Room | - deel 12 Room | - deel 12

 

Recepten - room

Waterzooi van konijn

Waterzooi van konijn
Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!

Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus

Farfalle met gerookte zalm en prei in roomsaus
Van alle soorten pasta is farfalle ongetwijfeld de leukste. Met schattige vlindertjes kan je bovendien heerlijke bereidingen maken, de originele vorm zorgt voor een smaakvolle beet en veel saus die blijft kleven. Alles kan! Wat dacht je van smeuïge gerookte zalm, aangevuld met enkele mosseltjes en zachte groenten prei en courgette in een frisse roomsaus? Klinkt zalig, toch?

Ierse entrecôte met spruitjes en mosterdsaus

Ierse entrecôte met spruitjes en mosterdsaus
Een piekfijn stukje vlees mag niet ontbreken op het weekmenu. Rundsvlees verdient extra aandacht, de beste stukken zijn (indien goed bereid) om duimen en vingers af te lekken. Ierland heeft een uitstekende reputatie wat betreft rundsvlees, de groene weides garanderen een malse en smaakvolle steak. Vooral de entrecôte zal fijnproevers plezieren. Voeg daar zalige, Belgische spruitjes en een stevig mosterdsausje aan toe en de avond kan niet meer stuk!

Luxueuze vissoep

Luxueuze vissoep
Met een zorgvuldig geselecteerd soepje kan je elk diner succesvol starten. Van een eenvoudige groentesoep, tot een exquise soep met zachte stukjes vis en royaal op smaak gebracht met pastis. Al aan het likkebaarden?

Feestelijke puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten

Feestelijke puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten
Sint-Jakobsvruchten (of noten) zijn een ware delicatesse. Ze zijn dan ook niet goedkoop en moeten met kunde klaargemaakt worden. Met de hulp van dit uiterst eenvoudige recept kan ook jij een feestelijk voorgerechtje op tafel toveren. Toegegeven, het is wat prijzig, maar net daardoor perfect voor speciale gelegenheden zoals kerstmis of oud en nieuw. Bovendien is het klaar in een handomdraai!

Hindemedaillon met geroosterde aardpeer en een romige whiskeysaus

Hindemedaillon met geroosterde aardpeer en een romige whiskeysaus
Tijdens de feestdagen is wild een niet te versmaden klassieker. Het karaktervolle vlees geeft elk etentje een feestelijk randje. In dit recept worden malse hindemedaillons geflankeerd door een typische wintergroente: aardpeer. De notige smaak is verrassend vol en fris. Afgewerkt met een rijkele whiskey-saus kan het feest niet meer stuk!

Kalfsfricassee met verse frietjes

Kalfsfricassee met verse frietjes
Deze absolute klassieker behoeft geen introductie. Het is authentieke zondagskost uit grootmoederskeuken. De verse frietjes maken het feest compleet!

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)
Varkensvlees is in West-Europa erg populair. Dag mag niet verwonderen, het vlees is schappelijk van prijs en mits de juiste bereidingswijze sappig, smakelijk en mals. Dit recept van Colruyt tilt een lekkere varkenshaas naar een hoger niveau met een krokant jasje van spek, een uitgelezen puree met drie groentjes en fijne champignons in een originele pesto-saus. Het resultaat is een tof recept dat heel wat keukens en invloeden combineert. Het proberen waard!

Hertenkalfsteak met knolselderpuree en rodewijnsaus

Hertenkalfsteak met knolselderpuree en rodewijnsaus
Wanneer de herfst is aangebroken, is ook het jachtseizoen geopend. Een ideale periode om de meest feestelijke en smaakvolle gerechten klaar te maken. Met dit recept zal je weinig gasten teleurstellen, integendeel. Dit is volwaardig feestmateriaal! Enkel opletten met de timing, die moet goed zitten om je eters optimaal te laten genieten.

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!

Duivenfilet met knolselderstoemp

Duivenfilet met knolselderstoemp
Met voorgerechtjes tonen chef-koks graag hun kunnen. Het zijn kleine, bevattelijke hapjes die vragen om meer. Het is dan ook niet vanzelfsprekend om dat thuis net zo goed voor elkaar te krijgen. Probeer daarom een keer duivenfilets! Het fijne, smaakvolle en krachtige vlees vraagt geen werk en je gasten zullen aangenaam verrast zijn!

Spinaziestoemp met kippengehakt en dragonsaus

Spinaziestoemp met kippengehakt en dragonsaus
Dit leuke gerecht is vooral een topper voor kinderen! Lekkere stukjes kippengehakt met een smeuïge (en voedzame) spinaziepuree vormen een topmaal voor speelgrage rakkers. Maar geen nood, ook volwassenen zullen smullen van deze zalige comfort food!

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof
De veelzijdigheid van pasta is eindeloos. Zowel met eenvoudige als iets meer verfijnde ingrediënten kan je heerlijke creaties op tafel toveren. Deze lekkere pasta zal je verbazen, naast het zachte roomsausje met malse stukjes kip is het witloof een wonderlijk lekkere toevoeging! Feestelijk lekker en toch gewoon.

Gebraden gans met aardappelgratin en eekhoorntjesbrood

Gebraden gans met aardappelgratin en eekhoorntjesbrood
Wanneer de ietwat sombere herfstdagen aanbreken, is er elk jaar weer één culinair hoogtepunt om naar uit te kijken: het wildseizoen gaat van start! Geen betere manier om dat te vieren met een krachtig stukje ganzenfilet, feestelijk geflankeerd door een stevige aardappelgratin en een smaakvol roomsausje van eekhoorntjesbrood.

Paprikasoepje met scampispies

Paprikasoepje met scampispies
Met dit originele soepje zal je zeker scoren. De soep is zalig pittig en doet het uitstekend als verrassende tapa dankzij het scampispiesje.