Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje look geplet
- 1 koffielepel komijn poeder
- 1 theelepel koriander poeder
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1 theelepel chili poeder
- 1 snuifje zout
- 1 grote tomaat versneden
- 400 gram kikkererwten (blik/bokaal) gespoeld en uitgelekt
- 5 cm gember geraspt
- 1 snuifje garam masala
- olijfolie
- basmatirijst of (pitta)brood naar wens
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit in een ruime (wok)pan een scheutje olijfolie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg de kruidenpoeders (komijn, koriander, kurkuma en chili) met het snuifje zout toe. Roer even om, voeg dan de stukken tomaat toe. Laat rustig pruttelen tot het begint in te dikken.
- Voeg nu een 4-tal eetlepels water toe. Doe er de kikkererwten bij, roer goed en laat afgedekt nog 5 minuten garen.
- Voeg tot slot de geraspte gember en de garam masala toe. Laat nog heel even koken en dien dan onmiddellijk met rijst of pitta-broodjes op. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind