatenpassata, tomatensaus
Linguine met tomatensaus en kappertjes (Jamie Oliver)
De beste pasta-recepten zijn vaak de meest eenvoudige. In Italië heeft men al generaties lang goed begrepen dat een handvol smaakvolle ingrediënten meer dan genoeg kan zijn om lekker te eten. De Britse topchef leerde heel wat kneepjes van het vak in Italië, waardoor hij als geen ander weet hoe een simpele maar geslaagde pasta gemaakt moet worden. Dit recept blinkt uit in smaak én eenvoud: tomaten met kappertjes. Eerlijke eenvoud op je bord en bovendien ook lekker als voorgerecht.
Tagged With: beginner, beginners, eenvoud, eenvoudig, fris, goedkoop, Jamie Oliver, kappertjes, limoen, linguine, makkelijk, passata, pasta, simpel, snel klaar, spaghetti, tomaten, tomatenpassata, tomatensaus, vegetarisch, veggie, zomer, zonnig
Chipolata met aardpeerpuree en frisse knolseldersalade
Met simpele ingrediënten kan je toch verrassend uit de hoek komen. Meestal is dat een kwestie van inspiratie of gewoon het juiste recept. Tof aan dit recept is het totaalpakket aan smaken en structuren: een smeuïge puree, een knapperige/frisse salade en een fijn stukje worst - telkens met een originele draai. Meer moet dat echt niet zijn
om op een gewone werkdag toch te kunnen genieten van origineel lekkers.
Tagged With: aardappelen, aardpeer, alledaags, bieslook, boerenkost, chipolata, eenvoudig, elke dag, gewoon, grootmoeders keuken, kappertjes, kip, kippenchipolata, knolselder, met een twist, origineel, puree, salade, simpel, sla, snel klaar, stoemp, Varken, vlug makkelijk, worst
Hartige pannenkoeken met krokante spekjes
Pannenkoeken staan garant voor zoete zonde en leuke kinderfeestjes. Met de basisbereiding kan je echter net zo goed de hartige toer op! Dit toffe recept leert je een snelle en smakelijke hap bereiden die het uitstekend doet als originele lunch.
Tagged With: bloem, eenvoudig, eieren, emmental, Emmentaler, gemakkelijk, gemalen kaas, gerookt spek, gerookte spekblokjes, Gruyère, hartig, kaas, koekenpan, lunch, melk, origineel, pan, pannenkoek, pannenkoeken, Provençaalse kruiden, rap, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, vlug
Volkoren penne met een eenvoudig tomaten-groentesausje
Pasta is in elk huishouden een populaire keuze. Lekker, snel en makkelijk! Het is echter een goed idee om nu en dan voor volkoren pasta te kiezen. De smaak is iets rijker en het is stukken gezonder. Verder kan je het gewoon en plezierig makkelijk houden: net zoals dit vegetarisch recept! Echte comfort food!
Tagged With: basilicum, comfort food, eenvoudig, emmental, Emmentaler, gemalen kaas, groentjes, Gruyère, italiaans, Italië, kaas, maïs, makkelijk, paprika, pasta, penne, penne rigata, rode paprika, saus, simpel, snel klaar, tijm, tomatensaus, vegetarisch, veggie, vlug, volkoren
Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!
Tagged With: bakken, beginners, bekende chef, beslag, bloem, bloemsuiker, bodem, boter, cake, cheesecake, citroen, deeg, desert, dessert, eenvoudig, eidooiers, eieren, kaastaart, kinderen, koffie, kristalsuiker, limoen, makkelijk, munt, nagerecht, njam, oven, platte kaas, roger van damme, room, simpel, taart, thee, tv, vanille, vegetarisch, veggie, zoet, zoete zonde
Groentesoep met graanmosterd en gedroogde uitjes
Mag het ook eens een pittig soepje zijn? Dit eenvoudige recept heeft een simpele groentesoep als basis, maar door toevoeging van graanmosterd en knapperige uitjes wordt het een pittig en krokant voorgerechtje.
Tagged With: alledaags, Belgisch, bouillon, champignon, champignons, doordeweeks, eenvoudig, Frans, gedroogde uitjes, graanmosterd, groentebouillon, groenten, groentes, groentesoep, grootmoeders keuken, klassiek, knapperig, krokant, kruidentuiltje, lunch, mosterd, prei, preiwit, selder, simpel, soep, tuinkruiden, uitjes, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voorgerecht, wortel
Vegetarische spaghetti met andijvie en romige champignons
Een lekker vegetarisch receptje vinden is niet altijd makkelijk. Zeker als je regelmatig vlees eet, is de verleiding groot om (uit gewoonte of vrees om iets te missen) wat vlees toe te voegen. Deze simpele maar smaakvolle spaghetti met andijvie is lekker vol en smakelijk dat je nog niet aan vlees zal denken!
Tagged With: alledaags, andijvie, champignon, champignons, eenvoudig, geen vlees, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, plezant, Provençaalse kruiden, rap, room, roomsaus, simpel, snel, spaghetti, vegetarisch, veggie, vlug
Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree
Winterse kost mag dan soms wat saai zijn (stevig, zwaar, niet zo verfijnd,...), op een kille dag gaat er niets boven een eenvoudige ovenschotel vol lekkers. Nooit moeilijk om maken en je kan meteen een portie voor twee dagen bereiden. Leuk aan dit recept is de smaakvolle basis van typische wintergroentjes in wildfond. Zo wordt het toch nog dat tikje verfijnder!
Tagged With: alledaags, bouillon, champignon, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, erwten, fond, gegratineerd, gehakt, gezin, gratineren, kool, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschotel, pastinaak, puree, savooi, savooikool, spek, spekjes, stevig, wildbouillon, wildfond, winter, wintergroenten, winters
Gegrilde halloumi met kruidige couscous
Halloumi is een traditionele, ongerijpte geitenkaas uit Cyprus die recentelijk heel populair werd. De kaas heeft immers de uitzonderlijke eigenschap niet te smelten, waardoor het een perfecte en smaakvolle vleesvervanger is. In de oven, op de grill, in stukjes,... deze uitzonderlijke kaas is heel veelzijdig. Dit recept is een prima kennismaking met het mediterraanse product: de smakelijke en kruidige couscous levert je een zonnige en eenvoudige vegetarische schotel om duimen en vingers bij af te lekken op!
Tagged With: bouillon, broccoli, cous cous, couscous, dagen zonder vlees, eenvoudig, gegrild, gezond, grillen, groentebouillon, halloumi, halloumikaas, kaas, kaneel, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, koriander, kruiden, kruidig, limoen, mager, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, olijfolie, simpel, snel klaar, suikererwt, suikererwten, tomaten, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Hertenkalf met pastinaakfrietjes en savooikool
Tijdens de herfst- en wintermaanden is er geen groter culinair plezier dan een smakelijk en sappig stukje wild. Hertenkalf is misschien wel één van de allerlekkerste soorten wild. Het is zo verfijnd dat een minimum aan garnituur en simpel sausje volstaan. Dit is dan ook een heerlijk simpel gerechtje dat het beste uit de koude maanden op tafel tovert. Perfect op een kille zondag of als feestelijk hoofdgerecht tijdens kerst, oud of nieuw!
Tagged With: Bekgië, Belgisch, Bourgondisch, bruine saus, eenvoudig, filet, Frankrijk, Frans, groene kool, grootmoeders keuken, herfsgroenten, herfst, herfstgroentjes, hert, hertenkalf, hertenkalffilet, kerst, kerstmis, klassiek, kool, koude dagen, makkelijk, nieuwjaar, oudjaar, pastinaak, port, porto, portosaus, rode porto, saus, savooi, savooikool, simpel, smaakvol, stevig, traditioneel, typisch, vergeten groenten, wild, wildseizoen, winter, wintergroenten, winters
Spinaziesoep met spekjes
Spinazie kennen we vooral als trouwe bondgenoot van puree. Wist je echter dat je er ook lekkere soep van kan maken? Smaakvol en gezond! Voeg nog wat knapperige spekjes toe en het feest is compleet!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bladspinazie, eenvoudig, gemixt, gerookt, gerookt spek, gezond, grootmoeders keuken, mager, makkelijk, mix, mixer, prei, preistengel, preiwit, simpel, simpele kost, snel klaar, soep, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, spinaziesoep, vlaams, vlug
Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes
Struisvogel is geen veelvoorkomende keuze op onze tafel. Het ietwat exotische vlees heeft nochtans een heerlijke en rijke smaak. Om dit verfijnde stukje vlees perfect tot zijn recht te doen komen, volstaat een royale maar simpele saus en eenvoudige garnituur.
Tagged With: bonen, boontjes, cayenne, cognac, eenvoudig, exotisch, frieten, frietjes, gefrituurd, gegrild, grillen, groene bonen, groene peper, kroketjes, kroketten, makkelijk, mosterd, opvallend, peper, peperroom, pittig, rood vlees, room, roomsaus, simpel, speciaal, sperziebonen, sperzieboontjes, struis, struisvogel, struisvogelsteak, uitzonderlijk, uniek
Waterzooi van konijn
Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!
Tagged With: alledaagse kost, eenvoudig, Gent, Gentse waterzooi, gestoomd, gestoomde groenten, gezond, groentebouillon, groenten, groentjes, klassiek, konijn, mager, prei, selder, simpel, soep, stomen, typisch, venkel, waterzooi, witte wijn, wortel